Reklama

Reklama

Jinn

(seriál)
  • Libanon Jinn
Trailer

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Při výletu do Petry proniknou do lidské říše dva džinové – jeden dobrý a jeden zlý – a střední škola se rázem změní v bojiště nadpřirozených sil. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1)

Myshkin 

všechny recenze uživatele

Seriál vyvolal v Jordánsku mediální poplach, část kritiky byla zasloužená, část podle mě ne. Je dobře, že se scénáristi pokusili o nezkrášlený pohled na jordánské teenagery, škoda jen, že nešli hloubš a zvolili za hrdiny jen takovou úzkou skupinu dobře zajištěných westernizovaných mladých. Vyčítat tomu vulgární jazyk, líbání atd. může jen bigotní trouba, ale kritiku za scénář a provedení si seriál zasloužil. Budu k tomuhle počinu hodně benevolentní, když řeknu, že je to sledovatelná podívaná s krásnými záběry pouštní Petry. Když budu kritičtější (což je tady namístě), nemůžu říct nic jinýho, než že je to špatně napsaný, nudný a zbytečný konzumní produkt. Petra i téma džinů jsou naprosto nevyužité. Když se zdálo, že by džinové mohli podobně jako upíři představovat určitou symbolickou sociální kritiku, všechno vyznělo do ztracena. Škoda potenciálu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • „Chápeme, že to někteří diváci mohou považovat za provokativní, domníváme se však, že to bude s teenagery na Blízkém východě a ve světě rezonovat,“ uvedla společnost Netflix na žádost agentury AP o komentář. [Zdroj: Tyden.cz] (Duoscop)
  • Seriál je prvním původním arabským seriálem od amerického placeného poskytovatele seriálů a filmů Netflix. [Zdroj: Tyden.cz] (Duoscop)
  • Herecké obsazení je plně jordánské. (Duoscop)

Reklama

Reklama