Reklama

Reklama

Království - Série 1 (1994) (série)


Část druhá: Přijď království tvé (S01E02)

(epizoda)
  • Dánsko Alliancen kalder (více)

Obsahy(1)

Dr. Helmera stále straší možná obvinění z lékařského pochybení. Snaží se tak získat podporu Bratrstva tím, že pomůže patologovi Bondovi získat vzácný jaterní nádor pro jeho výzkum. Nebo bude lepší poškodit lékařskou zprávu? S pomocí psa Bonga a umírající paní Mogensen se spiritistka Drusse přibližuje ke ztracené dětské duši. Situace se stává ještě temnější v okamžiku, když narazí na starou fotografii holčičky a podivně vyhlížejícího muže. Krogshøj zavede Judith do svého tajného mládeneckého bytu v nemocničním sklepě a Judith se mu svěří se svým tajemstvím. (KVIFF.TV)

(více)

Recenze (3)

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měl pravdu ten Trier - skutečně se to tu rozjíždí. A i přes několik nudných scén a to pseudofilozofické duo postižených docela zajímavě, se spoustou potenciálu do budoucna a s celkem podmanivou atmosférou. Ta čtvrtá hvězda je sice jen za posledních 15 minut, které fungují z celé epizody jednoznačně nejlíp a nebál bych se i říct, že dokonce skvěle, ale na Triera je to u mě i tak obrovský úspěch - čtyři hvězdy jsem mu dal jen jednou. Teď ale jen doufám, že to skutečně k něčemu pořádnému dojde, protože u Triera se toho pořád dost obávám... Slabé 4* ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3,5   "Kukuk, kukuk tra la la. Hans Christian Andersen, dánsky národný básnik..."   Po predstavení postáv v minulej epizóde sa v tejto pomaly začína rozbiehať to pravé záhadné dianie, výborná atmosféra krásne hustne. Na stope niečomu veľmi záhadnému je stará pani Drusse (alias simulantka), ktorá sa ako slečna Marpleová pokúša ten zamotaný prípad vyšetriť (Kto bola tá Mary z roku 1919?). Mimo tejto pútavej zápletky tu máme ešte patológa Bonda, čo túži po prekrásnom nádore. Kamera v tejto epizóde je napodiv celkom znesiteľná (Žeby som si na to trasenie zvykol a postupne ho prestal vnímať?), dokonca to bolo miestami obrazovo veľmi pôsobivé. Je tu viacero silných scén, tou najsilnejšou je zrejme tá operácia pod hypnotickou narkózou (s dievčatkom hladiacim pacientovi ruku). ()

Reklama

Reklama