Reklama

Reklama

Šiko fundžatta

  • Japonsko シコふんじゃった。 (více)

Obsahy(1)

Shuhei je vydieraný svojim profesorom, ktorý ho núti posilniť školský sumo tím. Družstvo tvoria nie práve najlepší zápasníci, ktorí majú dve možnosti – vyhrávať, alebo čeliť hanbe a zapríčiniť tak rozpustenie klubu. (oficiální text distributora)

Recenze (9)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Nespočetne veľakrát spracovaný námet o parte lúzrov, ktorí nakoniec nakopú prdel aj najväčším rivalom (ehm pardon, tu vlastne na poli sumo zápasov ide o to, tú prdel pretlačiť), avšak spracovaný s výborne rozmiestneným (hlavne situačným) humorom po celej stopáži filmu. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Číňania majú Shaolin Soccer, Japonci zas Sumo, Nesumo.. Univerzitný klub sumo je ohrozený nedostatkom členov, lebo mladí Japonci nectia tradície. Preto jeden z člen profesorského zboru položí vybraným študentom podmienku : buď nastúpiš za sumo klub na jeden zápas alebo nedostaneš skúšku. Nuž a keď menežérka klubu má ako tému pre diplomovú prácu "Masmediálna manipulácia" tak sa nový team zložený z univerzitných looserov a jednej transferovej posily s menom "Smiley" dočká i patričnej pozornosti programu lokálnej televízie. Sumo do, Sumo don´t je stokrát prevarený športový príbeh, je však natočený mimoriadne vtipne a napínavo. Sumo je pre našinca veľmi exotický šport a i keď bežný Európan v ňom vidí tlačiacich sa tučkov, je to riadna fuška. Sumo súboje sú vo filme veľmi dobre a prehľadne spracované, ale hlavne sa pri nich divák kráľovsky baví vzhľadom k povahám a "muskulatúre" jednotlivých hrdinov. Rozhodne odporúčam....a nenoste do ringu trenky, ale mawashi. 9/10 ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších komediíí, jaké jsem snad za 5 let viděl. Naprostá bomba!! Humor mi zde vyloženě sedl a smál jsem se od první minuty až do konce, kromě několika dojemných chvil, který mi zase vehnaly do oka slzičku. Tohle je prostě paráda, naprosto perfektní postavy dělají z filmu to, co je. Navíc se člověk aspoň něco dozví o sumu. Také se mi líbilo, že si zde japonci dělají občas srandu sami ze sebe, ze svých tradic a rituálů. Výborní herci, prostředí, neuvěřitelné situace atd. Podobně laděných filmů (totálně neschopná škola neschopných looserů se vypracuje na profesionální sportovní soutěž/zápas/post) je spousta, ale tohle byla pecka hlavně kvůli tomu humoru. Ten je úžasný, fakt jsem měl záchvaty smíchu, křeče v břiše a slzy v očích. Doporučuji všem!! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Vedle Waterboys další výborná nenásilná a nekřečovitá japonská komedie na podobný téma. Tentokrát se synchronizovaný plavání vyměnilo za sumo a o moc míň zábavný to neni, ale mě přece jen přišly Waterboys o něco málo lepší nebo možná spíš chytlavější ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Film vypráví příběh japonského univerzitního klubu sumo. V dnešním Japonsku má mladá generace zájem pouze o „západní“ sporty jako baseball či basketbal. Profesor Anayama, bývalý univerzitní šampion v sumo, vydírá promujícího (a hubeného) studenta Shuheie, aby se přidal do rozpadlého univerzitního týmu, jinak neodpromuje. Spolu s wrestlerem, neoblíbeným tlusťochem a bělochem začíná tým trénovat na turnaj, ačkoliv ani jeden z nich o sumo nejeví žádný zájem… Film je hlavně obrovská legrace, nadčasová. Když jsem zjistil, že je film z roku 1992 (!), nevěřil jsem. Skvěle zahrané, skvěle napsané. Takové poťouchlosti s kamenným obličejem dokážou udělat jen Japonci. Profesor Anayama je totiž naprosto… ne, nebudu spoilerovat, to se musí vidět. České titulky zde 90 % Doslovný překlad by asi mohl znít „Dupal jsem shiko“; shiko je takové to obřadní dupání sumistů před začátkem zápasu. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Predchodca dnesnych popularnych ´z denglaveho chlapca/dievcata sampion´ komedii a v mnohom aj ich vzor a to nielen preto, ze v tomto filme podobne ako v Ping Pong, Waterboys ci Swing Girls hra blaznivy Naoto Takenaka. Masayuki Suo nenatocil vela filmov, aj u nas je znamy hitom Shall We Dansu. Podobne ako Juzo Itami, aj Masayuki Suo dokaze sto krat prevarenu schemu sikovne ozvlastnit s nadsazkou a jemnou japonskou sebaironiou. Netlaci na silny prvoplanovy humor, ani na druhoplanovy, humor je tam pritomny akosi sam o sebe. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Slušná komedie se sympatickými postavami, typická zápletka ze sportovního prostředí s bandou loserů co začnou trénovat, tentokrát z prostředí suma. Je to spíš milé než třeskutě vtipné, klasicky japonsky dobře emocionálně podané. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Jsou tam 2-3 hodně vtipná místa, u prního se mi podařilo prskat vodu nosem, pak už sem raději v průběhu nepil :-) Zhruba od půlky začne příprava a samotný boj, i když si neumím představit lepší zpracování, asi nemám sumo ducha. Připadalo mi to jako zcela průměrná zábava na lepší 3* za ty vtipy. ()

Reklama

Reklama