Reklama

Reklama

Tichý běh

(neoficiální název)
  • USA Silent Running
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v budoucnosti na gigantické vesmírné lodi. Pěstují se zde lesy, které již na zemi nemohou dále existovat. Stará se o ně vědecký personál, včetně Freemana Lowella. Když je obdržen příkaz lesy zničit, Lowell se ve své lásce k nim rozhoduje zabít své pohrdavé kolegy a les zachránit. Jedinými společníky mu zůstává trojice malých robotů. Otázkou je, co bude s Lowellem a jeho lesem dál...

Film je režijní prvotinou Douglase Trumbulla, který stál u zrodu speciálních efektů ve filmech Blade Runner a Blízká setkání třetího druhu. (-bad-mad-wolf-)

(více)

Diskuze

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Jedno z tých slabších sci-fi filmov. Aj ked mi nie je eko-téma vo filmoch cudzia, tu bola tŕňom v oku. Zlý námet, slabší scenár, réžia v pohode, až na tie trápne flashbacky. Herci sú slabší, dôverihodnost na bode mrazu. Hodnotenie: 50%

C2H5OH

C2H5OH (hodnocení, recenze)

Film s myšlienkou. Ako veľa sci-fi filmov cca osemdesiatych rokov zameraný na opis budúcnosti zničenej ľudskou ľahostajnosťou (viď. Blade Runner, Terminator, Logan's run, Robot Jox,...). Smutný film, ktorý vo mne nechal stopu nie len vďaka deju ale aj na dnešnú dobu komickým droidom či kvalitnej hudbe (aj vďaka Joan Baez).

Související novinky

Zemřel mistr speciálních efektů Douglas Trumbull

Zemřel mistr speciálních efektů Douglas Trumbull

08.02.2022

Ve věku 79 let opustil filmový svět mistr speciálních efektů, vynálezce, filmový režisér a producent Douglas Trumbull. Informaci médiím předala jeho dcera Amy. Uznávaný hollywoodský tvůrce, který má… (více)

Reklama

Reklama