Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reportáž o natáčení hudebního filmu Discopříběh: průběh přípravných prací, konkurs mladých představitelů, nahrávání hudby a písní. Dokument vrcholí přípravou velké taneční scény na plzeňském náměstí. Od 90.let to už bylo celkem obvyklé, ale tento film o filmu byl tehdy v české filmové výrobě ještě novinka. Scenárista Eduard Pergner je v titulcích uveden pod uměleckým pseudonymem Boris Janíček. Hraje: skupina Kroky, zpívá: Michal David. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Vytváření discofenoménu v dobách ustupujícího socialistického soužití, se vlastně od vytváření dnešních fenoménů moc nelišil. Výborný pohled na mládež 80. let i do samotného zákulisí natáčení, které odhaluje např. to, že Rudolf byl vybrán do role teprve po ostříhání. Michal David nám tu představí své ministudio, kde nechybí ani pc s jakýmsi prastarým, hudebním programem. Pro fanoušky filmu určitě vynikající bonus. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Dokument toho sice nenabídne extra moc, ale je třeba přihlédnout k tomu, za jakých podmínek a kdy vznikal. Proto jsou některé pasáže výborné a jiné zase skoro zbytečné. Vtipné z dnešního pohledu jsou castingy a některé kamerové zkoušky. V dobrém slova smyslu. Discopříběhu jsem nikdy z české tvorby nepřikládal nějaký větší význam, náhled za oponu je ale vždy fajn. 60 procent. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Discopribeh s "pesnickami" toho hudobneho hnoja menom Michal david bola cista zufalost uz v dobach konciacej sa normalizacie. A ako vidim, par mentalne postihnutym detom sa to paci. Vykaly nezvyknem komentovat, len obcas spravim vynimku. 0 % ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Rwportáž z natáčení, která byla přibalena na původní originální vhsce s filmem...v té době ještě v papírovém obalu... ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Film o filmu natočený v době, kdy se ještě filmy o filmu netočily a ani se to tak ještě nejmenovalo. 3 hvězdičky dávám hlavně za záběry z konkurzu a za nejvtipnější úryvky z dopisů uchazečů o role. To se povedlo. Jinak nadbytek nejmladšího (a zdaleka nejslabšího) Hrušínského a meganadbytek DAVIDA. To nemuslo být - slyšet ho 30 minut v kuse. Záběry z filmu už sledovatelé Novy a Primy znají z paměti a nikoho dnes nezaujmou. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Nezvykle dlouhý film o filmu k předlistopadovému trháku. Snad kvůli reklamě na hudbu Michala Davida, který už chystal další "hitovky" na další spartakiádu a ono ouha, na spartakiádu už nedošlo.... ()

Romanstekl 

všechny recenze uživatele

Konečně dokument "film o filmu", kde pořádně ukázali zákulisí, taneční přípravy, konkurz herců, skladbu a nahrávání písniček, zajímavostí až nad hlavu, super ()

Reklama

Reklama