Reklama

Reklama

Útěk

Trailer

Obsahy(1)

Steve McQueen vede soukromou válku proti zkorumpovaným policistům... Doc McCoy prožívá v nudě a ve vzpomínkách na svou krásnou ženu Carol čtyři roky v texaské věznici za ozbrojené přepadení. Při  návštěvě požádá manželku, aby šla za byznysmenem Benyonem a řekla mu, že dostane-li ho ven, je ochoten pro něj pracovat. McCoyovi je trest zkrácen. Po propuštění ale musí službu vlivnému a bezcharakternímu byznysmenovi oplatit. Protože se skrýt finanční machinace svého bratra, přikáže McCoyovi, aby vykradl jeho banku. Při akci McCoyovi pomáhá nejen jeho manželka, ale i dva Benyonovi muži banku. Ukáže se však, že je Benyon podvedl, a proto nenachází jiné řešení, než prchat s manželkou a s penězi před gangstery... Kriminální thriller se Stevem McQueenem a Ali MacGrawovou (známou především z Love Story z roku 1970, kde si zahrála po boku Ryana O´Neala) v hlavních rolích patří k nejlepším filmům klasika akčních žánrů Sama Peckinpaha a na přesvědčivosti mu neubral ani čas. Vedle brilantní režie na tom mají lví podíl herecké výkony obou protagonistů. Ali MacGrawová se nedlouho po natáčení tohoto filmu za McQueena provdala. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jako první remake, takže mě Peckinpahův kultovní originál nemohl příběhově překvapit, avšak po ostatních stránkách jsem víc než spokojen a pana režiséra považuji za jednoho z nejgeniálnějších, jeho finesy miluji a proto jsem věděl, že nemůžu být zklamán. Steve řádí a Ali MacGraw byla opravdu totálně sexy. Je to syrovější, tvrdějí a stylovější, přesto mi remake s Baldwinem přirostl k srdci víc. ()

sud 

všechny recenze uživatele

První film Sama Peckinpaha, který jsem viděl a díky kterému jsem se do jeho drsné poetiky zamiloval. Steve McQueen a Ali MacGraw coby jeden z nejcharismatičtějších, nejpohlednějších a nejvyrovnanějších párů filmové historie. Výborný film. 100%. P.S.: Ještě že Sam nerealizoval původně zamýšlený závěr. ()

Reklama

Javert 

všechny recenze uživatele

Tohle je podle mně snad nejlepší útěkový film, co kdy byl natočen. Steve McQueen se k Ali MacGraw dokonale hodí. Příběh je sice jednoduchý, ale o to zábavnější a ubíhá příjemným tempem. Ani chvíli se nenudíte. Odejít na záchod v průběhu filmu by se vám nemuselo vyplatit.:-) Sam Peckinpah je opravdu Pan Režisér! P.S. Steve to s brokovnicí fakt umí. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Autem, vlakem, pěšky, popelářským vozem (ale ne v jeho kabině)... To byl panečku útěk. Chybělo jen letadlo, loď a bicykl, aby byl výčet dopravních prostředků kompletní. Ve filmu najdeme všechny základní poznávací znaky Sama Peckinpaha - skvělé úvodní titulky, zpomalené záběry kdečeho, westernovost, s ní spojené přestřelky a hotelové finále, postavy, které nejsou tak úplně kladné, ženy, s nimiž scénář nezachází zrovna v rukavičkách, je tu i Slim Pickens... Nemůžu přesně říct, co Útěku chybělo, ale pocit dokonalosti jako z jiných mistrových filmů jsem z něj napoprvé neměl.__P.S. Chvílemi nadmíru podivná, ale ve výsledku dobrá hudba Quincyho Jonese. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Útěk mě sice neoslovil, coby autorsky působivé dílo svého tůvrce, z něhož by jeho osobitý styl a ego tryskalo z každého záběru, jako je tomu u jiných jeho filmů. To mi ale vůbec nezabránilo užít si tento snímek coby, byť obyčejnou, ale prostě tak nějak po všech stránkách dobrou a nenáročnou akční kriminálku ze staré školy. Steve McQueen je prostě machr a díky jeho charismatickému vystupování zde, je patrné, že se stal legendou oprávněně. Dobře herecky a uvěřitelně funguje i chemie mezi jím a jeho hereckou parnterkou a skvělé jsou i scény s počínáním hlavního záporáka. Něco takového si představuju pod pojmem „kultovní klasika“. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (25)

  • Film sa natáčal v Texase (USA) v mestách El Paso, Fabens, Huntsville, New Braunfels, San Antonio, San Marcos od 6. februára do apríla 1972. (Arsenal83)
  • Ali MacGraw před natáčením neuměla řídit a nikdy v ruce nedržela střelnou zbraň. Prošla výcvikem a zatímco řízení si zamilovala, tak zbraním na chuť nepřišla. (DaViD´82)
  • ! SPOILER ! Osud postavy Mexičana Rudyho předznamenává jeho pohrávání si se štěstím. Projíždí se ve šlapadle číslo 13 a několikrát za film hladí černé kotě. (DaViD´82)

Související novinky

Wheatley láká známá jména

Wheatley láká známá jména

26.10.2014

Několik let si svými malými britskými filmy hledal diváky ve festivalových kruzích a dělal jméno mezi kritiky, mimo tuto ale režiséra Bena Wheatleyho málokdo znal. Ovšen zdá se, že jeho vyhraněný… (více)

Reklama

Reklama