Reklama

Reklama

Odliv

  • USA Low Tide
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Během dlouhých letních dnů v přímořském městečku na pobřeží New Jersey se středoškolák Alan (Keean Johnson) a jeho kamarádi Red (Alex Neustaedter) a Smitty (Daniel Zolghadri) vloupávají do prázdninových domů a kradou cennosti, aby si mohli dopřávat schůzky na promenádě a obědy ve stáncích s hamburgery. Když Alan a jeho mladší bratr Peter (Jaeden Martell) najdou pytel plný zlatých mincí, snaží se je před ostatními ukrýt. Zdá se však, že podezřívavý a nevypočitatelný Red je ochoten udělat cokoli, aby peníze získal. (HBO Max)

(více)

Recenze (14)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Skvělý debut! Velmi podařené americké drama o dospívání se soft krimi zápletkou, ale hlavně se skvělými herci, především těmi dětskými. Zajímavý scénář, je vidět, že Kevin McMullin věděl, o čem chce točit, jím zobrazovaný svět teenagerů byl uvěřitelný. Mám rád tenhle typ filmů, malých, komorních, ale přesto poutavých...ze kterých na vás dýchne nostalgie po 80. letech, ale i nejistota dospívání, této přelomové a nejednoznačné fáze života... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Bez nápadu i jakéhokoliv spádu. Nezajímavý thriller o tom, že peníze jsou prostě víc než chlapecké přátelství. Filmu jsem nevěřil ani minutu. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, banda zlodějíčků a do toho jeden sparty který je už od počátku prostě svině. Příběh je skvělý a konec celkem který čekáte ale to nevadí protože tyhle typy filmu mám rád, skvěle prostředí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Teenagerský příběh o přátelství, chamtivosti, zradě i lásce. Civilně a uvěřitelně natočené a fantasticky zahrané. Výborný debut. 80% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nemalo to žiadne tempo, ale aspoň tíneďžeri neriešili hovná, ale pekné klasické vykrádačky. To že sa to posralo, bol len bonus. Atmosféra ako tak, príbeh ale nevyžmýkaný. 2 z 5 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Uživatel Radek99 viděl buď jiný film nebo při tom hulil slušný matroš o , který se podělil minimálně s dalšíma 4 uživateli. 3 teenageři vykrádají baráky jednou jeden špatně doskočí a zlomí si nohu tak, že je v háji  a nemůže krást tak že oni přiberou do party jiného a kradou. Jednou vykradou barák kde najdou zlaté mince v hodnotě 100 000 jelikož jeden jim uplaval na člunu tak mu nic neřeknou a chtějí si to nechat. Mu se to nelíbí a  snaží se je okrást. Bohužel je to nudné a 90 procent filmu se nic neděje zhruba 20 minut před koncem se to ještě pořád nerozjede není to napínavé, ale naopak stupidní  3 kluci se zde bojí celý film jednoho ačkoliv kdyby chtěly 2 z nich  ho dají na férovku  jeden blbeček si za ukradené peníze koupí auto a nikomu až na jednoho  to nepřijde divné hlavně, že jich pořád sledují policajti, ale asi jim je to jedno. Konec tomu nasadí korunu chytnou jich policajti při vloupačce a hned jich pustí není náhodou i vloupání trestný čin? Herec z remaku To a To 2 by si měl vybírat  lepší role je ho do takových filmů škoda. 40 procent ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se zdálo, že Odliv bude takovým malým, rozverným letním dobrodružstvím, žánrově maximálně tak akorát jemným dramatem, několika teen nezbedníků, jenže postupně začal film ve všech ohledech pořádně houstnout a přitvrzovat, aby se z toho nakonec vykulil docela ostrý, podrazácký thriller, kde se pohodový kluci změnili v sakra nekompromisní máča, kterým šlo postupně o všechno, včetně života a byla to upřímně, i vzhledem ke krátké stopáži, fajn jízda. Každopádně nejdůležitější je zmínit, že se ve všech ohledech jedná o skutečně funkční podívanou, která disponuje pro daný žánr naprosto vším, co potřebuje pro tížený efekt, tedy sice ne moc originální, nicméně určitě svižnou a nenudící zápletkou, která přináší i nemalé množství napínavých scén, v druhé polovině slušné zvraty a ke konci je pak i velmi dobře vygradovaná, s koncem sice očekávaným, divácky ale i tak vděčným a uspokojivým. Dále pak nabízí zajímavé a nenudící postavy, obsazené výraznými, velice talentovanými mladými herci, a opomenout jinak samozřejmě nemohu ani působivou atmosféru a prostředí přímořského městečka, které má též své kouzlo. Vytknout tu pak nemám v podstatě co, možná snad opravdu jen tu fakt dost nenápaditou zápletku, jak jsem ale na druhou stranu již zmiňoval, když je takto funkční a působivá, tak se to dá lehce odpustit a až tolik neřešit. Tudíž se ve výsledku jedná o milé překvapení a působivý lehký thrillerový zážitek. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Milí užívatelia, toto je oficiálne môj posledný komentár. Rád som vás bavil, ak som vás bavil, lebo najnovšie ponaučenie znie, že to čo vám hovoria roky, nemusí byť vôbec pravda. A tiež, že keď nie je pravda to čo vám hovorili, tak zároveň oni povedia, že neveria tomu čo vravíte teraz vy. Tiež tomu nerozumiete? Je to ponižujúce a strašne strašne veľmi to bolí 😭😭😭. Ľudia si neuvedomujú silu slov a činov. Je čas vrátiť sa na svoju planétu kde mi nemôže nikto ublížiť. Už nikdy. Ani neviem prečo som si zaradil do zoznamu tento film. Obyčajný príbeh troch malých bezstarostných zlodejov, ktorí vykrádajú chatky, aby mohli rozmrdať peniaze na drogy, chlast a baby. Hrajú tu niktovia, režíroval to nikto, ten istý nikto to aj napísal a taký je asi aj výsledok. To je vlastne dosť príznačné, čo vyšlo na môj posledný komentovaný film. Hnoj. Bol to skôr taký tv film, ktorý sa hudbou snažil budovať dramatickú atmosféru, ale na mňa to nefungovalo. Dám ešte jeden citát a potom už len hodnotenie. “Nie je to zlato prekliate?” “To je iba v rozprávkach, to ľudia sú prekliati”. Ahojte. ()

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Vůči ostatním filmům by to bylo nefér ale zároveň jsem viděl už mnohem větší bláboly. Takových 50% by to asi dalo. Ač né moc známé ale herecké obsazení minimálně z toho hereckého umu zúčastněných to bylo super. Tady to bohužel úplně zazdil příběh. Ten příběh ochranný, nezáživný a z větší stránky nudný. Kdyby se takové story vymyslelo před deseti lety a byla by to wau novinka tak asi dobrý. Hodně moc jsem přemýšlel zda dát 2 nebo 3 hvězdy.... ()

Reklama

Reklama