Reklama

Reklama

Obléhání základny Gloria

  • Austrálie The Siege of Firebase Gloria (více)

Jedna americká jednotka se ocitla v obklíčení Vietkongu a toto je jejich příběh. V lednu 1968 začala Tetova ofenzíva Vietkongu. Během ní Vietkong zaútočil zcela nečekaně na všechny americké vojenské základny po celé zemi. Hodně amerických jednotek bylo odříznuto od světa. Na předsunuté základně Gloria byla obklíčena jedna z nich. V oslabení bojovala tato jednotka o životy svých mužů a toto je příběh seržanta Hafnera Narrator a Cpl. Joseph L. DiNarda ´Nard, kteří se snaží se svou četou udržet demoralizovanou základnu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

Žralok 

všechny recenze uživatele

Poměrně zdařilý válečný snímek. Popisující boje o základnu Gloria, během ofenzivy Tet, za Vietnamské války. Bohužel poměrně neznámý film, který se ke mě dostal spíše náhodou. Při sledování jsem se dobře bavil. Velkým plusem filmu je pohled na boje z obou stran. Jak seržanta US mariňáků, velícího obráncům. Tak důstojníka Vietcongu jež se snaží Gloriu dobýt. A Vietcong není zobrazen jako prvoplánově zlý. Naopak jsou to vojáci plnící rozkazy. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Shodou okolností jsem dneska dočetl knížku "Napalmové sny", ve které se popisovalo úplně to samé jako tady. Obklíčená základna a následná řež. Ale radši bych si dal znovu tu knížku, než vidět tohle. Už to vidím podruhé a i když jsem si nepamatoval nic, tak to za moc nestálo. Vůbec tomu nepomohla ani špatná kvalita (ani v původním znění nejde sehnat lepší) a zase pro jednou klasický VHSkový, sklepní, otřesný český dabing. Rákosníky ani nedabovali, proč taky, stačí monotónním hlasem přečíst titulky a zbytek je udělaný amatérsky. Hodnocení nechávám jen z milosti, ale zasloužilo by si to hvězdu dolů. 3-* ()

Reklama

kkarx 

všechny recenze uživatele

První minuty až hororové, vyvražděná vesnice, hlavy napíchnuté na kůlu, děti naházené na hromadu mrtvol. Tahle brutalita zůstává až do konce a o roztrhaná těla a plazící se těžce raněné není nouze. Po chvíli se ukáže, že do toho namíchali i populárního Ramba II. Je to zvláštní mix akčního a válečného žánru, plus drama. Docela nešťastná kombinace, protože na to užívat si akci jako v Rambovi je to extrémně brutální a na válečný snímek se zase nešetří prvky A-Teamu. Mohli zůstat u hororu a bylo by to totální peklo. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Válečný konflikt byl, po filmařské stránce, svého času po 2. světové válce vděčným tématem a i dnes se k tomu filmaři občas vrátí. Tento snímek patří mezi ty, co názorně ukazují, co znamená pojem ´zelené peklo´. Odvaha vojáků je něco, co tu je ve všech charakteristických aspektech, v popředí zájmu. Psychika jednotlivců dostává zabrat, takže ani o emoce a psychologické stavy není nouze. K tomu spousta bojových scén a máme tady skvělý válečný film se vším všudy. Kupodivu nepatří mezi ty známé a těžko říct proč. Vedle filmových legend, jako je třeba Apokalypsa (1979) či ´Četa´ (1986), se nijak neztrácí. Ve videotéce mezi válečnými snímky by chybět neměl. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nakoniec celkom fajn valečňák. Jasné, Amíci sú tu zas za najväčších frajerov, ale bavilo ma to. Hlavne piloti helikoptér predvádzali dobrú show, či už vo vzduchu, za guľometom alebo vtipnými poznámkami. Ty sú to bohužiaľ len ako podpora, ktorá fajn funguje vo filme aj na bojisku. Nie je nič svetoborné, ale pri akcii sa minulo pár zásobníkov a pár bendžaminových dolaroviek a vo filme je to našťastie aj vidieť. 70% - 3* ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama