Reklama

Reklama

Epizody(4)

Na neurochirurgickém oddělení prestižní dánské nemocnice jménem Království stále panuje zmatek. Spiritiska Singrid Drusse má plné ruce práce s vymítáním ďábla, švédský doktor Helmer má plné zuby Dánů a veškerých nespravedlivých obvinění a patolog Bondo má plná játra vzácného nádoru, který si nechal dobrovolně voperovat kvůli výzkumu. Studenti medicíny se mezitím více než studiem zabývají svým milostným životem a hazardem se sanitkami a Juditin čerstvě narozený chlapeček narůstá do znepokojivých rozměrů. Nezbývá nic jiného, než se připravit na vše, a to v dobrém i ve zlém. (KVIFF.TV)

(více)

Recenze (100)

Hellboy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Království je o poznání slabší, ale protože je přece jen pořád naprosto výjimečná, nebojím se udělit nejvyšší hodnocení. Škoda jen, že příběh končí otevřeně a divák se může jen dohadovat, jak to vše končí. První dva díly byly poněkud slabší, ale pak se to zase rozjelo:) Spousta fórků, psycháren, zombií a skvělý Udo Kier. Kdo zhlédne první sérii Království musí jednoduše vidět i druhou, to je jasné! ()

Cival 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu horší pokračování než původní díly, ještě více ulítlé, ale stále skvělé! Vlezlá kamera, zajímavý námět, brilantní režie a zatraceně dusná atmosféra. Škoda, že není třetí série. Chtěl bych vědět jak to dopadlo:-) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mnohem bizarnější než první série, kvalitativně podobné. Kierův Bratříček je jedna z nejznepokojivějších seriálových a filmových postav vůbec. A neexistenci třetí série považuju za nejsmutnější tragédii v dějinách televize. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první sérii oslovuje Stig Helmer spící město, ve druhé filozofuje s hajzl mísou. Není lepší paralely k tomu, co se v nemocnici Larse von Triera změnilo. Relativně iracionální oddělení se transformuje v regulérní blázinec a temné síly ďábla, pekel a alternativní medicíny zachvacují všechny postavy. Primář Trier vymítá rozum a ordinuje zrůdný gargantuovský cit. Je to tak překrásně odpudivý úlet mimo hranice normality, že překonává i již tak brilantní první sérii. Ten chybějící konec je strašná jizva. Kam dojela paní Drusse? Co přináší zrůdný Aage? Dansk jävlar!!! ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

....NA JINAK PEVNÉ MODERNÍ BUDOVĚ SE VŠAK ZAČÍNAJÍ OBJEVOVAT ZNÁMKY ÚNAVY... ŽÁDNÁ Z ŽIVÝCH BYTOSTÍ O TOM ZATÍM NEVÍ, ALE BRÁNA DO KRÁLOVSTVÍ SE ZAČÍNÁ ZNOVU OTEVÍRAT!...... /// Nejsem si jistej, co všechno bylo a nebylo myšleno vážně. Všechno se rozpadá, nikdo si toho nevšímá, přicházejí morbidity a neortodoxní filmařské představy, které znechutí hodně lidí. Všechno nabírá šílený směr, nikomu nic nepřipadá divný, jen Stig furt pičuje na Dány. Ovšem kolísavost zajímavosti děje nemůže vynahradit ani fakt, že v celý nemocnici má nejvíc rozumu zrůda, která se nedávno narodila a domů jde někdo (konečně) až v posledním díle - aspoň to teda tvrdí (ale je to retard). Nevadí? Ani to, že ZLÝ SE BUDOU SMÁT A DOBŘÍ PLAKAT? Já vím....Lars von Trier. Takže: POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ viz DOVĚTEK... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na slovo BELZEBUB odpovídám GRAND DUC (a taky Lucifer, Empereur, Satanachia...). 2.) Jsem Švéd s velmi vyvinutým smysl pro nenávist (Dánska). 3.) Chtěl bych ze svýho šéfa udělat zombíka po haiťansku. 4.) Neplave mi to. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

