Reklama

Reklama

Království - Série 1 (1994) (série)


Část první: Nenebeské zástupy (S01E01)

(epizoda)
  • Dánsko Den hvide flok (více)

Obsahy(1)

Spiritualistka paní Drusse oklame lékaře, aby ji přijali do nemocnice Království. Cestou na neurochirurgické oddělení slyší z výtahové šachty vzlyky plačícího dítěte a rozhodne se, že ztracenou dušičku zachrání. Švédský doktor Helmer, nová posila na oddělení, zuří, když zjistí, že dr. Krogshøj přidělil paní Drusse CT vyšetření. Navíc musí řešit následky své nepovedené operace, při které poškodil mozek dívence Moně. V zoufalé snaze sbalit spánkovou laborantku Camillu, přijde Mogge s opravdu dzbrojujícím překvapením. Mezitím dole v suterénu spolu dva umývači nádobí vedou znepokojivé debaty a nocí bloudí přízračná sanitka. (KVIFF.TV)

(více)

Recenze (3)

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vtahující od prvních okamžiků. Tvůrci se rozhodli pro velmi netradiční hand-held kameru a jediná barva, které se dočkáme, je žlutá. Za mě to funguje na výbornou. Kde se Trier trefil přímo do černého, tak je to obsazení a mysteriózní atmosféra. Miluju tyhle bizarní příběhy. Hypochondričtí pacienti, kteří po večerech vyvolávají duchy, dětský pláč ve výtahu a mizející sanitky... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V Královské nemocnici straší. Minimálně tu teda straší stará spirtistická babka, která si hraje na hypochondra, neustále do té nemocnice za doktory leze, aby odhalila ducha dítěte ve výtahové šachtě, takže tu možná máme i skutečného ducha a v závěru pak vybafne i Trier. Ten vlastně divákům shrne již viděné (a z viděného naprosto očividné, takže tomu jeho výstupu moc nerozumím) a slibuje, že tohle byl jen úvod, kde představil všechny postavy tak, aby žádná nebyla v ústraní a od příští epizody se vše prý pořádně rozjede. Já tomu i věřím, jen se dost obávám, co z toho Trierovi vlastně vyleze, když jsem si s ním nikdy moc nesedl, ale třeba tohle právě bude výjimka a budu příjemně překvapen. Minimálně tu první sérii určitě dám. Pilotní díl je ale takový dost průměrný - nijak zvlášť zajímavý, ale něco zajímavého do budoucna určitě slibuje... 3* ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[3,5*]     Prvá epizóda nás uvedie do bizarného sveta, do ktorého som si musel nejaký čas hľadať cestu, ale napokon ma dokázal upútať. Postupne sa nám predstavia jednotlivé, veľmi osobité postavy (ako vrcholne nepríjemný švédsky chirurg Stig Helmer, výborne herecky stvárnený, či bezemočný patológ Bondo, plne oddaný vede), zaujímavo sú načrtnuté vzťahy medzi nimi. Hoci trvá dlhšie, kým sa niečo začne diať, po celý čas je udržiavaná výborne napätá atmosféra, niečo nekalého neustále visí vo vzduchu. A v tomto duchu príde aj skvelé vyvrcholenie epizódy. Za negatívum považujem tú roztrasenú kameru, ktorá ma teda nijak esteticky neuchvátila. ()

Reklama

Reklama