Reklama

Reklama

Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod

  • Česko Řada nešťastných příhod (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Poté, co tři mladí sourozenci Baudelairovi následkem požáru jejich sídla osiří, jsou odvezeni ke svému vzdálenému příbuznému hraběti Olafovi (Jim Carrey). Olaf je však krutý a lstivý muž, který usiluje pouze o dědictví, jež má získat nejstarší Violet (Emily Browningová). Děti utečou a najdou útočiště u svérázného strýce Montyho (Billy Connolly) a následně u své úzkostlivé tety Josephine (Meryl Streep), ale Olaf je jim stále v patách. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (638)

MISSha 

všechny recenze uživatele

Když začíná fantasy snímek rozjuchanou infaltivní pohádkou o nejmenším elfovy, která je následně přerušena medovým hlasem Jude Lawa, ujištující nás, že nás nic podobného rozhodně nečeká, tak už jsem začínala větřit že tohle se mi asi bude líbit. A taky líbilo, hodně. Burtonovská poetika, streampunková atmosféra a jemná Newmanova hudba, dělají z tohohle tragikomického příběhu tří osiřelých dětí, velmi poutavou podívanou, kterou mírně kazí na konci lehce nevyužitý potenciál. Ale gumový ksicht Carreyho a jeho chameleonstvý si zde užijete plnými doušky, děti jsou výtečně zahrané, potěší ve vedlejších rolích Billy Connolly, Timoty Spall, Catherine O'Hara či Meryl Streep. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nevím, co z tohohle počinu budou mít děti. Ponurá stylizace (která mě ovšem moc nenadchla - to, co mělo být temné bylo jen "tmavé" s barevnými filtry nebo CGI pozadím a tmu řešil akorát naprostý nedostatek ppřirozeného světla), ne zrovna silný a rychle ubýhající děj a pár"dospěláckých" narážek a vtípků dětem asi sedět nebude. Pro dospělé je zase děj moc předvídatelný, přímý, kvůli dětem málo drsný. Tvůrci si měli ujasnit, pro koho vlastně film točí. Kdyby se atmosféra skutečně potemnila a postavy dovedly do extrému (ne pitvořivého, ale opravdové výstřednosti), mohlo vzniknout moc pěkné "burtonovské" fantasy. Takhle jde o podivný mišmaš, který neví kam sám sebe zařadit (rodinná temná fantasy komedie? Radši ne..), ale má i pár kladů - dobré herce (Jim Carrey zase jednou k nepoznání, Meryl Streep je krásně zmatená a i děti hrajou obstojně), několik pěkných momentů (mimino zakousnuté ve stolu, příprava večeře pro Olafovy hosty) a místy i zajímavou vizuální stylizaci (kulisy, kostýmy, mix viktoriánské doby a současnosti - všimli jste si, že Poe jezdil Tatrovkou?). ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Smrť milovaného človeka je zvláštna vec. Je to, ako keď idete potme po schodoch do svojej izby a jeden schod chýba.“ Po prvých minútach skvelého RADU NEŠŤASTNŹCH PRÍHOD som si uvedomil s miernym šokom jednu dôležitú vec. Brad Silberling sa doteraz veľmi, veľmi, veľmi krotil (čo samozrejme neznamená, že to bolo zle - POLNOČNÁ MÍĽA). Tie časy sú preč. V produkcii Barryho Sonnefelda (ADDAMSOVA RODINA 1-2, VEĽKÉ PROBLÉMZ) nakrútil morbídnu adaptáciu Lemonyho Snicketa. Ak si myslíte, že deťom sa nemá klamať, zabudnite na disneyovky a siahnite radšej po pôvabne morbídnom RADE NEŠŤASTNÝCH PRÍHOD. Silberling v živote veľa stratil (vražda jeho priateľky, herečky Rebeccy Schaefferovej) a odvtedy do svojich snímok (triková rozprávka CASPER, remake MESTA ANJELOV) dávkuje veľké množstvo melanchólie. Výborne napísané a smutné i veselé dialógy ("Keby ste niečo v noci potrebovali, budem spať v kresle na chodbe. Mám ľahký spánok. Vlastne takmer nespávam."), nezameniteľne burtonovský audiovizuálny štýl, presné herecké obsadenie (maniak Carrey, Hoffman, Streepová, deti, Connolly, Law) a originálne nápady (titulkovaná reč pôvabného batoľaťa, had). Aký máte vzťah k cestovinám? ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Na filmu se najde hodně pozitiv: především je nutné vyzdvihnout skvěle stylizovanou (ano, jistě - burtonovskou) výpravu, které jakoby byl podřízen celý způsob vyprávění. Výborné jsou herecké výkony - hlavně bych vyzdvihl obě děti (ty větší) a pak třeba ještě skvělou Meryl Streep. Jim Carrey mě po chvíli tím přehráváním spíš už štval. Mně se docela líbila i hudba Thomase Newmana, i když je pravda, že předvádí to, co v posledních letech všude jinde. No a kde je problém filmu? Ačkoli jsou mnohé scény skvěle vygradovány (zvláště scény zachraňovací), velice brzy jsou měl pocit, že se dívám pořád na to stejné. To co uvidíme v prvních asi dvaceti minutách je pak znovu variováno s jinými postavami a v jiném prostředí. Především toto způsobilo, že jsem se po nějaké chvíli docela slušně nudil. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mňa to moc nebavilo. Na oko to vyzerá síce dobre, vizuálna stránka filmu je skvelá, herecké obsadenie tiež perfektné, rovnako tak aj hudba Thomasa Newmana, ale ten príbeh ma moc nebral. Scenár nie je zlý, ale mohlo sa na ňom trošku viac zapracovať, pretože príbeh filmu je v podstate jednoduchý. Je to rodinná fantasy komédia, to beriem, ale prišlo mi to viac smerované pre deti. Necítil som s toho žiadne napätie, emócie a ani som sa nezasmial. Jim Carey to zahral perfektne, tak ako vždy, no tento krát ma tie jeho scény moc nebavili. Buď som čakal veľa, alebo niečo iné, tento krát mi to nesadlo. 50% - 2* ()

Galerie (132)

Zajímavosti (22)

  • Auto, které jsme mohli vidět v upoutávkách, je Tatra 603, vyrobená v bývalém Československu. Používali jí vrcholní představitelé Komunistické strany. (imro)
  • Autor predlohy Daniel Handler mal jasnú predstavu, kto by mal Olafa hrať: “Boris Karloff by bol skvelý. Bohužiaľ, už je tridsaťpäť rokov po smrti.“ Rola tak pripadla Jimovi Carreymu, ktorý sa vraj už dlho so žiadnou tak nestotožnil. (genetique)

Související novinky

Lemony Snicket se vrací

Lemony Snicket se vrací

05.09.2015

Populární fantasy Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod se bohužel nikdy nedočkala pokračování. Tržby nebyly tak velké, aby pro studio Paramount dávalo finančně smysl, fanoušci hraběte Olafa ale… (více)

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

09.07.2007

Filmová veřejnost začíná být ze Zemeckisova Beowulfa pěkně nervózní. Digitálně animovaná adaptace staroanglické poémy, v níž podobně jako Tom Hanks v Polárním expresu ožijí díky technologii motion… (více)

Reklama

Reklama