Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gabriel Van Helsing, bratr slavného profesora Abrahama Van Helsinga, je jako agent ve službách Vatikánu vyslán do tajemné Transylvánie, kde se nebezpečí objevuje se západem slunce a příšery nabývají podoby nejděsivějších nočních můr. Van Helsing má za úkol pomoci cikánské princezně Anně zničit nebezpečného hraběte Draculu, a zbavit tak její rodinu po generace trvající kletby. Hrabě před svou smrtí uzavřel dohodu s Luciferem, což mu zajistilo nesmrtelnost. Potřebuje ale ještě Frankensteinovo monstrum, aby oživil své děti, rozseté po celém světě. S jejich pomocí chce nastolit hrůzovládu a podmanit si celou lidskou civilizaci. Při jednom ze zápasů je Gabriel pokousán vlkodlakem, kterým se po prvním úplňku sám stane. Jedině v podobě vlkodlaka má Van Helsing šanci Draculu zabít. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 003)

2Pac 

všechny recenze uživatele

Akcia zacne prvou sekundou filmu a koci tou poslednou...To je vsak jedina dobra vec na tomto filme.Vsetky akcne sceny su preexponovane a mne pripadali velmi nelogicke. Na to, ze mam akcne filmy rad, hodnotim Van Helsinga velmi kriticky, lebo len bezhlava akcia bez vhodnej vyplne je strata casu.Nebyt krasnej Kate Beckinsale a celkom peknej zaverecnej sceny hodnotim to este horsie. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Komixoidní mixmaš, nicméně řemeslně (i díky dokonalým vizuálním efektům a trikům od pánů z ILM) velmi vyvedený a pohříchu i zábavný film, vpravdě guláš velké porce s dvojtým knedlíkem... :-) Zdá se mi až nepochopitelné to množství nízkých hodnocení, jako by bylo jaksi módní obouvat se do těchhle hullywůdských spektáklů, určených pro po zábavě lačnící masové publikum 21. století. Pseudoinťáci jako stádo prskají seč můžou, aby následně se udělali u nějaké trendy pitominy či upoceného českého filmu... Protože tohle je opravdu "JEN" skvělá zábava a nemá smysl v ní hledat nějakou velkou hloubku. V tomhle případě se klidně posadím po bok troubům, co jdou dvakrát ročně do kina na podobný trhák (a pro pocit intelektuální nápravy dotřetice na srajdu koljovského typu ;-) a odpustím jim snad i to mě rušící cicmání se nad pytlíkem popcooltůrnu s rozbryndanou cocotinou... Tenhle film je sice jedna klišoidní divoká jízda s plytkým příběhem, leč profesionálně tak dobře odvedená zábava s velkým Z, že po téhle stránce tahle ptákovina naplňuje svůj smysl beze zbytku. Já osobně jsem tomu rád, semtam párkrát za rok a bez uzardění si něco podobného na vyčištění hlavy naordinovat a bez vedlejších účinků vstřebat. Čili resumé: Dvě hvězdičky za film jako story, jednu a půl za ty skvělé triky - a poslední půlku za pobratima Igora... :-)) Fakt kumpán k pohledání... :o))) ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Keď si spomeniem ako som sa pred vznikom tohto filmu naňho tešil , chce sa mi plakať.Či smiať?Ani sexy dvojica hlavných predstaviteľov nezachráni tento guláš ,ktorý stál neuveriteľné peniaze.Myslím, že film si nezaslúžil skladateľa veľkosti A. Silvestriho.Film uháňa šialeným tempom, z ktorého vás rozbolí hlava a bolieť neprestane až do konca.Žasnem ako sa dajú milóny dolárov pretaviť do tak nič nehovoriacej zlátaniny.Slovo zlátanina v tomto filme naberá nové rozmery.Dávam dve ,ani neviem začo.Asi za hudbu a Kate...vyberte si.30%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Původně jsem se rozmýšlel jestli na tento film mám vůbec jít .Podle některých názorů to toiž není moc dobrý film,ale já jsem nakonec poslechl svůj instinkt a udělal jsem sakra dobře.Stephen Sommers mě totiž vždycky mile pobaví a nechá mě při filmu jak se říká vypnout.A to já dělám sakra rád.Akce se střídá s humorre a zase naopak.Pravda někdy se tvůrci až moc odvázali,ale to je občas i dobře.I herci mě příjemě překvapily.Hugh Jackam předvedl dalšího svého akčního hrdinu přesně takjak to mám od něj rád.Kate Beckinsale nebyla nakonec tak špatná jak jsem čekal David ,,Faramir" Wenham umí příjemě pobavit.Richard Roxburg neměl v roli Drákuly dvakrát lehkou úlohu.Vzít tuto roli po legendě jako je Bela Lugosi je fakt odvaha.Podle mě se ani nesnažil jít v jeho stopách a udělal dobře.Drákulovi nová image prospěla.Daná Morávková opravdu pobaví,ale toho Vašuta tam nějak nemůžu najít(i když ne že by mi scházel).Prostě jde o dost vydařenou hororovu akční komediii,která i přes svou délku nenudí. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Pejsek Stephen s kočičkou Kate a kamarádem Hughem upekli dort, který není moc poživatelný. Vypadá jako hamburger od "Mekáče", dokonce tak i chutná, tudíž není moc šťavnatý a navrch je dost přeplácaný. Kdybych ho měl brát jako pohodovou popcornovou zábavu, muselo by v něm být více sympatického pomrkávání, že se nebere moc vážně. Kdybych se měl bát, musel by Sommers umět navodit atmosféru napětí. Místo toho jsem znuděně čekal, jakou trapárnu na mně režisér zase vybalí a těch pár lekaček to nezachránilo. A když přijde ke slovu akce....Nemám nic proti samopalné střelbě stříbrných šipek, ale ve filmu, který by měl být jakousi poctou starým hororům (dle slov pana režiséra), to působí jako pěst na oko. A na to, abych se bavil, by zde musely být aspoň nějaké vtipné momenty. Odlehčenost Sommers navozuje přemrštěnými akčními scénami, které postrádají vtip a logiku (ale tu vem čert). A Dracula? Nechápu, proč by Pán temnot měl vypadat jako frontman nějaké vyšumělé poprockové partičky typu Bon Jovi. Murnauův Nosferatu, vztáhni ruku pomsty na toho barbara Sommerse a ochutnej jeho tepny. Koleduje si o to! ()

