Reklama

Reklama

Bliss

(festivalový název)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kreatívna maliarka Dezzy (Dora Madison) zažíva ťažké obdobie, keďže sa jej minuli nápady pre jej obrazy a jej agent potrebuje, aby svoju prácu čo najskôr dokončila. Rozhodne sa pomôcť svojej fantázii zakázanými látkami, ale postupne začína čoraz viac upadať do svojich halucinogénnych snov a prestáva byť schopná rozoznať čo je skutočné a čo nie. (Marceloo)

(více)

Recenze (49)

JFL 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočená a stylově vtahující podívaná je stejně jako všechny metalácké horory, které se berou tuze vážně, zároveň tuze směšná. Naštěstí na rozdíl od v mnoha ohledech podobného "The Devil's Candy" může být výsměch součástí po všech stranách intenzivního diváckého zážitku. Sebezahleděný mýtus o rozervané umělkyni a její velkolepé vizi se prolíná s hyperstimulující antitezí "Přežijí jen milenci" a tupě přízemní variací na Ferrarovu "Závislost", což je jako celek střídavě otravné i sympatické. Ale právě když se člověk přenese přes nesnesitelnost hlavní postavy a s ní provázaný étos celého díla, může to být zábavná jízda i pokud nepatříte do zjevné cílové skupiny, která film bude brát jako stvrzení vlastní výjimečnosti a nepochopenosti. Black Panther by řekl "evacuate all logic, engage all senses and next time get this man a proper screenplay," protože Begos je viditelně perfektní filmař, který by konečně měl přestat jen kopírovat své oblíbené vzory - byť to dělá úchvatně. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že v rámci toho, o co se Joe Begos snažil, odvedl dobrou práci. Ale pro mě tenhle snímek není určen, ztratil mě už na začátku - a když se to následně v druhé půli zvrhlo v poměrně intenzivní masakr, byl jsem již dávno otupělý. Sledovat se zájmem tenhle typ zbytečné zfetované krávy (hlavní hrdinka) holt nezvládnu. Ostatními uživateli zmiňovaný Gaspar Noé ty svoje zfetovance alespoň halí do zajímavé formy, takže se u jeho filmů mám čím bavit. Ale Begosova novinka je prostě jenom hnusná. Stylem, který mi je z hloubi duše odporný a nic mi neříká. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Príbeh o maliarke feťáčke, ktorá dokáže maľovať iba vtedy, keď si poriadne šľahne. A keď sa tak stane, krv strieka na všetky strany a ja skáčem od radosti. Zatiaľ najkrvavejší horor tohto roka, a pravdepodobne aj ťažko prekonateľný. Tu sa v mojich očiach môže skryť aj taký preceňovaný Climax, ktorý mi sem tam behal po rozume - akurát, zatiaľ čo ten oblboval iba tanečkami, tento sa brutalitky nebojí. Pre mnohých to bude sračka pre duševne chorých, pre mňa istý článok do tohtoročnej TOP 10 (aj keby sa to ocitlo v čiernych číslach). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Joe Begos mě zatím nezklamal a po Almost Human a Mind´s Eye servíruje svůj nejbrutálnější počin Bliss, který teda hodně diváků nepříjme a nepobere, ale mně sednul. Příběh se zaměřuje na Malířku, která při malování ráda fetuje ( ve velkém!), ale jakmile ji kamarádka nakazí, tak dostává větší chuť na krev a z Los Angeles si hlavní hrdinka dělá doslova Bufet. Halucinogenní, snová, erotická upířina plná drog, nahoty, blikajících světel a hektolitrů krve. Intenzivní horor jak sviňě, který musí být pro normální jedince nepříjemně sledovatelný, ale já si film užíval. Highligtem je potom polonahá Dora v tangách tancující celá od krve před svým obrazem. Pouze pro okrajové publikum. 75% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Kreatívna maliarka Dezzy (Dora Madison) zažíva ťažké obdobie, keďže sa jej minuli nápady pre jej obrazy a jej agent potrebuje aby svoju prácu čo najskôr dokončila. Rozhodne sa pomôcť svojej fantázii zakázanými látkami, ale postupne začína čoraz viac upadať do svojich halucinogénnych snov a prestáva byť schopná rozoznať čo je skutočné a čo nie. - Za co, Pane Bože, za co? Zas čtyři roky v prdeli. Toto sa mi honilo hlavou keď som to dopozeral, lebo po úžasnom The Mind's Eye som sa tešil na ďalšiu vizuálnu jazdu od pána Joe Begosa, ktorá mala tentokrát ešte mať aj moje oblúbené halucinogénne prvky. Halucinogénne to teda bolo riadne, ale predstavitelka hlavnej postavy mi bola tak vrcholne nesympatická, že ma to nebavilo už od prvej minúty. Pochváliť ale musím kameru, ktorá sa perfektne hodí k takému feťáckemu doupěti akým je Los Angeles. Zopár scén stojí za pozornosť, ale ak ste ešte nevideli The Devil's Candy, kde hrajú prím taktiež malby (v niektorých momentoch by som povedal, že si Joe Begos