Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný, ale výstřední filmový maskér Pete Dumond (Robert H. Harris) pracuje ve studiu už desítky let a svému umění se věnuje naplno, zejména při vytváření filmových monster. Jeho svět náhle skončí, když společnost převezme nové vedení a svévolně rozhodne, že hororový cyklus se vyčerpal a studio se nyní zaměří na eskapistické muzikály. Když se Dumond dozví, že bude propuštěn, neurotický, ale obvykle přívětivý Pete se změní v psychotika a přísahá pomstu dvěma odpovědným filmovým manažerům. (JasonCZ)

(více)

Recenze (3)

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: BUDETE ZDĚŠENÍM KŘIČET O ŽIVOT!! ZŘETE OHAVNÉ UPÍRY V PLANOUCÍ BARVĚ!!!___Tak bohužel. Plakát a reklamní výkřiky sice slibovaly mnohé, ale přílišná zábava se nekonala. Přitom scénář není úplně marný (samozřejmě na béčkové poměry tehdejší doby). Jde zde v podstatě o to, že vrchní maskér a stvořitel masek monster Pete Drummond (vlkodlaci jsou jeho hlavní specialita) dostane padáka od nových pohlavárů filmového studia American International, s odůvodněním, že jeho práce již netřeba, protože lid si žádá komedie a humor a tak se studio zaměří pouze na muzikály. Drummond se s tím nehodlá smířit a pomocí speciální masti si dočasně podmaní (spíš by se dalo říct „zhypnotizuje“) dva mladé začínající herce, kteří v maskách vlkodlaka (mimochodem moc pěkná maska) a Frankensteina plní jeho vůli a vraždí studiové pohlaváry. Premisa slušná, ale ani tři mordy nezaženou statickou nudu, která zcela postrádá i guilty-pleasure prvek. Za zmínku snad pouze stojí fakt, že zde nechybí v tomto žánru zcela regulérní muzikálové pěvecké číslo a také, že posledních 10 minut bylo natočeno v barvě. Ale důvod proč plýtvali Technicolorem mi trochu uniká (když pominu rudé plameny závěrečného požáru). ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu jsem nepochopil víc věcí, jedna z nich třeba byla, proč je celou dobu film černobílý, ale závěrečných 11 minut se odehrává v barvě. Rovněž tak mi zůstávala utajena motivace některých figur (alespoň ne teda té hlavní, tam to bylo jasný, vykopli ho, tak se jednoduše mstil), proč bylo nutné tak dlouhé (a mizerné) pěvecké číslo, podobně záhadou zůstává, kde jsou ti slibovaní upíři z plakátu. Je tu jen vlkodlak a Frankensteinovo monstrum, a obojí jsou jen mladý namaskovaný a zhypnotizovaný herci. Pozitivem je pouze pár hezkých, i když na svou dobu učesaných vraždiček, a vlkodlak (naopak frankensteinské monstrum je propadák, nedivím se, že ten maskér dostal padáka. Teď se smějte, to byl pokus o vtip). Film sice nenudí, ale o vtáhnutí do děje není řeči, vlastně jsem to jen lhostejně sledoval a skoro až čekal na konec. A to se u filmu tohoto ražení prostě nesmí stát. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Starému maskérovi poté, co se dozví, že má být propuštěn, trochu hrábne a začne využívat herce k tomu, aby vraždili. Dobrý béčkový námět a místy docela i zábava, ale chtělo by to větší spád a možná trochu výraznější závěr, kterému barva rozhodně nijak zvlášť nepomohla. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama