Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kometa prolétající kolem Země pokryla její povrch toxickým sněhem, který nejprve infikuje a nakonec i zabije jednu část lidské populace – ženy. Jednotlivé vlády světa záhy přijmou zákony nařizující nenakaženým ženám, aby se v zájmu vlastní ochrany hlásily na policii. Will je odhodlaný uchránit svou partnerku Evu před nákazou, policí i lovci hlav, kteří jsou najímáni, aby vyhledali a zajali všechny přeživší ženy. Postupem času se dvojice začne obávat, že není ve svém bytě v bezpečí. Potřebují se dostat na bezpečnější místo v odlehlejší oblasti venkova. Sci-fi thriller Jediná zpochybňuje nejhlubší smysl lidství... i svobody. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (19)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Minimalistické pojetí epidemie nepředstavitelných rozměrů. Ženský z 99,99 procenta kaput, chlapi zdánlivě OK, ale při bližším ohledání se ukáže, že jsou přenašeči a ženskou by jediným dotekem okamžitě nakazili. Truchlivé představení o konci lásky mezi dvěma tradičními pohlavími a pravděpodobném brzkém zániku lidstva pro nás sehráli více méně pouze dva lidé. Bylo to hodně, hodně komorní. ()

RavenSpector 

všechny recenze uživatele

Sterilní nuda bez jakékoliv emoce. Marné pokusy tvůrců se u mě nějak minuly účinkem asi. Poslední dobou se objevuje podobných plytkých kravin nějak moc. Naštěstí jsem se pobavil u Parasita. I když to byla kravina na n-tou, minimálně první polovina filmu měla parádní náboj. Ovšem tady v tomto snímku jsem nenašel jediný silnější moment. Mimochodem, Eva byla pěkná .... no víte co. Dost se divím, že s ní vydržel skoro rok. ()

Reklama

trickmaster 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptické filny mam rad. Je to vlastne muj nejoblibenejsi podzanr v kategorii scify, ale tohle rejza moc nevychytal. Dvojice nudnejch, psychycky rozpolozenejch manzilku se trapi v postapo svete, ve kterem neni moc smysl pro positivum. Otravne flashbacky, toho hunteni ty otravny zensky tam taky moc neni, aspon, ze to neskoncilo hapyendem, jinak bych musel dat 1 za tema, jelikoz postapo scifycek ted moc v posledni dobe neni... ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Poměrně značně nesmyslně podstřelený film. 46 % v rámci žánru sci-fi většinou dostávají už fakt pěkné blbosti. Tohle není blbost ani v nejmenším a je to rozhodně inteligentnější zástupce žánru. Já sice dávám "jen" tři, ale to hodnotící měřítko mám vždycky spíše nižší, než je průměr. Nedozvíme se sice nic extra z podstaty problému a nemáme úplně dokonalý přehled o tom, jak se s pandemií vypořádává svět, ale to mám přesně rád. Něco se děje globálně a divák sleduje příběh úzké skupiny lidí s omezenou mírou informací, která si s tím nějak musí poradit. Postava Evy se, ano, chová občas, nejspíš v současnosti nekorektně řečeno, jako žena. Největší obětí ale není ona, nýbrž její manžel, který udělal všechno pro to, aby ji zachránil. Prostředí je natočeno správně bezútěšně. Námět zaujme, zvláště v dnešní době. Moc si nedovedu představit, jaký typ viru by 100% zabíjel jinak geneticky silnější pohlaví a 100% nechal na živu to slabší, ale to už je holt filmová licence. Příběhově už je to horší. Není to o záchraně světa, jak by asi většina zdejších diváků uvítala. Je to "pouze" o poslední riskantní výpravě, o smíření se s osudem, o rozloučení a o lásce. Překvapení a nečekané věci se tu příliš nekonají. Flashbacky nejsou vůbec nuda, jsou naopak zcela zásadní pro alespoň rámcové pochopení situace. V rámci žánru je to pomalý a komorní film, ale ono to není jen sci-fi, stejně zásadní je tu ta romantická linie. Je to jedno z mála sci-fi, které může chlap v klidu sledovat se svou drahou polovičkou (a já na to zrovna jako na potvoru koukal sám!).Takže ano, je to veskrze průměrný film, i když to tady vypadá na velmi podprůměrnou záležitost, není to pravda. A je to zajímavá studie, jak by se společnost mohla zachovat, až vylezeme z toho tutorialu jmenem covid-19 a potká nás něco horšího. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Vzpomínka na Koronu. Dlouho jsem vzdoroval úchylné potřebě sledovat filmy o pandemii v době, kdy o tom slyšíme každý den a hlavně to všechny dost otravuje. Rozhoupala mě až ujetá zápletka v podobě vymírání pouze ženské části populace. Oproti slavnějším kouskům v rámci žánru je snímek dost komorní, sledujeme prakticky jen jeden pár. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama