Reklama

Reklama

Zmije

(seriál)
USA, (1994–1999), 60 h 9 min (Minutáž: 44–92 min)

Hrají:

Joe Nipote, Heather Medway, J. Downing, James McCaffrey, Jeff Kaake, Dawn Stern, Dorian Harewood, Carlos Gómez, Mark Pellegrino, Ken Foree, Ric Roman Waugh (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

Obsahy(1)

Mesto Metropol ovláda kriminálna skupina Outfit. Tajná organizácia vyzve technika Juliana Wilksa aby zostrojil superauto Zmiju, ktoré má zničiť Outfit. Zmija potrebuje šoféra a Julian sa rozhodne zmeniť identitu bývalému šoférovi Outfitu Michaelovi Paynovi, ktorý havaroval a leží v kóme. Stáva sa z neho Joe Astor, detektív, ktorý po boku Juliana a policajta Frankieho začína bojovať proti zločinu. Prvá séria seriálu "Viper" z roku 1994 patrí k výborným kriminálnym seriálom 90 tych rokov a je najvydarenejšia z celkovo štyroch sérií. (JohnFarst)

(více)

Recenze (128)

JohnFarst 

všechny recenze uživatele

No tak ja za nostalgickú slzu v oku dávam rovné 4 * pretože Zmija je pre mňa jeden z najlepších krimi seriálov deväťdesiatych rokov je podľa môjho názoru omnoho inteligentnejšia ako Kitt. Hlavne tieto prvé diely sú svojou noirovou a temnou atmosférou neprekonateľné a čo sa týka samotného nápadu - je vynikajúci. Síce prevrátený zo všetkých strán ale nadmieru pútavý. Zloduchov tu nehrajú typickí blbečkovia čo chcú zničiť mestá a svet ale ľudia, čo svoje činy vedia vždy racionálne vysvetliť. James McCaffrey je od tých čias môj seriálový hrdina a je škoda, že o ňom už nie je moc počuť. To spojenie temná minulosť-"svetlá budúcnosť tj. Payton vs. Astor je krásne zahraná aj na seriál. P.S. prepáčte mi tú chybu v Obsahu (Michael Payne) asi som moc myslel na McCaffreyho v jeho úlohe Maxa Payna :-) ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Wow! Brm, brm, vrrrr....seriál postavený na superautě, který zvládá skoro vše. K tomu ještě nějaký imbecilní tým, se kterým zachraňují svět, nebo aspoń minimálně sebe. Knight Rider měl podobný nápad, ale zde to aspoň zachraňoval jakž takž sympatický Hasselhof a postava Kita (a to jsem nezmiňil ani tu znělku). Knight Rider pro nové desetiletí se každopádně nepovedl. ()

Reklama

soukyd33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kromě toho super auta, tam vlastně není nic. Epizody nemají dobrý příběh, a ani herci nejsou nic moc. Seriál je podobný například seriálu Airwolf. Prostě super vyzbrojené auto, a jinak nic. Poznámka: V žádném případě nelze přirovnat k seriálu Knight Rider. Poznámka: Na seriál se stále rád koukám. Hvězdiček 2 ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem měl sen - mít Zmiji doma a nic pro mě nebylo lepšího, než právě toto auto. Umí přece měnit barvu, má zabudované zbraně, umí se přestavit do terénu a rozesévá spravedlnost, kudy jezdí. Nostalgické 3 hvězdy a dál bych to nerozebíral. Jinak nevím jak bych hodnotil dnes. Spousta lidí se tady nad tím zamýšlí, podle mě to ale nejde srovnávat se seriály dnešní doby (Walking dead, Prison Break, Ztraceni.. Bavíme se totiž o době Walkera Texas Rangera, Baywatche a Odpadlíka). ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Viper je jedno z nejhezčích aut historie. Neskrývám, že pouze kvůli tomu šlo hodnocení o level výš. Jinak je to parafráze na K.I.T.T.a se samozřejmě lepšími efekty. Tak jako tak ale bylo fascinující sledovat Zmiji přeměňující se z normálního červeného módu do bojového stříbrného. Možná i díky tomuhle seriálu pro mě byly první Transformers tak dokonalé. 60% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (30)

  • Výbava Defendera

    Schopnosti:
    - Ochrana vonkajšieho plášťa.
    - Odolný voči teplotám až 1800 stupňov.
    - Nepriestrelné okná.
    - Zadná náprava je dlhšia ako predná.
    - Gumy sú vyrobené zo špeciálneho materiálu.
    - V počítači je možné zvoliť režim prevádzky: Viper, Defender, 4x4 alebo vznášadlo.
    - V interiéri má 3 monitory. Systém kontroluje zbrane a let sondy.
    - Sonda sa používala na špehovanie nepriateľov. Je uložená v zadnej časti auta.
    - Dokáže vytvoriť hologram.
    - Policajný maják umiestnený na prednom skle.

    Zbrane:
    - Guľomet vľavo a vpravo.
    - Elektrostatický pulz.
    - Raketomet.
    - Harpúna s lanom.

    Letový Probe:
    - 2 ventilátory podobné pohonu motora.
    - Má automatický antikolízny program.

    Motor:
    Maximálna rýchlosť: 198 mph (318 km/h), 225 mph (362 km/h) s podporou pre tryskový pohon.)
    - Tryskový pohon umiestnený v zadnej časti pomáha Defenderovi dosiahnuť maximálnu rýchlosť. (Johnny.ARN)
  • Točilo sa v Burbanku (Kalifornia). Elektráreň fungujúca ako hlavný stan tímu Viper a Frankieho sídlo boli vybudované v štúdiu s označením Sound Stage 18 filmovej spoločnosti Paramount Studios. (Johnny.ARN)
  • Frankieho celé meno je Franklin Xavier Waters. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama