Reklama

Reklama

Zabijácká elita

  • USA The Killer Elite (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mimo oficiální tajnou službu existují vládou tolerované špionážní skupiny, které pro ni odvádějí špinavou práci. Mezi takové agenty patří i Mike Locken. Během jedné z akcí je ale zrazen a málem zemře. Nelze se divit, že po uzdravení chce zjistit, kdo je za to odpovědný. (oficiální text distributora)

Recenze (31)

woody 

všechny recenze uživatele

Když si vezmu, že to byl můj první Sam (Strašáky jsem nedokoukal, seklo se DVD) byl jsem trochu zklamán. Ovšem poté co jsem zhlédl i Divokou bandu musím tenhle film trochu více docenit. Má výbornou atmosféru 70's (kdo mě zná, ví že na tohle období nedám dopustit). Ale ty přestřelky - kupříkladu ta v čínské ulici. Nepochopil jsem, proč Caan zmatečně vběhl do krámku a chtěl aby chráněnce Mako odvezli, ale pak znovu vyběhl a skočil do taxíku. Spiklenecké čachry, kde každý přebíhá na opačnou stranu a zase zpátky jsou - spíše než překvapivé - směšné. A závěr, se zpomaleně odletujícími zastřelenými nindžy připisuji jen tehdejšímu zájmu o hongkonskou kinematografii, protože to je opravdu zhulenecká sranda. Pokud to mám brát takhle, že Sam sebral pár kámošu a natočil si pro srandu špiónský thriller (i když při scéně s bombou a policajtem připomíná spíše odlehčenou krimi), pak ano, pak je to průměr v Peckinpahově kariéře. Jestli to bylo myšleno vážně, pak už byl Sam opravdový kokainista, kterému se začaly sypat filmy jako domečky z karet a Zabijácká elita je vzorným příkladem... ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

"Pouze pečlivým plánem předejdeš průseru" - zásada 5P, kterou zmiňuje postava Roberta Duvalla, mě svádí navléct ji na film jako takový, ale to by nebylo poctivé, průser to není. Vadí mi jen ten nerozhodný rytmus - napřed táhlá Mikeova rekonvalescence, po ní se to rozpohybuje v téměř komediálním duchu, kterému kraluje skeč s autem, bombou (Co je to? Bomba. Jaká bomba? Co brzy vybuchne.) a policajtem, a pak už konečně jedeme "na vážno". James Cann (agent Mike), který si celý film podržel "zamilovaný" úsměv, byl pro tenhle film výhrou v loterii a dramatické scény i ty naprosto plonkové svým charisma tak nějak "ujednotil". Sváří se to ve mě, 3 jsou málo, 4 moc. No, Same, už jsi měl silnější momenty. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tohle už Peckinpah neutáhl. Nevyvážená dramatická struktura ( vážné scény se střídají s humornými vložkami, závěrečná "what the fuck?" akce ), slabá gradace, nevýrazná vizuální stránka, ve zpomalených sekvencích občas nezvládnutý střih. Proto se sám divím, že mě ty dvě hodiny nenudily. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Další vratký scénář Marca Normana, který se tentokrát rozhodl natočit papa Sam, jenž mezi BRING ME THE HEAD OF ALFREDO GARCIA a THE CROSS OF IRON režijně poněkud vypnul - a to mu nikdo nemůžeme vyčítat. Čas od času musí i legenda udělat práci z postele a THE KILLER ELITE podle toho taky vypadá. Děravý scénář tak bohužel dostává o to víc naprdel absolutně nezaujatou režií a zcela pasivním hereckým ansáblem. James Caan v jednom kuse pomrkává do kamery a Robert Duvall (ve stejném roce hrál i v dalším Normaně autorském veledíle OUTBREAK) si užívá solidní herecké prázdniny. Akce je ve filmu pomalů a když už na ní dojde, působí dojmem školní inscenace. Z respektu k mistrovi, za San Francisco a za dobrou kameru dávám hodně hodně slabé 3*. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Spíše nepřiznaná výsměšná parodie na špionážní thrillery než vážný film od jindy skvělého Sama Peckinpaha. Prostřílený zmrzačený Caan se dává do kupy s důchodcem a šíleným střelcem, aby ochránili asijského politika. Scénář je poněkud zamotaný a nejasný, nikomu kromě diváků to však zřejmě nevadilo. Prostě Tři dny Kondora po Peckinpahovsku. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=IuJAUa04wLM ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jak já bych se chtěl motat ve světě agentů, kde loajalita k firmě, státu či světu není ničím v porovnání s počtem nul na kontě. Jen v takovém světě se může člověk dočkat přátelské kulky zad (kolena, lokte) od parťáka, se kterým si dlouhá léta kryl výše uvedená záda. Co může být lepší, než život v jistotě, že nikomu nemohu věřit? Asi nic, ale Sam by se měl rozhodnout, jestli to chce natočit jako drama, thriller či komedii a ne to v nepravidelných intervalech střídat, protože takhle mohu pouze dumat o tom, jak to mohl být skvělý snímek. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Film pochádzajúci zo zlatej doby špionážnych filmov. Autori sa snažili ukázať divákom viac ako len bezduché strieľačkz či naháňačky, ale ibrali tým filmu na tempe a dôraznosti. Lepší priemer. Možno ma odrádzal aj príšerný CZ dabing uvádzaný na MGM .... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý láka diváka predovšetkým obsadením. Začiatok filmu si viedol celkom dobre, príbeh plný akcie a prestreliek, to bolo naozaj fajn a potom to neupadalo na kvalite. Súhlasím, celková dĺžka bola zbytočná a tým pádom to bolo na samotnom filme poznať, ja by som odsekol pol hodinku a bola by to paráda. Špičkový thriller so špičkovým obsadením, proste akcia na úrovni, vidieť že tu zanechá naozaj dojem. Skvelý akčný snímok príbeh nie je zlý a prestrelky sú reálne urobené a tak isto tak vyzerá celý film a preto sa mu nedá skoro nič vytknúť. James Caan opäť strhol na seba celú pozornosť a v 70.tych rokoch nebol v Amerike lepší akčný herec. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

