Reklama

Reklama

Pojď za tátou

  • Kanada Come to Daddy (více)
Trailer 1

Norvalův (Elijah Wood) život je, mírně řečeno, obtížný. Frustrovaný mladík žije se svou matkou a snaží se překonat závislost na alkoholu. Když Norval obdrží nečekaný dopis od odcizeného otce, který ho zve na návštěvu, sedne na autobus a odjede do otcova odlehlého domu na malebném pobřeží. Možná, že jejich opětovné shledání vyplní emocionální prázdnotu, kterou Norval cítí. Brzy si však na svém otci všimne něčeho zvláštního, nepříjemného pocitu vyvolaného nevhodnými poznámkami a nadměrnou konzumací alkoholu. Norval si záhy uvědomí, že jsou jeho naděje na sblížení s otcem zmařeny. Místo tepla rodinného krbu ho čeká děsivá noční můra. (Cinemax)

(více)

Recenze (55)

POMO 

všechny recenze uživatele

Po výborném, psychologickém a tajuplném rozjezdu se všemi kartami důkladně skrytými pod stolem, se z toho vyklube laciná vražedná hra se špatně rozloženými sympatiemi mezi postavami a hloupým dějovým vývojem. A zdaleka nejzajímavější i nejlépe zahraná postava vypadne ze hry jako první. [Sitges FF] ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

