Reklama

Reklama

Černý Mercedes

  • Polsko Czarny Mercedes
Trailer
Polsko, 2019, 117 min

Režie:

Janusz Majewski

Předloha:

Janusz Majewski (kniha)

Scénář:

Janusz Majewski

Hrají:

Maria Dębska, Aleksandar Milićević, Artur Żmijewski, Andrzej Zieliński, Łukasz Sikora, Sonia Bohosiewicz, Andrzej Mastalerz, Izabela Dąbrowska (více)
(další profese)

Vlivný varšavský právník se ujme své bývalé studentky, židovky Anety, a poskytne jí identitu své uprchlé manželky. Pracuje v ilegalitě, ale ve snaze zakrýt svou skutečnou činnost se spřátelí s důstojníkem SS. Když je Aneta zavražděna, vyšetřování se ujímá kriminální rada a pomalu rozplétá řetězec nešťastných událostí, které stály život několika lidí... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tento film potřebuje srovnat obecné hodnocení (61% jako fakt???). Lituji, že jsem ho viděl. S příslibem krimi za období WWII a ještě ve Varšavě. To znělo fajn. Co se ale rozpoutalo, bylo zvěrstvo. Jednu chvíli jsem přemýšlel, jestli jde o parodii nebo se film stále bere vážně. Film obsahuje obrovské množství zcela irelevantních scén. př. pipka se jde schovat na půdu, kde je splachovací záchod (?!). tak si na něj odskočí a... nic. prostě střih a jede se dál. Hlavně, že každý fetišista co ujíždí na urolagnii si přišel na své. Nebo ten úchyl s dalekohledem na balkóně. Ty jeho kecy to bylo opravdu něco. ˇuchylný tramvaják? jistě... Je libo homo-nácka? Není problém. To vše zamíchané do zmateného vyprávění kdy se skáče v čase tam a zpět jen tak. Aby nebyla nuda asi... Opravdu lituji, že jsem viděl. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Nevidel som veľa detektívnych filmov v spojitosti s druhou svetovou vojnou. Tento je toho príkladom. Je situovaný do Varšavy a jeho geta v roku 1942. Išlo o najväčšie zo všetkých židovských get v nacistami okupovanej Európe. Vplyvný varšavský právnik začne chrániť svoju bývalú žiačku, Židovku a poskytne jej identitu svojej manželky, ktorá utiekla z Poľska. Keďže pracuje v ilegalite, aby mohol kryť svoje vystupovanie, spriatelí sa s dôstojníkom SS. A práve okolo neho sa začnú objavovať mŕtvoly, prvou je práve táto chránená Židovka Aneta. Film nám predkladá zaujímavý príbeh zakázaných citov a vzťahov a nebojí sa poukázať aj na prehrešky dôstojníka SS voči Hitlerovej idey čistej rasy. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh je natočen hloupě a bez osobitosti. 1) 88letý (!) Janusz Majewski je očividně v dobré životní formě, když napíše knihu, podle ní pak scénář a film si sám zrežíruje (o cameu starého muže ani nemluvím)._____ 2) Časové přeskoky zbytečně komplikovaly první půlhodinu._____ 3) Špatný je, že mi chvílemi děj připadal překombinovaně nepřehledný. A ještě horší je, že mi to bylo fuk._____ 4) Zaujali mě 29letý Alexandar Miličevič (důstojník SS hrabě Maximilian von Fleckenstein) a 24letý Łukasz Sikora (vrah Jędrek). ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Veskrze originální, svižná, napínavá a parádně natočená i zahraná pšontkovská krimiválka s přehledem ukočírovaná téměř stoletým frajerem, která má kromě negrů snad úplně všechno – židy, nežidy, heteronacisty, homonacisty, tranzistory, odbojáře, kolaboranty, masouna, úchyla, horkožaludového romantického milovníka i Lindu. Parádní počin, kterému někteří zdejší mongololidé, co mají zjevný problém najít vlastní prdel, aby si z ní mohli vytáhnout hlavu, tudíž nezvládají více než jednu časovou rovinu či dialogy nevydávající svvvvist a vžžžžžum, hystericky a naprosto nespravedlivě dokurvili rejtynk. Čili plnotučnou čtyřku zvyšuji na polotučnou pětku v rámci projektu na záchranu soudného hodnocení filmů s názvem „Vyvaž toho blahoslaveného rozumbradáče na protilehlé petriho misce“. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pomerne dlho mi trvalo, kým som sa v deji vôbec zorientoval a tak nejako si uvedomil, kto je kto. Možno to bolo spôsobené tým, že je to podľa knihy a "preklopiť" to komplexne do filmu býva často komplikovaná úloha, ale naozaj som v tom bol stratený. Potom som sa už zorientoval, ale aj tak ma to napokon nejako obzvlášť nenadchlo a prišlo mi to také celé prehustené. Ten nesympatický slizký eSeSák vo mne vyvolával po celý čas strašnú averziu. No nič, Poliaci majú kopu skvelých historických filmov, ale tento by som k ním určite nezaradil. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal vo Varšave, vo Wroclawi a v Tatrách. (Arsenal83)

Reklama

Reklama