Reklama

Reklama

Queen & Adam Lambert: The Show Must Go On

(TV film)
  • Velká Británie The Show Must Go On: The Queen + Adam Lambert Story (více)

Obsahy(1)

Příběh úžasného spojení britské rockové legendy a amerického pěveckého talentu... Legendární britská rocková kapela Queen zůstává na vrcholu, byť už to vypadalo, že své místo bude mít hlavně v hudebních encyklopediích. Jenže spojení s talentovaným Adamem Lambertem a oceňovaný film Bohemian Rhapsody vrátily kapelu do záře reflektorů a srdcí fanoušků. Dokument mapuje období po smrti Freddieho Mercuryho a způsob, jak se s ní zbylí členové skupiny vyrovnávali. Nejlepším lékem se nakonec ukázalo spojení s účastníkem talentové soutěže American Idol. Adam Lambert se totiž projevil nejen jako fantastický zpěvák, ale i jako mladá krev, která vrátila kapelu na světová podia. Přestože ve filmu uvidíme autentické výpovědi členů kapely, Adama Lamberta a dalších hvězd, tím hlavním ale zůstává úžasná a generace překračující muzika. (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Vydařený dokument, který dává nahlédnout do toho, co stálo za tímto fenomenálním spojením legendární skupiny a talentovného zpěváka a performera. Musím říct, že jsem o tom mnoho nevěděla, ale po shlédnutí si u mě jak zbylí aktivní členové Queenů, tak Adam Lambert získali o to větší respekt. Jasně, Freddie je nenahraditelný, ale to by nemělo bránit talentovaným umělcům vystupovat i nadále a tvořit tak nové nezapomenutelné zážitky - jak pro sebe, tak pro obecenstvo, které si je žádá. Za mě jde o báječný revival nesmrtelných hitů v novém podání. Adam Lambert získal své místo mezi Queeny naprosto zaslouženě. ~(4,0)~ ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Vydarený dokument o neuveriteľnej náhode, ktorá spojila Adama Lamberta so zvyškom hudobníkov skupiny Queen, ktorá už bola prakticky v stave klinickej smrti. A podarilo sa takmer nemožné. Queen s Adamom Lambertom oslovili ďalšiu generáciu fanúšikov a napriek nenahraditeľnosti Freddieho Mercuryho dokázali "káru táhnut dál". ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Adam Lambert je úžasný spevák, fakt klobúk dole, skvelý rozsah, žiadnu pesničku nepokazí a zaspieva aj toho Freddieho. Ale predsa je len počuť, že ten Freddie bol proste nedostihnuteľný, neskutočný hlas, keď mu nedokáže ani po desaťročiach nikto konkurovať. Veľmi dobrý dokument, hoci tej teplej zložke sa nemuseli toľko venovať, ale to dne suž musí byť. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Mercuryho ani Queen nemám rád, ale zde je silný příběh s vrcholem koncertu v Kijevě. Něco jiného je  hrát před Stingem a něco jiného po Stingovi. Zde v Kijevě po Elton Johnovi. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Queen bol fenomén a bude stále. Jedna z najlepších kapiel (pre mňa najlepšia) sveta nemôže nikdy vymiznúť z nášho sveta. Zmŕtvychvstanie po Freddyho smrti je obdivuhodné a vďaka nezlomnej viere a náhodnému stretnutiu s americkým talentom Adamom Lambertom je Queen stále živý. Dokument reflektuje na slávne časy, ale venuje sa hlavne ceste k novým začiatkom. P.S. Už sa teším na živé stretnutie na koncerte v Londýne 17.6.2021 v rámci turné The Rhapsody Tour. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Rekapitulácia existencie Queen po Fredyho smrti až doteraz. Aké mali členovia pocity, na čom pracovali a ako sa vysporiadali s celou situáciou. Čo vyskúšali a nakoniec ako sa dopracovali až k Adamovi. Je to zároveň reklama na súčasný Queen s Adamom Lambertom, oslava ich symbiózy, vzájomného rešpektu a porozumenia si. Fantastický dokument. Myslím si, že v niektorých fanúšikoch dokáže vyvolať ešte lepšie pocity než Bohemian Rhapsody. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

