Reklama

Reklama

Our Godfather

Tommaso Buscetta byl prvním z mafiánských bossů, kdo v roce 1986 proti tomuhle zločineckému spolku svědčil. On i jeho rodina přišli úplně o všechno. (Netflix)

Recenze (8)

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Je to spíš hodně zajímavý dokument o ochraně svědků, než o celkové mafii. Škoda. Ale je super, že v tom jsou jeho reál žena a děcka 65/100 ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Vcelku nudně zpracovaný dokument, některé rodinné momenty byly k nepřežití. Kdyby to mělo tak 50 minut, bylo by to adekvatní vzhledem k informačnímu obsahu. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Špičkový dokument o Tommaso Buscettovi, který jako první nejvyšší boss mafie prolomil omertu a svědčil v roce 1986 v procesu s pětisty mafiány cosa nostry. První polovina dokumentu je o Buscettovi , a jeho cestě na stranu zákona a druhá polovina je životě v programu na ochranu svědků. Tvůrcům se podařilo dělat rozhovory s manželkou a dětmi, kteří poskytli z daného období opravdu unikátní domácí videa, jak takový život, kdy celá famílie každé tři roky musela měnit domy a jména , to je unikum. Dokument dobrý, ale letos měl premiéru film První zrádce, který ten slavný proces přenesl do filmové podoby, takže na to se těším. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak další střípek pro lidi neznalé...Kdo viděl Chobotnici není překvapen...I Rocco Schiavone je pouze další dílek v tomto dokumentu. A to nemluvím o "Gomoře" a "Subuře". Na to se podívejte a spadnou vám kalhotky....Za mě 85% ()

scharkan 

všechny recenze uživatele

Polovina dokumentu bezobsazne homevideo. U hlavni postavy uplne pominuta jakakoliv jeho kriminalni minulost. Naopak je vykreslena jako jediny cestny clovek a neboha obet mafie. Minimum zajimavych informaci z jeho svedectvi. Na wiki jsem se toho dozvedel vic. Spis nez dokument o prvnim svedkovi z rad mafie je to takový portret jednoho taťky. ()

Sady1993 

všechny recenze uživatele

Hodina a půl a nedozvěděli jsme se nic o životě ústřední postavě, co pro mafii dělal, jaké spáchal zločiny, nic...Jinak ale zajímavý náhled za oponu útěku od mafie. ()

AnysekMel 

všechny recenze uživatele

Zajimavý pohled na dopad devastujícího svědectví na životy neangažovaných příbuzných. Bohužel mi zde zcela chyběly informace o skutečné roli Tommase Buscetty na poli mafie. Rovněž prestože se jedná o dokument s obrovským potenciálem zobrazit tíživou a děsivou atmosféru bezvýchodné situace, film mě nechal úplně klidnou. I když je dokument s hraným filmem možné jen težko srovnávat, v tomto tématu mi přijde určitě lepší mistrný Il traditore. ()

Reklama

Reklama