prevzal pár vecí z tohto filmu), určite si pozrite radšej to. + Graham Skipper + Matt Mercer + Jesse Merlin + herečka z Exists + herec z The Purge + herec z Spring a The Mind's Eye + herec z The Belko Experiment, Outcast a Like.Share.Follow ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Od začátku o konce neskutečná jízda, která nejenže nemá ani jedno hluchý místo, ale dokonce zvládá celých osmdesát minut ustavičně nabírat na tempu. Příběh možná nijak převratný, zato podání neskutečně podmanivé. Vizuální stránka – barvy, tripové stavy, atd. – vynikající. Asi to nebyl cíl, nicméně jsem dostal hroznou chuť koupit tempery a něco si šlehnout. (PS: kdybych si pouštěl znovu, nedívat se na to pod vlivem, protože bych se z tý rozjařený kamery zaručeně poblil.) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dezzy nenosí prsa, maluje, je permanentně sjetá a její slovník obsahuje ze tří čtvrtin Fuck. Tady si člověk samolibě povzdechne, jak je čeština výrazově bohatá a kolik báječných vulgarismů by tohle už poněkud fádní slovo nahradilo. Film by se klidně mohl jmenovat Na ďábelském tripu, jelikož halucinogenní stavy v rauši jsou jeho hlavní náplní. Dezzy toho do sebe narve tolik, až už jen dáví krev. Do toho pracuje na svém monumentálním díle, kdy si jeden tak vzpomene na The Church (1989), Doriana Graye i Hellraisera. Postupně přituhuje, cáry masa poletují, rubínové fontánky vystřikují. Původně bych dal 3*, vylepšily to ale dámský wrestling a celkový atmosferický konec. Zde zmiňovaný Climax se mi líbil více, ale jinak jsem si film vcelku užil. Skvělá hudba! Mj. Isis, Deth Crux nebo Electric Wizard. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Bliss je film, u něhož bych uvítal možnost vypnout dialogovou stopu a ponechat jen ostatní zvuky a hudbu. Ono totiž poslouchat od začátku do konce neustálé fuckování a všemožné stěžování sice hezké, ale extrémně nesympatické hlavní „hrdinky“ (Dora Madison) hodně rychle začne štvát. Nemluvě o tom, že kromě jejích nočních eskapád zde moc děje nenajdete. Pro mě jde o čistě vizuální gorefest, jehož výrazná barevná stylizace v kombinaci s až groteskním násilím a četnými proudy krve dokáží uspokojit zrak hororového diváka, nicméně mozek u toho raději co nejrychleji vypněte. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Bliss = Parádní střih a kamera, hodící se hudební doprovod, líbivé barevné filtry, krev a excelentní herecký výkon Dory Madison. Jen škoda, že si kozy zapomněla doma. Halucinogenní , upírská jízda může začít. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Krvavá lázeň s experimentální pěnou. Joe Begos nekompromisně zbavil šatů Doru Madison a vyslal ji vstříc "haluškám" sexuálního a vražedného původu. Umělec, co zaprodá svoji duši i tělo v rámci dokončení svého mistrovského díla, není svým námětem nikterak převratný nápad, nicméně v levném produkčním kabátku to filmu sluší. Vizuál není vůbec ničím oslnivý, dalo by se napsat, že je i hnusný, ovšem nezalekne se být brutálním halucinogenním dobrodružstvím, které se neustále zbavuje účastníků. Levná placená síla je zlitá krví, až to dosáhne patřičného vrcholu. Je zřejmé, že režisér nemá zájem proniknout do širšího povědomí, takže to samé platí i o jeho nadcházejícím počinu. Dokáže se obklopit partou herců, která nemusí zrovna absolvovat školu Shakespeare, je však pro tyto účely plně funkční. Kompetentnost Dory Madison je tím hlavním, co film pohání. Podívaná to určitě není pro každého. Není to jediný film, který operuje s halucinogenními manévry, je záměrně hodně pokleslý a vyžívá se ve své špinavosti. Spojení masakru s uměním, to se vzájemně nevylučuje a ani se to spolu netluče. Begos si to vyzkoušel, a kdo bude mít zájem, může jeho patřičně prapodivnou a intenzivní jízdu na fetu (na vlastní ohrožení duševního zdraví) zhlédnout. 7/10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Vůbec mi to nesedlo a nebavilo. Hlavní postava (ošklivá) celou dobu jenom fetuje, blikání mi vadilo, hraje otřesná hudba, ostatní postavy taky otřesný, celé je to takový hnusný, feťácký. Půl hodiny před koncem dojde na slušný masakr, ale už jsem byl natolik otrávený, že ani to Gore už nepomohlo. (34. hodnocení) ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Šílenost o zfetovaný krávě, která mě nejdřív srala, ale pak mě začala docela bavit. Je to podobně ujetý jak Mandy s Cagem, akorát že trochu svižnější. Tak či tak je to hrozná krvavá kundovina. Takovej menzes no. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

