Reklama

Reklama

Bliss

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kreatívna maliarka Dezzy (Dora Madison) zažíva ťažké obdobie, keďže sa jej minuli nápady pre jej obrazy a jej agent potrebuje, aby svoju prácu čo najskôr dokončila. Rozhodne sa pomôcť svojej fantázii zakázanými látkami, ale postupne začína čoraz viac upadať do svojich halucinogénnych snov a prestáva byť schopná rozoznať čo je skutočné a čo nie. (Marceloo)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (49)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Od začátku o konce neskutečná jízda, která nejenže nemá ani jedno hluchý místo, ale dokonce zvládá celých osmdesát minut ustavičně nabírat na tempu. Příběh možná nijak převratný, zato podání neskutečně podmanivé. Vizuální stránka – barvy, tripové stavy, atd. – vynikající. Asi to nebyl cíl, nicméně jsem dostal hroznou chuť koupit tempery a něco si šlehnout. (PS: kdybych si pouštěl znovu, nedívat se na to pod vlivem, protože bych se z tý rozjařený kamery zaručeně poblil.) ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hrá tu Dora Madison, ale pri pozeraní tejto halušky ma napadol viac Marian Dora, ktorý by sa v tomto filme určite našiel. Je to tak strašne intenzívne, za sa to upokojí až záverečnými titulkami. Je fakt, že mi to pripomínalo pre mna, nie moc podarený Klimax, ale tento má oslovil o veľa viac. Cím to je, neviem presne, ale mám za to, že to bude hlavne tým, že hned od začiatku si išiel svojou cestou a každou jednou scénou stupňoval intenzitu šialenosti, ktorá vyústila do explózie, v pravom slova zmysle. Hlavne som nečakal, že tu bude toľko špiny, nechuti a bude sa film opierať i o splatter, ktorý by som tu nečakal, ale v niektorých momentoch tu bol. Naozaj je to velká pecka, ktorú, ale poberie len hŕstka jedincov, tí druhí ju hned na začiatku vypnú alebo keď aj nie, tak viac než 2* určite nedajú. Ale ja dávam silné 4* ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dost slabý.. S Begosem prostě asi kámoši nebudeme. Je to sice asi nejlepší co zatím vyplodil, ale zase a znova je to diletantské cosi co nedokázalo naplnit potenciál výchozího motivu.. On totiž ten příběh samotný by nebyl vůbec špatný. K zahození není ani ta vize skrz kterou chtěl Begos tenhle příběh odvyprávět. Průser je ale v tom, že Begos není Gaspar Noe a už vůbec není Panos Cosmatos, takže svůj příjemný pocit v prdeli nedokáže přenést na plátno. Ve výsledku je až zarážející jak film, jehož ústředním motivem je tvorba, je vlastně neimaginativní a neinvenční.. Vrcholem kreativity jsou zde provokativní barevné filtry a zoufalou bezradností smrdící střihové montáže. Celková stylizace je něco co by mě zaujalo asi kdyby mi bylo zase 17náct a fičel bych si na takové té přiblble naivní cool dark/goth maškarádě. Vždyť už jen ten centrální obraz, kolem kterého se všechno točí, jasně dokazuje, že Begos nemá vkus, nebo snad cit pro hloubku. Tohle je prostě ze všech úhlů pohledu málo. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Myslím, že to debilní stroboskopický blikání před kterým varuje úvodní titulek, nenasere jen epileptiky, ale i leckoho jinýho. Třeba mne. Ani frivolní arogantní čůzy sprosté jako dlaždičky mi neimponujou, naopak. A vyloženě mě otravuje plytký plkání všelijakých sjetých nebo přiožralých retardů na večírcích, takže ze začátku fakt nic moc dojem. A když pak od druhý půle konečně pomalu sem tam dojde na nějakou tu akci, kvůli zhovadilý ruční kameře a střihu si stejně divák žádnou pořádnou podívanou neužije. Asi ten nejtupější film o vampýrismu jakej jsem kdy viděl, pozérskej, rádoby sexy a cool a přitom bezduchej, o městskejch degenerátech a určenej prvotně taky podobnejm městskejm degenerátům. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Bliss je film, u něhož bych uvítal možnost vypnout dialogovou stopu a ponechat jen ostatní zvuky a hudbu. Ono totiž poslouchat od začátku do konce neustálé fuckování a všemožné stěžování sice hezké, ale extrémně nesympatické hlavní „hrdinky“ (Dora Madison) hodně rychle začne štvát. Nemluvě o tom, že kromě jejích nočních eskapád zde moc děje nenajdete. Pro mě jde o čistě vizuální gorefest, jehož výrazná barevná stylizace v kombinaci s až groteskním násilím a četnými proudy krve dokáží uspokojit zrak hororového diváka, nicméně mozek u toho raději co nejrychleji vypněte. ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama