Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva geniální teenageři se snaží zvládnout cestování časem a po tragickém policejním zásahu se vydávají na několik nebezpečných výprav do minulosti. (Netflix)

Recenze (22)

goauld 

všechny recenze uživatele

Cestování časem je stále téma, na které se dobře kouká, ikdyž už je toto téma natolik provařené, že by jeden řekl: Co se ještě dá vymyslet, aby to bylo koukatelné... Jsou projekty, které jsou úspěšné (Timecop, Zpět do budoucnosti, Tajemná záře nad Pacifikem...) a jsou projekty, které zas tak úspěšné nejsou (tento není vyjímkou), bud z důvodu nedodělaného scénáře (včetně toho závěru), nebo z důvodu nějakého (nuceného) "podkresu" (v tomto případě tzv. černošská otázka). Za zmíněné dva "prohřešky" -2* a další jedna dolů za zbytečné "natahování" (především ze začátku to byla otřesná nudáááá, tudíž prvních 25min byl nutný rychloposuv). A co se týče tedy té "pointy"?? čemu se ti černoši diví, když se takhle chovaj??? ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Cestování časem a celkově toto téma je pro mě fakt velkou zábavou a rád se na takové snímky koukám. Jenže tady mi to vůbec nefungovalo a prostě to byla hloupost. Herci nevýrazní, nijak sem se s nimi nesblížil, což je na děj poměrně důležité. Existuje plno zajímavějších filmů s touto tématikou takže narovinu máte spoustu lepších voleb, než budete přemýšlet nad tímto snímkem. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jakákoliv snaha o změnu minulosti je marná, protože zlej bílej bastard nakonec vždycky vyhraje. Ale i tak by se to mělo zkoušet. Takhle na mě film působil a Spike Lee ukázal, že tu černošskou ublíženost dokáže nacpat do jakéhokoliv žánru. Film sice postrádá tradiční negerskou rozeřvanost, hlavní hrdinka je sympaťanda a Michael J. Fox pobaví, ale i přesto se tohle prostě nedá. 15% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že najlepšia momentka filmu je Michael J. Fox so slovami "Great Scott". Zvyšok akosi pôsobí buď veľmi umelo, alebo nedotiahnuto, alebo proste useknuto. "See You Yesterday" podľa mňa v mnohom nefunguje. Má to niekoľko zbytočných postáv, reálne to dokopy k ničomu nedospeje a neponúka nič nové v myšlienke cestovania v čase s výnimkou toho, že bieli policajti z New Yorku vedia iba strieľať tak, aby niekoho zabili. Alebo utlačili niekoho na smrť, keď leží na zemi. A okrem toho ani nevedia nosiť svoje uniformy, ale promenádujú sa v šiltovke New York a kockovanej košeli. Hlavné je, že sa vozia v policajnom aute a majú so sebou zbrane. To je podstatné. Hlavná hrdinka CJ mi moc sympatická nie je. Na začiatku filmu je otravná a myslím si, že to všetko vlastne spôsobila ona sama ešte svojou prvou cestou, kde si jej ex-frajer )(alias čierny magor, čo by sa len bil) zlomí ruku. Mám pocit, že keby si nikdy ruku nezlomil, nebolo by potrebné žiadneho konfliktu a všetko sa mohlo jednoduchšie vyriešiť. Možno nie. Ale proste aj táto malá zmena mohla spraviť veľa. A nikoho to nenapadne. Postupne je celý film už len, urobíme toto, aby sme zabránili smrti, no nevyjde to, tak prídeme na spôsob ako zmazať naše staré ja, ktoré išli do minulosti a potom to skúsili znovu. Ale potom zomrie niekto iný a veci sa proste len komplikujú a zbytočne. Najmä koniec nič nerieši a len proste môžeme ísť dokola a dokola a dokola. A skúšať a skúšať a skúšať. Mrzí ma to, že film dopadol takto. Najlepšie časti sú podľa mňa dialógy, ktoré má CJ so svojim bratom Calvinom a je vidno, že chce veci napraviť a vyriešiť to. Lenže podobne ako keď som pozeral kedysi film "Parallels", je to useknuté a nedozvieme sa odpoveď. V prípade "Parallels" ale môžem aspoň povedať, že to malo oveľa originálnejší a zaujímavejší koncept a film z neho oveľa oveľa viac vyťažil, než tento film zo svojho. Je to škoda. Nie najhoršie, čo som videl, ale rozhodne mi je smutno, že sa tvorcovia nesnažili urobiť niečo zaujímavejšie. Hodnotenie: D+ ()

Toren 

všechny recenze uživatele

5/10. Pohodová scifi jednohubka, které však chybí silnější odůvodnění, proč jsou zdejší hrdinové tak ukřivdění (přitom si své neštěstí sami způsobují). Bylo by to celé o level lepší, mít to nějaký uspokojivý závěr, ale ten tady citelně schází a film se tak cobydup vykouří z hlavy. Aspoň, že tu máme super cameo Michale J. Foxe. ()

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v New York City (New York, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 3. května 2019 na filmovém festivalu Tribeca v New Yorku. (BMW12)

Reklama

Reklama