"Studuju první semestr na AVU, začal jsem brát drogy a tak mám po profrkaný noci, kdy sjedu tři deka kdejakýho bordelu, vokno, ze kterýho si vezmu to, že ta droga je démonicky posedlá" - The Movie ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Myslím, že to debilní stroboskopický blikání před kterým varuje úvodní titulek, nenasere jen epileptiky, ale i leckoho jinýho. Třeba mne. Ani frivolní arogantní čůzy sprosté jako dlaždičky mi neimponujou, naopak. A vyloženě mě otravuje plytký plkání všelijakých sjetých nebo přiožralých retardů na večírcích, takže ze začátku fakt nic moc dojem. A když pak od druhý půle konečně pomalu sem tam dojde na nějakou tu akci, kvůli zhovadilý ruční kameře a střihu si stejně divák žádnou pořádnou podívanou neužije. Asi ten nejtupější film o vampýrismu jakej jsem kdy viděl, pozérskej, rádoby sexy a cool a přitom bezduchej, o městskejch degenerátech a určenej prvotně taky podobnejm městskejm degenerátům. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě to trochu připadalo jako undergroundovější variace na Noého Climax a to mi nesedí. Pár slušných momentů se tu sice našlo, což platí především pro závěr, ale jinak jsem se v tom všem blikání ztrácel. Tentokrát mě Begos zklamal. 30% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hrá tu Dora Madison, ale pri pozeraní tejto halušky ma napadol viac Marian Dora, ktorý by sa v tomto filme určite našiel. Je to tak strašne intenzívne, za sa to upokojí až záverečnými titulkami. Je fakt, že mi to pripomínalo pre mna, nie moc podarený Klimax, ale tento má oslovil o veľa viac. Cím to je, neviem presne, ale mám za to, že to bude hlavne tým, že hned od začiatku si išiel svojou cestou a každou jednou scénou stupňoval intenzitu šialenosti, ktorá vyústila do explózie, v pravom slova zmysle. Hlavne som nečakal, že tu bude toľko špiny, nechuti a bude sa film opierať i o splatter, ktorý by som tu nečakal, ale v niektorých momentoch tu bol. Naozaj je to velká pecka, ktorú, ale poberie len hŕstka jedincov, tí druhí ju hned na začiatku vypnú alebo keď aj nie, tak viac než 2* určite nedajú. Ale ja dávam silné 4* ()

Reklama

Reklama