Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeffrey Stewart a jeho kolega Dan Forbes, oba vědci a zaměstnanci organizace O.S.I. (Office of Scientific Investigation), jsou vysláni do místního obchodu, aby zde prověřili telefonát majitele, který si stěžoval na silné magnetické pole v blízkosti obchodu. Místo zdroje tohoto pole najdou pouze prázdnou ochrannou schránku, ve které byl dříve uložen. Když navíc zjistí, že tento neznámý předmět je nejen extrémně magnetický, ale i silně radioaktivní, rozjede organizace O.S.I. ve spolupráci s policií celostátní pátrání po jeho majiteli. To ještě netuší, že po jeho nalezení bude celý případ teprve na začátku. (p6qwre)

(více)

Recenze (9)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

No jo, tak jsem zase naletěl. Ale koho by napadlo, že se pod názvem Magnetic Monster nebude skrývat nádherný béčkově brakový snímeček buď o zmutovaném, nebo rovnou mimozemském monstru, ale celkem solidní a solidně se tvářící sci-fi o magnetismu. No nic, prima, holt jsem se mýlil a pondělní večer si zpestřil zajímavým, leč příliš ukecaným a vážným filmem, který je sice lepší než celá řada jeho pitomě ujetých bratříčků, ale zároveň až příliš "vědeckým". Totiž, nemám tušení, nakolik jde o vědeckou možnost, jak tu naznačuje Zelvopyr, ale od nenápadnýho sci-fíčka z roku 53 chci přece jen něco jinýho. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Hodně „serious“ záležitost plná strhaných vědeckých ksichtů a úmorně dlouhých dialogů. Na průměr tuhle věc vytahuje ďábelská sekačka na trávu, německé expresionistické finále vykradené z jiného filmu a podzemní kanadský bunkr. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Whoa, trochu mě zaskočilo, o čem tento film je. Existuje dosud hypotetický koncept, který se jmenuje magnetický monopól. Takový druh magnetu nevznikne jednoduše – když přeříznete magnet v půli, obě půlky mají dva póly. Aby monopól mohl existovat, musí existovat zatím neprokázaná elementární částice, která nese magnetický náboj (z běžných atomů nebo protonů to nefunguje). V současné době je to předmětem poměrně intenzivního výzkumu, např. bosony v CERNu... Víceméně není vyloučena u monopólu část vlastností, které byly přehnaně předvedeny ve filmu. Tak tedy koukám jak puk, že poměrně komplikované aktuální téma fyziky částic je zápletkou filmu už na začátku padesátých let... Autoři museli mít alespoň nějaké ponětí, o čem to celé je. Na druhou stranu, nepřijde mi to zrovna jako recept na divácký úspěch :-) ||| Inu, vtipné komentáře a bonmoty si už užili p6qwre i Tsunami, asi nemám co dodat... ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vzhlado. Na sialeny nazov, prekvapivo seriozne old school sci-fi. Hodnotenie zatial provizorne, pretoze som to pozeral bez titulkov a obcas som sa v tom navale dialogov stracal. Ale aj tak ma to zaujalo formou, temou aj atmosferou. Sice pravom nejde o ziadnu klasiku, ale ak mate radi stare filmy, za pozretie stoji 7/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je paradoxné, že takéto vážne sci-fi, určené snáď výhradne iba dospelému publiku, má podobný názov, ako úsmevne infantilné a pre teen a aj detské publikum určený Robot Monster. Monštrum magnetické patrí medzi najatypickejšie paranoidné sci-fi 50. rokov a obsahujemyslím viaceré zaujímavé a originálne prvky. Film využíva dokumentárne a reportážne prvky ako voiceover, presné určenie času a miesta, ťažko pochopiteľné vedecké pokusy a výpočty. Ono aj to monštrum je neviditeľné, ako strašiak radiácie. Trochu hrejivosti sem prináša apel na dôležitosť rodiny, ohrozovanej atómovým vekom. Áno, tá záverečná kombinácia s nemeckým expresionistickým filmom je wtf. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snímok stráca dych z minúty na minútu, nieje vôbec zábavný a svojim názvom totálne zavádzajúci. A film, ktorý používa zábery z iných filmov, u mňa neboduje dvojnásobne. ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

2,5*. Prý se jedná o možná nejlepší film od Curta Siodmaka. Problém je, že jsem kvůli názvu očekával spíše nějaké zábavné Monster movie. Ale toto je hodně upovídaný film o vědcích, kteří koumají, hledají, zkoušejí, experimentují a hodně riskují. Stále mluví o magnetismu a radioaktivitě a o tom, že jestli nenajdou řešení, do konce světa už moc času nezbývá. Dobře zahrané, žádné béčko. Jenže kromě finále, ve kterém jsou použity záběry z německého filmu Gold (1934), se to občas vleče bez napětí... ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Hard sci-fi, která klame názvem. "Zradu" na divákovi ohledně povahy titulního monstra (které je do jisté míry teoreticky obhajitelné jednou z vědeckých hypotéz o povaze magnetismu, se kterou se dodnes můžete setkat v pokročilé fyzice částic), se film snaží velmi úspěšně kamuflovat do cca poloviny stopáže. Vtipné je, když přepravují izotop letecky do Kanady, tak ho nakládají do dvoumístného Lockheedu T-33, ale v leteckých záběrech je jednomístný F-86 Sabre. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Já starý vůl jsem se těšil na nějakou odpadovku s vraždící bestií, a místo toho tahle veleblbina. O odpadovku jsem tedy nepřišel, a ta nuda byla hrozná. Sci fi je zde naznačeno pouze neznámými částicemi. A vůbec, bylo to sci fi? ()

Reklama

Reklama