Reklama

Reklama

Šiko fundžatta

  • Japonsko シコふんじゃった。 (více)

Obsahy(1)

Shuhei je vydieraný svojim profesorom, ktorý ho núti posilniť školský sumo tím. Družstvo tvoria nie práve najlepší zápasníci, ktorí majú dve možnosti – vyhrávať, alebo čeliť hanbe a zapríčiniť tak rozpustenie klubu. (oficiální text distributora)

Recenze (9)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Nespočetne veľakrát spracovaný námet o parte lúzrov, ktorí nakoniec nakopú prdel aj najväčším rivalom (ehm pardon, tu vlastne na poli sumo zápasov ide o to, tú prdel pretlačiť), avšak spracovaný s výborne rozmiestneným (hlavne situačným) humorom po celej stopáži filmu. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších komediíí, jaké jsem snad za 5 let viděl. Naprostá bomba!! Humor mi zde vyloženě sedl a smál jsem se od první minuty až do konce, kromě několika dojemných chvil, který mi zase vehnaly do oka slzičku. Tohle je prostě paráda, naprosto perfektní postavy dělají z filmu to, co je. Navíc se člověk aspoň něco dozví o sumu. Také se mi líbilo, že si zde japonci dělají občas srandu sami ze sebe, ze svých tradic a rituálů. Výborní herci, prostředí, neuvěřitelné situace atd. Podobně laděných filmů (totálně neschopná škola neschopných looserů se vypracuje na profesionální sportovní soutěž/zápas/post) je spousta, ale tohle byla pecka hlavně kvůli tomu humoru. Ten je úžasný, fakt jsem měl záchvaty smíchu, křeče v břiše a slzy v očích. Doporučuji všem!! ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Číňania majú Shaolin Soccer, Japonci zas Sumo, Nesumo.. Univerzitný klub sumo je ohrozený nedostatkom členov, lebo mladí Japonci nectia tradície. Preto jeden z člen profesorského zboru položí vybraným študentom podmienku : buď nastúpiš za sumo klub na jeden zápas alebo nedostaneš skúšku. Nuž a keď menežérka klubu má ako tému pre diplomovú prácu "Masmediálna manipulácia" tak sa nový team zložený z univerzitných looserov a jednej transferovej posily s menom "Smiley" dočká i patričnej pozornosti programu lokálnej televízie. Sumo do, Sumo don´t je stokrát prevarený športový príbeh, je však natočený mimoriadne vtipne a napínavo. Sumo je pre našinca veľmi exotický šport a i keď bežný Európan v ňom vidí tlačiacich sa tučkov, je to riadna fuška. Sumo súboje sú vo filme veľmi dobre a prehľadne spracované, ale hlavne sa pri nich divák kráľovsky baví vzhľadom k povahám a "muskulatúre" jednotlivých hrdinov. Rozhodne odporúčam....a nenoste do ringu trenky, ale mawashi. 9/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Vedle Waterboys další výborná nenásilná a nekřečovitá japonská komedie na podobný téma. Tentokrát se synchronizovaný plavání vyměnilo za sumo a o moc míň zábavný to neni, ale mě přece jen přišly Waterboys o něco málo lepší nebo možná spíš chytlavější ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Film vypráví příběh japonského univerzitního klubu sumo. V dnešním Japonsku má mladá generace zájem pouze o „západní“ sporty jako baseball či basketbal. Profesor Anayama, bývalý univerzitní šampion v sumo, vydírá promujícího (a hubeného) studenta Shuheie, aby se přidal do rozpadlého univerzitního týmu, jinak neodpromuje. Spolu s wrestlerem, neoblíbeným tlusťochem a bělochem začíná tým trénovat na turnaj, ačkoliv ani jeden z nich o sumo nejeví žádný zájem… Film je hlavně obrovská legrace, nadčasová. Když jsem zjistil, že je film z roku 1992 (!), nevěřil jsem. Skvěle zahrané, skvěle napsané. Takové poťouchlosti s kamenným obličejem dokážou udělat jen Japonci. Profesor Anayama je totiž naprosto… ne, nebudu spoilerovat, to se musí vidět. České titulky zde 90 % Doslovný překlad by asi mohl znít „Dupal jsem shiko“; shiko je takové to obřadní dupání sumistů před začátkem zápasu. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Predchodca dnesnych popularnych ´z denglaveho chlapca/dievcata sampion´ komedii a v mnohom aj ich vzor a to nielen preto, ze v tomto filme podobne ako v Ping Pong, Waterboys ci Swing Girls hra blaznivy Naoto Takenaka. Masayuki Suo nenatocil vela filmov, aj u nas je znamy hitom Shall We Dansu. Podobne ako Juzo Itami, aj Masayuki Suo dokaze sto krat prevarenu schemu sikovne ozvlastnit s nadsazkou a jemnou japonskou sebaironiou. Netlaci na silny prvoplanovy humor, ani na druhoplanovy, humor je tam pritomny akosi sam o sebe. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Slušná komedie se sympatickými postavami, typická zápletka ze sportovního prostředí s bandou loserů co začnou trénovat, tentokrát z prostředí suma. Je to spíš milé než třeskutě vtipné, klasicky japonsky dobře emocionálně podané. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Jsou tam 2-3 hodně vtipná místa, u prního se mi podařilo prskat vodu nosem, pak už sem raději v průběhu nepil :-) Zhruba od půlky začne příprava a samotný boj, i když si neumím představit lepší zpracování, asi nemám sumo ducha. Připadalo mi to jako zcela průměrná zábava na lepší 3* za ty vtipy. ()

Reklama

Reklama