WTF Sam? Toto má byť nejaká elita? Na postavách nie je takmer nič zaujímavé a už vôbec nepôsobia nebezpečne. Ešte aj prestrelky majú občas hrozne debilný strih, že neviete, kto odkiaľ strieľa (a to sa tam až tak veľa nestrieľa). Kung-fu finále je vlastne smiešne a i keď scéna, kde nabiehaju ninjovia s mečmi a hrdinovia ich kosia samopalmi, bude určite patriť k pamätným, je to hrozná nuda... Z podobných klasík mi už aj BULLITTOV PRÍPAD prišiel preceňovaný, ale Zabijácka elita je fakt bieda... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Prakticky neznámý Peckinpah, který je bohužel pouze natahovaným odvarem jeho důležitějších a výrazně zajímavějších filmů. Nechybí krvavé přestřelky a efektní zpomalovačky, ale režisérovi už zde očividně docházel dech. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Sam to nějak nezvládl. Příliš zmatené a chvílemi nelogické. Zábava však dost dobrá a některé akční momenty skvělé. Bo Hopkins také válí. 3*. ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

Zhruba v polovině filmu si již nemůžeme být jisti žánrem (hádám grotesku) a v poslední třetině se film stává parodií sama na sebe (nebo sama na Sama?). Poslední scéna hovoří za vše, jelikož se repliky zdají parodovat samotné natáčení filmu. Otázku, zda se jedná o rafinovanou subverzivní metarovinu ve filmu nebo jde celkově jednoduše o hovadinu, nechám nezodpovězenu. V každém případě doporučuji všem, kteří se chtějí od srdce zasmát. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

U Peckinpaha si člověk zvykl na lahůdkový střih, ale tady to nějak nefunguje- buď je zmatený (přestřelka v Čínské čtvrti), nebo (nechtěně?) směšný (akční finále s armádou nindžů). ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Radenie žánrov je zavádzajúce, na prvé miesto by sa skôr hodilo 'akčný' a tak až 'dráma' a 'triler', aj keď trilerových prvkov je tam iba ako šafránu. Spracovanie sa snaží byť kúúlové, rovnako tak aj chovanie hlavných postáv. Z hercov Duvall presvedčivejší ako Caan. Vo vedľajšej roli potešil Mako. Akčné sekvencie v pohode, aj keď z dnešného pohľadu mi prídu nindžovské útoky a ich schopnosti veľmi úsmevné. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

jeden z prvních USA filmů, kde se objevili ninjové ... opět důkaz, jaký byl Peckinpah průkopník, i když klasickou kung fu akci nečekejte, je to zatím spíš taková koketérie ()

Han22 

všechny recenze uživatele

A je to tady zase. Peckinpah veme výborné herce (Caan, Duvall, Young, Mako) a natočí s nimi příšernou kravinu. Agenta zradí a zmrzačí parťák, načež rehabilituje a chce se pomstít. Když si odmyslím to jak hrdina "rozchodí" rozstřelenou čéšku, tak to díky Caanovi celkem funguje. Pak ale přijde ochrana Číňana a začne smršť naprosto dementních "dialogů", které nedávají vůbec smysl, podpořených stejně dementním scénářem. Čachry těch nahoře nejsou vysvětlené, má to dvě hodiny a jsou tu jen dvě akce, takže je to ještě nuda. Oceňuji, že je režisér zkusil jako jeden z prvních použít bojové umění, ale výsledek je katastrofa (zpomalovačky, mizerný střih a herci co nic neumí) a připomíná nepovedený balet. 2* za herce, slušnou přestřelku v ulicích a pokus o to karate. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Tak trošku nerozhodný film. Chvilku odlehčená komedie (scéna s policajtem a bombou), chvíli špionážní thriller, chvíli kung-fu ve stylu Bruce Lee. Ale James Caan je super a film mě vůbec nenudil. Naopak jsem se celé dvě hodiny bavil. A to je pro mé rozhodnutí o počtu hvězdiček stěžejní. Ano, našlo by se zde mnoho chyb, protože scénář je tak trošku děravý, ale vem to čert. ()

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Reklama

Reklama