1 - Musím povedať, že až do zaradenia tohoto dokumentu do televízneho vysielania som netušil, že nejaký Adam Lambert existuje, ani že Queen už zopár rokov znovu koncertujú po svete. 2 - Patrí k veľkým iróniám našej doby, že jedna z najšpecifickejších kapiel hudobnej histórie našla svojho nového speváka v komerčnej talentovej súťaži. 3 - Všetci zúčastnení sú naozaj veľkí sympaťáci a človek im to praje, navyše Adam je naozaj hviezda, na ktorú radosť pozerať. 4 - Toho uisťovania, že nikto iný na celom svete ale naozaj nemá taký neuveriteľný hlas už bolo ku koncu trocha moc, 5 - aj keď musím uznať, že po prepočúvaní Lambertových albumov som náchylný tomu veriť. 6 - Hovorím si, že keď už im to spolu tak eňo-ňuňo úžasne ide, že sa našli, hneď si sadli a celý vesmír zapracoval, aby aj mileniáli mohli zistiť, čo to je ten Queen, čo takto skúsiť napísať nejaké nové pesničky miesto mlátenia zlatého prasaťa starých hitov do omrzenia ? ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Příběh Queen a jejich fenomenálního návratu po letech na koncertní pódia díky zázračnému chlapci, který je Freddiemu v tolika věcech podobný - a zároveň je jeho nejlepším nástupcem. Tohle prostě musel být osud. Další ukázka toho, že funguje. Dokument, u kterého se u mně střídaly slzy s husí kůží a občas i obojí zároveň. Veliká paráda. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Queen je Freddie a Freddie je Queen, nikdy to nebude inak. Pokus o znovuoživenie skupiny s hviezdou zo SuperStaru sa mi zdá dosť nešťastný. Úplne iný typ človeka, iný skoro ženský hlas, rozpačité vystupovanie, naozaj nie som nadšený. Teraz neviem, či hodnotím speváka, alebo dokument samotný, ktorý je fajn. Asi oboje. –––– Nájsť spôsob, ako to robiť ďalej bez Freddieho, vyzeralo ako nadľudská úloha, ale bolo to rovnako strhujúce ako kedysi. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Kdo je Adam Lambert? Tak teď už znám odpověď. Je to "novej" zpěvák jedny z nej kapel ever. Neměl sem v plánu se na tohle takle v sobotu večer dívat, ale skončil Zaklínač a tohle hnedle dávali. Tak sem to sjel uplně bez problému celý. Je tady spoustu novejch rozhovorů, ale i starejch s Fredim. Taky je tady pohled na to jak se spolu potkali, ale jak i po smrti Frediho nevěděli co sami se sebou. Našli se v podobný píčovině jako je česko hledá superstár, no vidíš, i takle se dá dostat do Queen. Za mě zpívá fakt parádně. Už jjen to, že o něm Brian May a Roger Taylor řeknou, že je to nejlepší zpěvák na Světě asi něco znamená. Dokument výživnej, velmi informatiní a pěkně poskádanej. Queeen jsou fakt pecka! Jo a von je to taky homosexík :o) ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Ako veľký fanúšik Queenu som sa celkom rád dozvedel, čo robili Brian a Roger posledných 30 rokov. No a ako vidím, dodnes nezaháľajú, čo je určite lepšie ako rýpať sa doma v záhradke, či sedieť pred telkou. K Adamovi Lambertovi len toľko, že som až doteraz netušil, že existuje, ale musím uznať, že je celkom slušný spevák, predovšetkým vo výškach. Síce v pesničkách Queenu mi jeho hlas až tak veľmi nesedí, ale ten Led Zeppelin zaspieval vynikajúco. Čo sa týka samotného dokumentu, je ako reklamná kampaň na ďalšie turné Queenu, robí sa veľké haló okolo údajného znovuzrodenia skupiny, otrepané frázy sa opakujú až do zblbnutia. Všetko v zmysle takej dosť zvrátenej filozofie, že keď sa o Queen nehovorí, akoby nikdy neexistovali. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Dokument ma na začiatku nesmierne potešil, no čím viac sa blížil ku koncu, moje nadšenie upadalo. Pretože som stále viac tušil, že vlastne nič nové sa tu konať nebude. Queen sa tu prezentuje akoby dostal druhý dych, ale podľa mňa, bez nových a čerstvých skladieb bude stále len nostalgicky tápať v minulosti, aj keby mal mať za speváka samotného Gotta. Úprimne som sa tešil na to, ako Queen s týmto spevákom na pódiu spolu rozbalia novú bombovú skladbu. Predstavte si ukážku novej skladby na konci dokumentu - nech by bola hociaká - to by bola skutočná senzácia na päť hviezd. No nakoniec to bolo iba také pseudo potešenie a ja sa smrtelne vážne pýtam - na čo im vlastne toho speváka?? ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

No doteraz som si myslel,že najbližšie sa k Fredymu dostal George Michael. Avšak teplé bratsvo vyprodukovalo ešte väčší talent. Písať kráľ zomrel - nech žije kráľ, môžu len ďalší bratia z teplej štvrte. Ale ako prvý vojvoda sa tento Adam môže spokojne hlásiť.. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

O nové sestavě Queen jsem zas tak moc nevěděl, takže jsem se milerád podíval na tento dokument, který mapuje období od smrti Freddieho až do současnosti, takže se dozvíme pár zajímavostí o prvním „znovuzrození“ kapely s Paulem Rodgersem, následně se dostaneme k té současné s Adamem Lambertem. Zde nám tvůrci nastíní jeho začátky v American Idol, rozjezd sólové kariéry, pochopitelně se nevyhneme tématu sexuální orientace, ale především jeho působení v Queen. Staří bardi se příjemně poslouchali, Adam je živel, showman, takže chápu, že jim to spolu tak sedlo. Adama mám jako umělce moc rád, respekt před tím, jak zvládne interpretovat skladby a jakou dělá show, nicméně od dokumentu jsem čekal, že se tvůrci více zaměří buď na jeho tvorbu, nebo nabídnou více koncertních záznamů či zajímavých rozhovorů, místo toho zbytečně řeší jeho orientaci, což si tvůrci mohli zcela odpustit. 7/10. ()

Reklama

Reklama