V zahraničí chválený černohumorný výlet, kde Elijah Wood jde navštívit svého otce, kterého nikdy neviděl, ale vše bude jinak než očekával. Film celkem zajímavě tvoří nečekané zvraty s příměsí černého humoru a dojde i na trochu násilí, takže úplně špatné to není, ale taky nic, z čeho bych vyloženě spadl na zadek, avšak takové bodnutí perem namočené v exkrementu, jsem ještě neviděl. Na jedno zhlédnutí to jde a jsem rád, že Elijah Wood se zasvětil hororu. 5,5/10. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama o rozbité rodině, respektive o návratu syna k otci, se postupně promění v boj o život. S lehce mysteriózním nádechem sledujeme osud Norvala (Elijah Wood), který 30 let svého otce neviděl a přijíždí za ním proto, že mu poslal list s prosbou. Norval netuší, proč ho otec pozval, ale brzy zjistí, že vše se má zcela jinak. První třetina je taková ukecaná, i když Gordon (Stephen McHattie) nemá chybu a je škoda, že nedostal větší prostor. Ten chlap nehraje, on svojí postavou prostě žije. Z násilných akcí je asi nejlepší scéna s vidličkou zakončená potravinovou fólií, bodák na účtenky jako zbraň je rovněž fajn. Nejnapínavější mi přišlo plížení pokojem, kde oddechovala čtveřice po sexu. Že jde o komedii, jsem ani nevnímal, pár scének bylo spíše jen úsměvných. Od Aphex Twin jsem očekával místo Avril 14th divokou Come To Daddy.... Místy napínavé, jako celek mě to ale nijak zvlášť nechytlo. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Come to Daddy začíná jako mysteriózní příběh o shledání otce a syna, jejichž propastné rozdíly jsou od prvopočátku velmi patrné. Brzy je jasné, že s otcem něco není v pořádku a přichází docela solidní napětí. Po dějovém zvratu v polovině filmu se to však začne ubírat směrem téměř nějaké dobrodružné pirátské historky, tajemnou atmosféru to docela ztratí, ale zato to aspoň dobruslí do stylově přemrštěného finále. Jednohubka, v níž se zejména Stephen McHattie a Michael Smiley pěkně vyřádili, o to víc bych jim dopřál ještě víc času na plátně, než měli. [Sitges 2019] ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Po filmu Maniak, je toto už čtvrtý film s Woodem, který mě prostě neoslovil. Krom temné úvodní atmosféry + ubodaný vajíčka (poster), mě to ničím nezaujalo a finále bylo nemastné, neslané a celkově je Come to Daddy filmem o ničem. Bohužel. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Z počátku hutné drama o shledání otce a syna po zhruba třiceti letech, stojící na premise, že z onoho otce se za ta léta stal nenávistný opilecký magor, z jehož srubu v divočině není moc kam utéct, se po zásadním zvratu asi v polovině příběhu přehoupne do jiného žánru, který s předchozím děním prakticky nesouvisí a navíc je poněkud bizarně rozkročen mezi napínavým thrillerem a ujetou černou komedií. Na papíře to mohlo vypadat zajímavě a zábavně, realizováno je to však neuspokojivě – nohy tomu podráží řada režijních i scenáristických přehmatů a zoufale necharismatický hlavní hrdina. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Neviem či to bola nejaká súťaž o natočenie najnudnejšieho thrilleru v roku 2019, ale ak áno, tak režisér Ant (teda Mravec) Timpson (teda Syn tkanivového inhibítora metaloproteinázy) musel pobrať dosť cien. Stredná pasáž filmu ešte ujde, potom to prejde to odporného šialenstva. Najdesivejšie boli nakoniec aj tak vypúlené očné buľvy hobita. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Režisér sa asi nostalgicky kochal posttarantinovskými nezávislými gangsterkami 90-tych rokov a rozhodol sa niečo podobné naservírovať aj súčasným divákom. Z tuctovej rukojemníckej historky vyrobil zmesku rôznorodých žánrov, vhodnú tak na jedno pozretie. Priemerný námet, priemerná réžia, priemerný film, priemerné hodnotenie. (26.12.2020) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadá slibně. Kluk přijíždí po letech za svým otcem, který má k ideálnímu rodiči hodně daleko a vypadá to, že osamělá chata je ideálním prostředím pro vražedné hrátky. Navíc McHattie je pro podobnou roli ideální volbou a trefou je i Wood. Jenže pak přišel první zvrat, který má očekávání zhatil, ale i tak se z toho pořád dalo vytřískat slušné psycho. Zvrat číslo 2 přinesl další zklamání, ale jistý potenciál pořád zůstával. Jenže až na dva tři momenty se ho nepodařilo naplnit a asi tak po hodině můj už tak vlažný zájem úplně upadl. Věřím, že si to své fanoušky najde, ale já se k nim určitě počítat nebudu. 30% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Koprodukční snímek „Come to Daddy“ ukazuje, že horor může přicházet pozvolna a že v lesích se prostě skrývá něco zlého, ať už je to paranormálního charakteru, nebo nikoli. A Elijah Wood nám dokazuje, že z hlediska žánrového má celkem čuch na zajímavé snímky, minimálně z toho pohledu, že si vybírá kousky, které nenudí. A to platí i o filmu „Come to Daddy“. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Thrillerová atmosféra od samého začátku je zajímavá. 1) Postupně však příjemné náznaky přerostou do klasické vyvražďovačky. Ta je zpočátku ještě jakž takž únosná, ale postupně se dostává někam do absurdních rovin. Přispívají k tomu i logické lapsy v ději._____ 2) Na druhé straně ale nelze filmu upřít, že se pořád něco děje._____ 3) 38letému Elijahu Woodovi (syn) knír ani sestřih nesluší. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Norval Greenwood dostane list od svojho otca, v ktorom ho pozve k sebe na návštevu. Pre Norvala je stretnutie veľkou výzvou, pretože otec ich s mamou opustil keď mal 5 rokov a tak je zvedavý, prečo sa po 30 rokoch rozhodol nadviazať s ním kontakt...veľmi solídny úvod v ktorom človek nevie čo môže čakať a tento pocit pretrváva viac ako polovicu filmu, na môj vkus bola jeho druhá polovica trochu unáhlená, nedomyslená a trápna a keď na scénu nastúpila feministická kreatúra v podobe prostitútky, aby ukázala všetkým divákom ženskú silu film som už ozaj vnímal iba okrajovo, pretože tieto momenty sú naozaj už trápne. A Elijah Wood tiež už zažil lepšie obdobia pred kamerou. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stupidny film to je, niekedy mi to pripominalo az tinedzersku vyvrazdovacku. na rozdiel od LIVINGBLBA to nepovazujem z a stratu casu - starta casu su chlastcky po hospodach s obycajnymi ludmi   : 36 % ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Come to Daddy je jeden z těch opravdu zapomenutelných filmů nebo naopak vás vůbec nemusí trápit, když ho neuvidíte. Zpočátku se to tvářilo vcelku mysteriózně a zajímalo mě, co se bude dít, ale jakmile začal hlavní twist, můj zájem silně opadl. Nepotkáte tu vlastně absolutně nic nového nebo překvapivého. Jediné co tu stojí za zmínku byly docela slušné gore vraždy. Jinak nemastné, neslané. Někdo už by mohl Frodovi dát roli, co bude stát za řeč. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Dobra prdel..zacatek celkem hrubej vztah s fotrem a synem :D po infarktu clovek ceka cokoliv ale to co se stane je dobrej zvrat..od ty doby co objevi poklop je to prdel :D silnejsi 3ku davam ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Nevim jestli nějak stárnu nebo v čem je chyba, ale drtivá většina těch filmů kdy je komedie namíchaná s hororem/thrillerem mi nesedí a Come to Daddy patří mezi ně.. černá komedie ale s hororem/thrillerem to nemá prakticky nic společnýho.. kdyby mi bylo 12 tak bych to možná považoval za veledílo ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Keď vidím Kanada, bojím sa. V spojení s Novým Zélandom to ale nemohlo priniesť nič poriadne. Prvú hodinu tomu aj tak skutočne je. Potom príde nečakaný zvrat a v rýchlom slede to ide až do konca. Nechutnosť za nechutnosťou až do opäť sentimentálneho záveru. Dobrý námet, na Bčko to bohato stačilo. 2 z 5 ()

Související novinky

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

08.10.2019

Po úspěchu loňské filmové výpravy se čtyřčlenný ČSFD tým opět vydal na nejvýznamější festival pokleslých žánrů na světě. Hororoví fandové Filmmaniak, RUSSELL, Goldbeater a POMO (na spodní fotce zleva… (více)

Reklama

Reklama