Reklama

Reklama

Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod

  • Česko Řada nešťastných příhod (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Poté, co tři mladí sourozenci Baudelairovi následkem požáru jejich sídla osiří, jsou odvezeni ke svému vzdálenému příbuznému hraběti Olafovi (Jim Carrey). Olaf je však krutý a lstivý muž, který usiluje pouze o dědictví, jež má získat nejstarší Violet (Emily Browningová). Děti utečou a najdou útočiště u svérázného strýce Montyho (Billy Connolly) a následně u své úzkostlivé tety Josephine (Meryl Streep), ale Olaf je jim stále v patách. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (638)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Strašně roztomilý film. Přičemž slovo "roztomilý" zde nepoužívám v negativním smyslu, tenhle film je totiž prost jakékoli infantilní kýčovitosti či laciného nadbíhání vkusu dětského diváka. Naopak, je to velmi chytrá, zábavná a dojemná podívaná, která mě bavila od začátku do konce. Naprosto nejvíc mě zde dostala jedinečná výtvarná stylizace, která je okouzlující - celý film je vizuální skvost a čistá radost pro oko - kostýmy herců, výprava, triková stránka, a v neposlední řadě příjemné překvapení z přítomnosti Tatry 603, která se sem nečekaně skvěle hodí. Další nadšení u mě vzbudilo herecké obsazení, Jim Carrey mě snad v žádné své roli nebavil víc než zde, a skvělí jsou i představitelé všech tří sourozenců Baudelairových (mimochodem, ohromily mě rty Emily Browning, z nichž jsem v každém záběru nemohl spustit oči!). Jsou to rození sympaťáci a celou dobu jsem jim fandil, pročež mě šťastný konec opravdu dojal. Báječný film, který mě na druhé zhlédnutí překvapivě bavil ještě víc než napoprvé, takže své hodnocení zvedám o jednu hvězdu. Nemůžu si pomoct, ale teď bezprostředně po doběhnutí závěrečných titulků, které jsou mimochodem stejně skvostně výtvarně stylizované jako celý film, jsem z Řady nešťastných příhod opravdu nadšený. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Docela pěkná dětská pohádka, která se snaží být trochu temná a vtipná, aby byla vyhovůjící i pro dospělý a to se povedlo. Jenom je škoda, že takový herci jako je Maryl Streep nebo Dustin Hoffman, nepředvedli zrovna excelentní výkon, u Dustina jsem se ani nedivil, že nepřevedl nějakej dobrej výkon, protože tam byl asi minutu u něj mě spíš překvapilo že nedostal nějakou větší roli, ale Maryl Streep tam byl přece jenom dýl, aby ukázala že je výborná herečka, ale do takovýhle filmů jak se ukázalo moc nehodí, zdálo se mi ře až příliš přehrávala a hrála něco co jí vůbec nesedí. Naštětí to celý zachraňuje Jim Carrey. kterej je fakt výbornej a pokaždý když tam je, tak to celý oživý a na předcházející nudný scény, který jsou někdy až moc dlouhý, nechá zapomenout. Je jen škoda, že tam v některých částech filmu neni tak vidět, to bych asi musel dát 5* i když příběh neni nic moc a je většinou snadno předvídatelnej, stejně tak jako konec. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Smrť milovaného človeka je zvláštna vec. Je to, ako keď idete potme po schodoch do svojej izby a jeden schod chýba.“ Po prvých minútach skvelého RADU NEŠŤASTNŹCH PRÍHOD som si uvedomil s miernym šokom jednu dôležitú vec. Brad Silberling sa doteraz veľmi, veľmi, veľmi krotil (čo samozrejme neznamená, že to bolo zle - POLNOČNÁ MÍĽA). Tie časy sú preč. V produkcii Barryho Sonnefelda (ADDAMSOVA RODINA 1-2, VEĽKÉ PROBLÉMZ) nakrútil morbídnu adaptáciu Lemonyho Snicketa. Ak si myslíte, že deťom sa nemá klamať, zabudnite na disneyovky a siahnite radšej po pôvabne morbídnom RADE NEŠŤASTNÝCH PRÍHOD. Silberling v živote veľa stratil (vražda jeho priateľky, herečky Rebeccy Schaefferovej) a odvtedy do svojich snímok (triková rozprávka CASPER, remake MESTA ANJELOV) dávkuje veľké množstvo melanchólie. Výborne napísané a smutné i veselé dialógy ("Keby ste niečo v noci potrebovali, budem spať v kresle na chodbe. Mám ľahký spánok. Vlastne takmer nespávam."), nezameniteľne burtonovský audiovizuálny štýl, presné herecké obsadenie (maniak Carrey, Hoffman, Streepová, deti, Connolly, Law) a originálne nápady (titulkovaná reč pôvabného batoľaťa, had). Aký máte vzťah k cestovinám? ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Wau, naprosto kouzelná pohádka, která mě naplno vtáhla do děje již po pěti minutách. Nemohl jsem uvěřit, s jakým citem své dílo, pro mě neznámý režisér, Brad Silberling, podal a o to víc jsem byl ohromen. Vypravěčský styl tomu sedl perfektně. Absolutně jsem nevěděl do čeho jdu a proč jsem si film vytipoval, pustil jej, koukám na nějaké broučky...proboha, co jsem si to pustil? Jenže pak už to jede. Jima Carreyho bych díky famóznímu make-upu jen těžko dle vzhledu poznal, jenže jakmile začal předvádět své typické grimasy, byl jsem doma. Ihned jsem věděl, na čem tento film stojí. Takto perfektní výkon a pro něj více než typický způsob všemožných pohybových výstřelků mě absolutně dostal a právě v tomto filmu si zřejmě sáhl na úplnou špici svého komediálního talentu...a k tomu všemu umí být zároveň velmi děsivý záporák. Prostě krása PS : A ta Sunny? Všichni tři děti jsou na ty role perfektní (Klaus by byl v té době perfektní Škyták v hrané podobě), ale tak roztomilé batole už jsem dlouho neviděl...95% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dejová linka síce mohla byť o niečo pestrejšia, no užil som si aspoň tú vizuálnu nádheru prostredia. Z tohto pohľadu ide o fantasy ako sa patrí - dostatočne zaujímavé, dostatočne lákavé. Šikovne sa tu medzi sebou miesia rôzne prvky - napr. výdobytky súčasnej techniky a ich napojenie na historické prostredie, čo pôsobilo zaujímavým dojmom, ktorý často skĺzaval až do akejsi dekadencie. K tomuto dojmu samozrejme pomohla i výborne farebne zladená kamera, ktorá celú tú čudesnú krajinu kde sa postavičky pohybovali výborne dotvorila. Herecké osadenstvo bolo tiež sympatické - Jim Carrey pôsobil vo svojej negatívnej postave, ostatne tak ako zvyčajne, roztomilo chaoticky a humorne, a deti sa tiež celkom posnažili, hlavne malá E. Browning bola herecky zaujímavá. Len škoda, že ma snímok nechal pomerne chladným, a to i napriek tomu, že to začínalo tak smutne a končilo tak príjemne pozitívne. To je asi tým slabším príbehom medzi tým. No i tak spokojnosť, slabší nadpriemer. 70/100 ()