B!shop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle uz bohuzel na kvalitu prvnich ctyr dilu nenavazalo. Ale stejne nechapu, proc je to vsude deleny na Kralovstvi 1 a 2, kdyz tady dily normalne pokracujou 5, 6, 7, a 8. Na prvni pohled je vse pri starym, dej okamzite navazuje na neuzavrenej konec z prvnich ctyr dilu a rozviji dal pribehy jednotlivejch postav, opet tu na konci kazdyho dilu je proslov Triera a opet tu jsou stejny atmosfericky uvodni titulky. Jenze tak nak je pryc skoro vsechna atmosfera. Sice tu jsou opet zajimavy a napinavy veci, takze clovek ma potrebu skouknout vsechny dily, ale az na par hodne atmosferickejch momentu tvurci vsadili na cernej az uchylnej humor, kterej tu je ted skoro neustale, cimz atmosfera hodne utrpela. Navic se tu dost casto hraje desne na dost neuveritelny nahody. Navic v poslednim dile se opet nic nevysvetli a i podle zaverecnyho Larsovo proslovu je patrny, ze byla planovana treti rada, kterou by to chtelo fakt akutne. Lepsi 4*. ()

brit84 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O vlas slabší než první díly. Přesto se dozvíme hodně nových věcí. Vysvětlí se třeba tajemná sanitka z první řady. Vedle klasika Stiga je tady nově největším masérem a sympaťákem "malý" Udo, kterému začne posléze fandit každý i přesto, že naděje na jeho přežití a seberealizaci je takřka nulová. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Grunden under Rigshospitalet er gammel mose. Her lå Blegedammene engang. Her gik blegemændende og fugtede deres store lærreder for at lægge til blegning i det lave vand. Fordampningen indhyllede stedet i en permanent tåge. Senere byggedes Rigshospitalet her, og blegemændene blev skiftet ud med l æ g er og landets bedste hjerner, og som kronen på værket kaldte man stedet for Riget. Nu skulle Livet defineres, og uvidenhed og overtro aldrig mere kunne ryste videnskaben. Måske er det blevet for meget med hovmodet og den konsekvente fornægtlse af det åndelige, for det er som om kulden og fugten er vendt tilbage. Små tegn på træthed er begyndt at vise sig i de ellers så solide og moderne bygninger. Ingen levende ved det endnu, men PORTEN TIL RIGET ER BEGYNDT AT ÅBNE SIG PÅNY.... Lars von Trier i ve druhém díle kutlovního seriálu překvapil svou brilantní režií. Kamerový filtr se proměnil ze žlutého na světlonce modrý a v nemocnici se objevil nový démon, kterého si sama vytvořila. Jenže i přes zajímavý námět druhá řada za tou první zaostává. Setkáme se tu sice se starými dobrými hrdiny, samozřejmě jen těmi, kteří přežili, ale něco tu trochu skřípe... Ale nenechte se mýlit, Riget je stále stejně šílený, vždyť už začátek stojí za to, v kterém jiném seriálu si užijete příjezd primáře na kolečkových lyžích? Trier tu stále sype jedno eso z rukávu za druhým, setkáme se s ďáblem, který si trhá rohy, šíleným psychiatrem ("Já jsem kuře, kdo jste vy?") ale i otravným poslíčkem se soudní obsílkou. Stále je na co se dívat, i když bohužel konec je veškerý žádný a kvůli smutné smrti hlavních představitelů, budiž jim země lehká, se nedozvíme, zda se povedlo brány Království opět zavřít. ()

venus 

všechny recenze uživatele

Nejvíce znepokojující okamžik pro mě byl poslední díl, kdy jsem s hrůzou zjistila, že plánovaná trojka nebyla nikdy natočena :( takhle to nemůže skončit! ()

