Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael Faraday (Jeff Bridges) je univerzitním profesorem historie a specialistou na problematiku terorismu. Se svým desetiletým synkem žije v domě na předměstí Washingtonu D.C. a jen těžko se vyrovnává s nedávnou ztrátou manželky, agentky FBI, která zahynula při výkonu služby. Nové světlo do jeho rozvráceného života vnese sympatická rodina Langových. Stoprocentní Američan Oliver (Tim Robbins) se s manželkou a dvěma dětmi přistěhoval teprve nedávno a zdá se, že zdvořilostní vztah mezi sousedy brzy přeroste v přátelské pouto. Pak ale Michael přistihne nového známého několikrát při lži a vypraví se po stopách jeho minulosti. Odhalí šokující fakta úzce související s jeho specializací - Oliver Lang je totiž s největší pravděpodobností nebezpečný terorista, který se do Washingtonu přistěhoval v rámci příprav nové akce. Dokáže odborník na otázky terorismu osvědčit své znalosti v praxi a zhatit dokonale promyšlený plán teroristů? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (262)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušně natočený napínavý thriller, který diváka zaujme hlavně hodně nečekaným závěrem. Jeff Bridges a Tim Robbins zahráli standartně. Začátek je vlažný, ale snímek postupně začne nabírat na obrátkách a vše vygraduje nečekaným a velmi originálním koncem, kvůli kterému stojí za to tenhle snímek zkouknout..... ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Pomaly a isto sa pred Vami odkrýva sieť pochybností, špekulácií a domnienok. Komu a čomu uveríte? Je to fakt, alebo len pocit. Čoraz viac ste do toho vťahovaný a na koniec... No áno. Ten mnohokrát spomínaný koniec. Kto videl chápe, kto nevidel pochopí. Bridges a Robbins tu medzi sebou rozohrali hru mačky s myšou, ktorá stojí za pozretie. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zkrácení tak o dvacet minut by filmu prospělo a stejně tak bych se obešel bezblábolení dotýkajícího se amerických hodnot. Ale to je asi u podobných záležitostí nutnost a je fakt, že pokud by se točilo po 9/11, bylo by to ještě horší. Problém jsem měl i s tím, jak hlavní hrdina získal podezření. Ze zběžného mrknutí do plánů mi to přišlo zcela nedostatečné a spíš to vypadalo, že se tu jedná o paranoika. A tomu i odpovídaly občasné hysterické výlevy, které mi byly z duše protivné, což nemohl zachránit i jinak velmi dobrý Bridges. Ovšem tím, jak příběh nabíral tempo, se dalo ledacos odpustit a hlavně jsem se bavil pokaždé, když se v záběru objevi lRobbins užívající si záporáckou roli. Ze všeho nejvíc mě ale potěšil konec, který jsem vůbec nečekal a který mě nakonec přesvědčil k přehoupnutí se do lepšího průměru. 60% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Velmi (!) působivý začátek, pak přijde uklidnění, ale to jen na oko, a postupně začne houstnout atmosféra nedůvěry, podezřívání a až posedlosti. Napětí přibývá a dostavuje se adrenalin…jenže (místy skoro směšné) akční scény směrem ke konci toto pečlivé budování narušují (jak mám být napjatý, když pan Jezdec svými kaskadérskými kousky strká nejednoho akčního hrdinu do kapsy a jeho neohroženost mě bije do očí). Samotnou kapitolou je závěr. Z určitého úhlu pohledu předvídatelný, ale přesto překvapivý (což se mu musí nechat). Nebo pro někoho možná spíš znepokojivý, paranoidní či dokonce až manipulativní (co když je můj soused, na první pohled ničím zvláštní, sympatický, mající v pořádku rodinný život a normální práci, někdo úplně jiný….neměli bychom se bát lidí kolem nás, podezírat je?!). Tak či tak konec jistě nenechá žádného diváka chladným a bude ho nutit přemýšlet. Za mě tu budou slabší 4*, přece jenom se mi většina filmu velmi líbila. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Opět něco, co tu do té doby dlouho nebylo, kdy i výborný herecký výkony střídají ještě lepší! Robbins i Bridges hrajou famózně! Napětí se dá krájet a myšlenka, jak to vlasně je a jak to dopadne si s divákem hraje až do konce. Film sráží trochu pomalejší tempo, díky kterýmu se zdá, že stopáž je kdoví jak dlouhá. Přitom je to pohodová časová záležitost. Co je geniální na Arlington Road je jeho mrazivej a nečekanej závěr filmu, kterej doslova člověka skopne na prdel! A to je to, co já zbožňuju! Díky koncovce a hereckým výkonům za 4 hvězdy. 75% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Scenárista Ehren Kruger se zjevně nechal inspirovat bombovým útokem na Federální budovu Alfreda P. Murraha v Oklahoma City z 19. 4. 1995. (Dinsberg)

Reklama

Reklama