Reklama

Reklama

Historky od krbu - Série 1 (1994) (série)


Tak dělejte něco! (S01E04)

(epizoda)
Komedie / Povídkový
Česko, 1994, 22 min

Obsahy(1)

Ekologická story, odehrávající se na cestě mezi Boubínem a Pradědem v placatici. Lesem prochází muž a rozněžňuje se nad krásami přírody. Na jiném místě putuje ekolog Ferda, sbírá odpadky a rozčíleně komentuje znečišťování přírody. Oba jsou někdejší kamarádi. Když se setkají, pohádají se, kdo z nich dělá více ekologických aktivit. Nechte se překvapit, jak jejich setkání dopadne… (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Spolu s Katovnou/Hřměním zřejmě nejlepší a nejoriginálnější skeč/scénka dnes už legendárního divadla Sklep... Excelující David Vávra a Jiří Fero Burda prezentují klasický mix černého humoru, satiry, nadsázky, poetiky trapnosti, parafrází angažovaného umění, trochy dadaismu i velmi originální pointy... (Jinak součást televizního komponovaného cyklu Historky od krbu) ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Eklologická sračka coby pokrytecko-pseudodada šaškaráda, někde mezi Blbínem a Prajebem v kokotici... %-[.. . . . Tož to víš že jo, Ferdo... A teď nám ty poctivče stará poctivě řekni, proč je to celé zase o hovnu...(?!?) . . . Jo jo hoší, pěkně jste si to tenkrát >nahelpovali< , tak ještě že máte furt ten prostor, no, nenaděláte nic, ale jednou si tyhle matérie slíznete, krmelce nekrmelce... °-/ - - - - - (Poprvé viděno 30.8.2011 na nočně >podělaném prostoru< , hodnocení 17., ferdementář zde jako třetí - 30.8.2011) ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Jdu tě přeroubovat ty čurine. Absolutní brutus. Tak to považuju za jednu z nejlepších scén co jsem kdy v životě viděl. Musel jsem si to pustit hnedka třikrát a pokaždý jsem se rubal smíchy. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

co na to říct? Sklepácká poetika v tom je, ale tentokrát mi to přišlo bez konceptu a ladu sklapu. Já to nepochopil, ale jak vidím většině se to líbilo, takže jsem mimo a nedovolím si dát míň než 2*. [[ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ]] ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Klasická záležitost. Citlivý ekolog Vávra se pod vlivem alkoholu mění v divoké zvíře. Tak ho mám rád. Zasmál jsem se až na konci, ale stálo to za to. 70% ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Stejně jako dost jinejch Sklepáckejch věcí i "Tak dělejte něco" je pro mě tak nějak rozporuplný... Na jedný straně pitvoření a přehnanost, na druhý straně kilotuna jedinečnejch hlášek a nápadů. Ty kontrasty u poeticko-kanálních proslovů Proroka a Ferdy a jejich úklidu lesa, u dada pokusu o chritianizaci srnky a u závěrečný ožíračky v korunách stromů (kdy na přetřes přijde i Sekorovskej kostým a spolupráce s StB) - ty kontrasty, na kterejch je tenhle skeč založenej, ty mě fakt bavily a hlavně tady fungovaly. A jako už tradičně, písnička je skvělá. Pro mě osobně je tohle společně s Hřmením jedním z vrcholů Sklepácký tvorby. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

No, nebudeme si nic nalhávat, bylo to hrozné. Člověk by ani nevěřil, že to vytvořila stejná dvojka jako skvost Mihotání ve vakuu. Hvězdičku dávám za větu "Kolík budeš nosiť!", kterou Burda reaguje na Vávrovo "krkání" ne ústy, ale tím otvorem, co se normálně nachází cca 1 metr níž od hlavy a navíc na opačné straně těla. Tato hláška nastartovala moje myšlenky a já se s vámi o ně bohužel podělím: uvažoval jsem, jestli by Vávra nošení kolíku v onom místě přežil. Já bych si tipnul že né, ty kruhy pod očima naznačovaly, že buď už upírem je nebo se jím za chvíli stane, a propíchnutí dřevem je jedním ze dvou způsobů, jak tohoto tvora odpravit. Pravda, prý se mu má zapíchnout do srdce, ale to by asi netrvalo dlouho, protože vnitřní detonace způsobené kvalitním lančmítem jen tak neutichnou a buď by kolík zarážely hloubějc až k tomu srdci, nebo zase naopak vypuzovaly směrem ven, a to by pak zase stálo život Jana Železného, který by puknul vzteky, že ho vrhat oštěp takovým způsobem nenapadlo, a tak jeho světový rekord měří pouhých 98 metrů, zatímco mohl mít klidně dvojnásobnou hodnotu. ()

míba 

všechny recenze uživatele

Tuhle sklepáckou laskominu jsem viděla od roku 1994 zhruba milionkrát. Obě části jsou vyvážený a stejně vtipný. Stejně jako obě postavy, ať už jde o Proroka nebo Starýho poctivce Ferdu. Neskutečný hlášky, který používám dodnes - ráda a často. Takže vážení - mám tady jeden film, měli byste si ho zkouknout! ;-) PS: A stejně vás všechny pozavírám! ()

umbjaz 

všechny recenze uživatele

velice hluboká myšlenka co vyústí do velice nečekaného konce... i když sem se bál, že by to skončilo jinak :) ()

Reklama

Reklama