kinej 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále se jedná o skvělý seriál nabitý úžasným humorem. Mrzí mě ale, že téměř vymizelo napětí. Jinak si tu divák najde vše. Trier je známý ždímač emocí. V seriálu se obejvuje spoust skvělých a zajímavých postav, které jsou fantasticky zahrány brilatně vybranými herci, kteří hravě trumfnou své kolegy z amerických seriálů. A boží je také postava bratříčka slizce ztvárněna Udo Kierem. Třetí série by bodla. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Zamiloval jsem se do Triera, zamiloval jsem se do Järegarda, do Rolffes; a nemá to nic společného s tím, do koho jsem zamilovaný :-) Riget mi přijde jako vrchol, který je nemožné překonat, jako cíl, kam všichni nesměle směřují, ale nikdy ho nemohou dosáhnout. Neznám jiný film/seriál, kde už přítomnost některých postav ve mě vyvolávala výbuchy smíchu. Věčná škoda, že projekt nebyl pro smrt hlavních představitelů dokončen a seriál tak skončil jaksi v plném proudu. Výtečné je i "řemeslné" zpracování Rigetu, kde se Trier představuje jako neskutečný perfekcionista až pedant. Což však nese své ovoce v podobě zážitku, na který se nezapomíná a který funguje i poněkolikáté. HUDBA Joachim Holbek - úvodní song je velmi působivý, mísí v sobě dramatické a komediální prvky. Ostatně jako hudba v celém seriálu - hraje si s klišé a rozvíjí je ad absurdum, čímž vzniká parodie na soundtrack, což je skvělé :-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hotový kolotoč bizarností a morbídny humor na hranici únosnosti. Tak fungujúci, excelentný multižánrový projekt sa vidí iba málokedy, vlastne druhý taký asi ani neexistuje. Tomu poviem dokonalosť. K tomu koncu, áno, aj mne sa zdá, že je otvorený a veľa vecí ostalo nevysvetlených, ale pravdepodobne Trier plánoval aj trojku, len žiaľ predstaviteľ Helmera zomrel a bez neho by to už asi nebolo ono. Veľká škoda a veľká tragédia. Snímok odporúčam všetkými desiatimi. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viac menej Trier pokračuje tam, kde skončil. Ešte trochu pritvrdil a zahráva sa viac s žánrami svojho seriálu, kde dáva prednosť raz jednému, raz druhému. Čakáme, ako sa seriál bude postupne zauzlovať a kam bude kráčať, aká bude jeho všeobjímajúca pointa. No a, ako už všetci vieme, mala nastať až niekedy v budúcej, nikdy nenatočenej sérii. Potom nastáva otázka, ako seriál brať, či ako televíznu zábavu, ktorou vďaka nedokončenosti nie je, alebo ako spoznávanie tvorby výrazného režiséra a jeho filmovej reči. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trier je čistokrvný blázon. Určite nie tak dobré, ako prvá séria, ale aj tak slušný úlet, ktorý dáva za pravdu konštatovaniu, že aj tajomná mystéria môže byť pojatá vtipne a účelne. Chicago hope so svojimi pravidlami môže ísť do prdele :). ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lars von Trier se svým Královstvím způsobil, že jsem se po dlouhé době nejenže pustil do sledování seriálu na pokračování, ale dokonce ho úspěšně dokoukal až do konce! Přestože jsem skoro vždy více preferoval žánrovou čistotu a také navzdory poněkud slabšímu 3. dílu se stala pro mě tahle multižánrová procházka ojedinělým zážitkem, protože takové panoptikum originálně bizarních postav (které tu v druhé sérii skvěle doplnil ojedinělý, tragikomický „Bratříček“) na pomezi komedie, dramatu a horroru se vidí opravdu jen svátečně. Mám pocit, že nevyzpytatelnému von Trierovi nejvíc sluší, když má vedle sebe rovněž výrazného spoluscenáristu, který Trierovy mnohdy šílené nápady dokáže korigovat a pečlivě dohlíží nad dramaturgií celku. Dokonce jsem postupně vzal na milost i mnou dříve nenáviděné filozofující duo postižených, u nějž mi v této sérii konečně došlo, v jaké že to místnosti se nacházejí (a že to není žádné laboratorium, ale místnost se skladem a hlavně myčkou nádobí a že ti dva zde mohou představovat něco jako dvě od zbytku světa izolované „pavlačové drbny“). A přestože původně zamýšlená další série už tenkrát nevznikla, musím ocenit, že alespoň některé zásadní linky se ve finální epizodě dočkaly pořádného uzavření či vyvrcholení, a že zakončení celé té absurdní podívané mělo v nejeden moment ty správné a (ne)očekavané grády – obzvláště když se na různých frontách nemocnice začalo stále více zpívat a to i během závěrečných titulků s našim velkým průvodcem! Druhou sérii opět vidím na 75% a jelikož se píše rok 2022, začínám být zvědav i nad aktuálně dokončovanou třetí sérii... snad i s takovým odstupem času bude nové von Trierovo Království za něco stát. ()

tomiisek 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný seriál s nesmírně vtipnými situacemi! Během první sezóny bych to absolutně nečekal, od posledního dílu jedničky ale seriál obsahuje prvotřídního humoru na rozdávání! A takřka všechny postavy jsou velmi sympatické, včetně "zlého" Stiga Helmera :-) ()

Reklama

Reklama