Reklama

Reklama

Skrytá hra

  • Polsko Ukryta gra (více)
Trailer
Polsko, 2019, 100 min

Kamera:

Paweł Edelman

Hrají:

Bill Pullman, Lotte Verbeek, James Bloor, Robert Więckiewicz, Alexej Serebrjakov, Corey Johnson, Nicholas Farrell, Jevgenij Sidichin, Cezary Kosiński (více)
(další profese)

VOD (1)

Během karibské krize v roce 1962 je problémový matematický génius přinucen sehrát nejen šachovou partii za USA proti SSSR, ale i smrtelně nebezpečnou špionážní hru. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem si říkal, že to je tak blbé, že to musí být pravda a asi po půl hodině jsem si to zastavil, abych si zjistil jestli je to true story. No, není. Ale fakt mě ten Pullmanův geniální šachista, který musí být našrot, aby dokázal hrát, dost bavil. Škoda, že ta špionážní zápletka a vše ostatní mimo šachy není tak vtahující. Každopádně ale příjemný polský kousek a další obohacení alternativních dějin. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Polští scénáristé si vycucali z prstu příběh o špionážním žonglování na pozadí významného šachového utkání a musím uznat, že si to nevymysleli nijak špatně. Největším kladem filmu byl ovšem profesor Mansky; Bill Pulman totiž podal v této roli parádní výkon, jeho geniální alkoholik mě fakt bavil. I když jsem měl v některých momentech pocit, že už to tvůrci trochu přepískli, dohromady to na mě docela fungovalo, takže jsem se slušně pobavil. ()

Reklama

yvona 

všechny recenze uživatele

Vida, tehdy podle tvůrců to Sověti s Ricinem zvládali, dneska už jsou břídilové. Nebo už ani ten Ricin není,co býval :)) Navalny to zvládl s přehledem za pár dní ve špitále a tady z toho dělají kovbojku. Jinak je to velmi dobrý film, plný zvratů. Jen jsem poněkud alergická na současný trend dělat z Rusů ztělesněné ďábly. Hlavnímu představiteli chybí snad už jen rohy. Dobrý komentář,se kterým souzním má Daddko. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nečekaná staroškolská špionážní pecka kinematografii państwowej z dob, kdy ještě válka nezteplala, avšak pár militantních buzerantů každou chvíli laskalo prstem jaderné tlačítko PLAY, kdy vícestranní agenti třípísmenných institucí museli z důvodů nepřítomnosti 5G a IEEE 802.11 smogu pašovat v tělesných otvorech mikrofilcky, přičemž křehkou rovnováhu ukazování si čuráků mezi diktaturou proletariátu a diktaturou kapitálu mohl narušit kdejaký mat šachových ufonů a odstartovat tak houbařskou sezónu. Svižné, hlavopatoidní, krásně natočené, výborně zdramatizované a hlavně fantasticky zahrané! Reprezentant Stanów Zjednoczonych Wilchelm Ciągnierz je v roli genitálního matujícího notáře poprostu niesamowity a spolu s neméně úžasným Bobo Więckiewiczem tvoří natolik chemicky kompatibilní Wyborowe duo, až by se mohli z fleku nechat partnersky zaregistrovat. Samozřejmě ne v Rzeczipospolitej, tam by je nechaly kudlanky upálit. Každopádně bych je moc rád spolu zase viděl, nejlépe v nějakém kamarádském napínači jako třeba Śmiercionośna śmierć lub Poskromiona wódka. Prostě výborná a zábavná oddechovka, a já velmi doufám, že se zdejší homixoví rozumbradové a sexuální dezorientovanci už vyklikali a záhy se to dostane do zcela zasloužených červených čísel. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Bill na E4. Šach. Skvelá ruskoamerická špionážna záležitosť v poľskom prevedení neobvyklých kvalít. Vadila mi snáď jedine hudba, ktorá chcela rozhodne viac obmeniť, ale inak to bolo bezchybné. Bod navyše získal zvrat na hajzli. Extra bod dávam aj za filmom prepletené archívne dokumentaristické zábery. Výborná špionáda. Kvalitka. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Tento film byl posledním filmem producenta Piotra Woźniak-Staraka, jelikož krátce před premiérou zemřel při nehodě na lodi. (skoda)

Reklama

Reklama