Galerie (138)

Zajímavosti (40)

  • Zatímco film je odkazem na hororovou produkci studia Universal z třicátých a čtyřicátých let dvacátého století, postava Mr. Hydea vystupovala v těchto letech ve filmech konkurenčního MGM. Universal s ní přišel do styku až v roce 1953 ve filmu Abbott a Costello potkávají dr. Jekylla a pana Hydea. Tři postavy patřící Universalu – Dracula, vlkodlak a Frankensteinovo monstrum – se ale v jednom filmu setkali již vícekrat, např. ve Frankensteinově hradě (1944). (imro)
  • Na začátku, kdy Annu (Kate Beckinsale) pronásleduje vlkodlak, před kterým ji zachránil bratr, lze při záběru na Annu sledující řeku pod sebou vidět, že má pěšinku ve vlasech nalevo. V záběru zezadu ji však má napravo. (chleba24)
  • Snímek se umístil na 41. místě žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři časopisu "Empire". (orkadimenza)

Související novinky

Zemřel herec Robbie Coltrane

Zemřel herec Robbie Coltrane

15.10.2022

Smutná zpráva nejen pro fanoušky Harryho Pottera. Ve věku 72 let zemřel skotský herec Robbie Coltrane známý především jako Hagrid z kouzelnické ságy. Coltrane se narodil jako Anthony Robert McMillan… (více)

Van Helsing se dočká rebootu

Van Helsing se dočká rebootu

02.12.2020

Studio Universal oznámilo reboot slavného lovce monster Van Helsinga. Snímek natočí Julius Avery (Overlord), co je ale důležitější, bude ho skrze svoji společnost Atomic Banners produkovat mistr… (více)

Angelina Jolie jako Frankensteinova nevěsta?

Angelina Jolie jako Frankensteinova nevěsta?

26.12.2015

Studio Universal to se svými monstry myslí vážně. Kolem nové Mumie se motá Tom Cruise, další Vlkodlak už má datum premiéry (30. března 2018) a pracuje se i na remakeu Van Helsinga. Všechny tyhle… (více)

Sněhurka a... Van Helsing?

Sněhurka a... Van Helsing?

13.10.2012

Tato zpráva je zábavná zejména s přihlédnutím k bulvárním klepům o tom, že manželka Ruperta Sanderse mu prý zakázala natočit druhý díl Sněhurky a lovce, aby se už nesetkal s Kristen Stewart. Zdá se,… (více)

Reklama

Reklama