Galerie (132)

Zajímavosti (22)

  • Ve filmu je hrabě Olaf (Jim Carrey) vykreslený jako hamižný příbuzný sirotků Baudelaireových (Emily Browning, Liam Aiken, Kara Hoffman/Shelby Hoffman) a snaží se násilím a intrikami zmocnit jeho majetku. V knihách je ale zmíněno, že k nenávisti vůči rodu Baudelairů má i osobní důvod. On sám je také sirotkem, a to díky vražednému spiknutí, do kterého mohli být zapleteni rodiče tří hlavních dětských hrdinů. (Nick321)
  • Během celé produkce vyrostl představitel Klause Liam Aiken o 11,4 centimetrů. Museli mu tedy přešívat kostým a ke konci filmu je viditelně vyšší než jeho filmová sestra. (imro)

Související novinky

Lemony Snicket se vrací

Lemony Snicket se vrací

05.09.2015

Populární fantasy Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod se bohužel nikdy nedočkala pokračování. Tržby nebyly tak velké, aby pro studio Paramount dávalo finančně smysl, fanoušci hraběte Olafa ale… (více)

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

09.07.2007

Filmová veřejnost začíná být ze Zemeckisova Beowulfa pěkně nervózní. Digitálně animovaná adaptace staroanglické poémy, v níž podobně jako Tom Hanks v Polárním expresu ožijí díky technologii motion… (více)

Reklama

Reklama