Reklama

Reklama

Daguerreotypes

  • USA Daguerreotypes

VOD (1)

Obsahy(1)

"Daguerréotypes není film o ulici Daguerre, malebné uličce 14. pařížského okrsku, je to film o malém kousku této ulice mezi číslem 70 a číslem 90, je to skromný, lokální dokument o několika drobných obchodnících, pozorný pohled na mlčenlivou většinu. Je to album čtvrti, stereodaguerrotypické portréty, archív pro archeosociology z roku 2975. Jako u ulice Mouffetard, kde jsem natočila svůj film Opéra-Mouffe, Daguerréotypes je moje Opéra-Daguerre.“ Agnès Varda (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Morien 

všechny recenze uživatele

Ach, v poslední době mě nějak rozněžňují staří lidé. Manželé z prvního obchůdku byli skvostní, skvostní, ty spousty různých flakonů u nich v regálech. Nebo jak řezník prve maso zváží na ocenění a teprve potom z něj odřezává škaredosti. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Agnès Vardová tu opět prokazuje svůj režisérský cit i režisérský vtip. V ulici pana Daguerra se provozuje to, co už dávno neznáme, nakupuje se "tváří v tvář". Pamatuji se na to z konce padesátých let, kdy jsem chodil s konvičkou pro mléko a stál ve frontě na maso a ptal se: "Po kom šém". Samozřejmě mě dosud potěší, když řeším u digitální pokladny v Kauflandu problém zablokované karty a tím i zablokované celé poklady, s pokladní, kterou znám již alespoň "od vidění". Moje nostalgie ale nepřesahuje meze "balení do papíru".  Netoužím však po tom "být oddělen od zboží", jak tomu bylo dřív. Nakupování v krámech ustrnulo v daguerrotypii. Ve filmu se mi nejvíc líbilo pečení baget (pečení chleba a baget se mi líbí vždycky) a hovory manželů z nichž plyne, že pokud nefunguje manželská ekonomika, nemůže fungovat ani společný každodenní život a tím ani manželské štěstí. Z věkového průměru ovšem plyne, ža tato doba se i v Pařéži blíži svému konci. Agnès Vardová v této ulici kdysi také bydlela, je to patrné ze všeobecné bezprostřednosti. ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Hrave, vtipne, procitene zenske a skutecne parizske!!! neuveritelne uprimne a pritom je z kazdeho vyjevu ulice, v niz Varda dlouhou dobu bydlela, citit ohromna filmarska uvedomelost, promyslenost a vedomi si souvislosti. ()

Reklama

Reklama