Reklama

Reklama

Crown Vic

  • USA Crown Vic
Trailer 1

Zkušený policista a jeho ambiciózní kolega, nováček v zácviku, vyjíždí na noční hlídku. Ještě netuší, že si následujících pár hodin do rozbřesku budou pamatovat až do konce svého života. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Originální na celém konceptu tohoto snímku není samozřejmě vůbec nic, jeden strávený den/noc, v policejním autě ve službě, při obsazení zkušený polda vs. bažant, takových podívaných tu bylo již dost a popravdě tato nepřináší ani nic inovativnějšího, nápaditějšího, či zajímavějšího, přesto všechno jde ve výsledku ale pořád o poměrně výraznou a působivou podívanou, která za sebou dokáže nechat diváka, spokojeného s přesvědčivými dialogy, syrovou atmosférou, působivě nekompromisním prostředím, s funkčním napětím, s mnoha velmi silnými scénami a emočně vypjatými emocemi a v neposlední řadě i s výraznými hereckými výkony. To vše je skutečně na vysoké úrovni a zpracováno stylem, že divák je na konci oné noci, respektive služby, prakticky vyčerpaný a znepokojený, jako ústřední policejní tandem, bohužel, výsledný dojem ale zásadně narušuje neustále kouskování a nedotažení určitých případů, scén a momentů, kdy jsem měl pocit, že toho ústřední noční hlídka tohoto filmu stihla za jednu směnu víc, než jiné hlídky za několik týdnů, což by tedy nebyl problém, ale ony jednotlivé incidenty a konflikty jsou tu jen nastřeleny a fofrem vyřešeny, takže se toho stane sice hodně, ale nic z toho nedokáže kvůli rychlému utnutí opravdu strhnout a posadit na zadek. Každopádně tento snímek v sobě nese i jisté poselství, sice jednoduché, přesto ale silné, no prdel to každopádně ale fakt není, za mě zkrátka povedená žánrovka, která i přes jisté nedostatky dokáže určitě zaujmout a rozhodně nenudit. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Zbožňujem hliadkové filmy a ruch spiaceho veľkomesta a tu som toho dostal tak zo všetkého. Žiadny súvislý dej to ani nemá, je to iba perná šichta nováčika v službe a tak sledujeme s akými divnými ľuďmi sa dostáva do styku, koľko dílerov drog odvezie na stanicu a dôjde aj na riešenie nejakých osobných problémov z minulosti. Tie sú však vyriešené iba popri práci a netlačí sa na to, čo dodáva filmu väčší dojem autenticity. Hneď by som si pozrel v tomto štýle aj nejakú minisériu na Netflixe! Tam by mu to možno slušalo ešte viac. ()

Reklama

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Na začátku dva týpci vyloupí banku, dostanou se do přestřelky s policií a ujedou. Jestli někdo čeká, jako jsem čekal já, že tohle bude hlavní zápletka filmu, tak je na omylu. Film totiž nemá žádnej děj, prostě po tom začátku dva poldové nasednou do auta a odjížděj na noční šichtu, povídaj si v autě, občas dostanou echo od centrály a někoho seberou. A zase nasednou a jedou dál...Korunu tomu nasazuje manželka policajta zelenáče, kterej je první den ve službě. Má totiž dva týdny před porodem, ale místo toho, aby přes noc odpočívala a spala, tak volá každou hodinu svému milému a chce slyšet, jak moc ji miluje. Prostě vítejte v Americe a nedivte se, že se roděj dementní děti. V závěru se přece jen dočkáme konfrontace mezi lupiči a hlavními hrdiny, kdy je za dvě minuty všechno vyřešeno a film bez ladu a skladu tím končí. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Film který mi hodně připomínal Patrolu. V příběhu není nic z čeho by mi spadla brada, ale jedna věc mi je naprosto jasná, vzhledem k tomu co se děje v dnešním světě. Pustě film černošské komunitě a ta obviní tvůrce tohoto filmu z rasismu, jelikož většina šmejdu, po kterých šel zkušený mazák Thomas Jane a jeho kolega zelenáč, byli afroameričani. Celkově hlavně oceňuji tu myšlenku střetu, jak se na práci obecně dívá někdo, kdo je nový a kdo tu práci děla 28 let... Pro mě 6/10. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Objektivně na čtyři hvězdičky. Tu pátou přihazuju za skvělýho Thomase Janea v roli životem otřískanýho pouličního poldy, kterej si na ulici i po těch letech zachoval zdravej rozum. Jinak film nemá žádnej souvislej děj a jde jen o sérii nočních epizod, který v drsných ulicích v LA zažívá zaučující se policejní zelenáč. Je tu sice pár dějových linek, který se na konci vyřeší, jako hledání malý holky, nebo bankovní lupiči na útěku, ale ty v příběhu nijak nedominujou. Celkově překvapivě slušná práce, kterou bych od režiséra Souzy při pohledu na jeho filmografii fakt nečekal. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Napriek tomu, že sa celý dej filmu odohráva v kalifornskom Los Angeles, tak jeho natáčanie prebiehalo v meste Buffalo. (MikaelSVK)
  • Ústřední dvojice se do vysílačky ohlašuje volacím znakem 20-L-14. Písmeno L však používají pouze vozidla s jedním policistou, vozidla se dvěma policisty používají písmeno A. Správně by tedy mělo být 20-A-14. (Hal_Moore)
  • Při pohledu zepředu je vidět, že má hlídkový vůz celou světelnou rampu osazenou pouze červenými zábleskovými majáky. Při pohledu zevnitř ven jsou však před vozem vidět na zdech a lidech červené a modré záblesky. (Churchill1)

Reklama

Reklama