Reklama

Reklama

Ochránce

(seriál)
USA, (1996–1999), 48 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Kamera:

Greg Gardiner

Hrají:

Richard Burgi, Garett Maggart, Bruce A. Young, Jeri Ryan, Michael Peña, Robert Vaughn, Anna Galvin, Kelly Hu, Carlos Gómez, Zack Ward, Jessalyn Gilsig (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Tam kde ostatní policisté tápou, policejní detektiv Richard Burgi používá svoje smysly - je schopen vidět, slyšet i cítit víc, než co dokáže jakýkoliv jiný člověk.  Ochránce se odehrává ve fiktivním městě Cascade ve státě Washington, hlavní hvězdou je Richard Burgi jako poručík detektiv Jim Ellison. Chlapské policejní drama, dobrodružný akční seriál se zabývá vysloužilým policejním detektivem, jediným člověkem, který přežil havárii vrtulníku se speciálním komandem v Peru. Dalších osmnáct měsíců prožil v nepřátelské džungli, kde zjistil, že je nadán nebývalými schopnostmi smyslového vnímání. Stejně jako v primitivních kmenech, kde strážci, neboli „ochránci" vybrušovali svoje smysly na nejvyšší kvalitu, Ellison nyní vidí, slyší, cítí to, co nikdo jiný, dokáže sledovat teroristy, únosce a vrahy. Ellison se jen nerad spojí s čerstvým absolventem antropologie Blairem Sandburgem (Garret Maggart), jehož znalosti mýtů o „ochráncích" pomohou Ellisonovi využít nově nabyté schopnosti. Sandburg se stane stálým praktikantem na policii, což znamená, že se jako host zúčastňuje akcí a vyšetřování, často k Ellisonovu zármutku. Ellison se stává nesmlouvavým lovcem, bojovníkem proti zločinu... a Ochránce ožívá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Relativně kvalitní seriál s hlavním hrdinou, který je sympaťák a má ono "krísma", které tolika borečkům z nových i starších seriálů citelně chybí. A hlavní téma spáchal James Newton Howard, porodobné kladné body se nakonec nakumulují až na 60%, u některých dílů i na 80. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Seriál, jehož hlavní hrdina je něco jako retardovaný Superman. Má nějaké nadpřirozené schopnosti, ale moc toho vlastně neumí. A navíc to jeho vysoké čelo s kouty:-) Seriálový skvost... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Priemerná televízna rutina na automatickú prevodovku. Nemá šmrnc „Odpadlíka“, pohodu diaľav („Príbehy z Južných morí“, „Vražedné pobrežie“) ani hovoriace auto ("Knight Rider"). Zato má jedného akčného chlapíka (priemerný Richard Burgi) a nudne spráskané scenáre, ktoré nevedia prekvapiť (miestami doslovne vykrádajú iných, viď. epizóda „Osobný strážca“). Seriál je akože-originálny tým, že hrdina má špičkové zmysly, ale v praxi to vôbec nie je zaujímavo využité. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě zoufale nebavilo. Viděl jsem jen několik epizod, ale jediná nebyla jakkoli zábavná. Neuvěřitelně nezajímavé ve všech ohledech. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Díl co díl stupidní story s až trapnými hereckými výkony. Určeno nejspíše puberťákům a ztemělým mozkům, vysedávajícím bez ochrany u programů komerčních televizí všeho světa... ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Je to macho ten detektiv James. Králika vidí na dva kilometre, nos má lepší ako komisár Rex a vŕzganie dverí čuje cez tri bloky. Ale ked príde problém tak je 40 minút v sračkách, aby ho za 5 minút dostala náhoda. 10% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Kvalitni serial, ktery nepostrada logiku a je svym zpusobem zajimavy, urcite si to zaslouzi lepsi hodnoceni. Oproti tomu co nam dneska serviruji televizni stanice je tohle v pohode! 5/10 ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Klasika, ktorá ak sa nemýlim bežala na neopakovateľnej VTV :-). Ide tu hlavne o sympatického hlavného hrdinu. Keďže v tej dobe už všetky zázračné autá (zmija, cobra, kitt...) boli vyčerpané, nastupuje zázračný chlapík... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Láska mého dětství...čuměl sem na to pořád a teď když to opakujou si občas dílek dám....uznávám že herecky je to prach bídné a některé kamerové záběry působí jak televizní reportáž Novy z 94týho :-D ale když něco milujete,chyby jdou stranou...já tohodle ,,retardovanýho supermana" prostě můžu. ()

themic 

všechny recenze uživatele

Na seriál se i po několikáté rád koukám, bez Richarda Burgiho by to asi nebylo ono..! Někdy se zasměju i nad "né"moc kvalitně spracovanými scénami např: při honičce v autě, potom skákání na vlak... Pořád je to lepší než ostatní americké seriály... ()

J3dla 

všechny recenze uživatele

Ja nevim, mne se tyhle americky krimy zdaj vsechny na jedno brdo. Dil po dilu jdou schematicky stejnou cestou, jen s obmenenymi exteriery a vedlejsimi postavami. At 15 dil nebo 78, pokazdy je to to samy. ()

Reklama

Reklama