Reklama

Reklama

Království

(seriál)
  • Dánsko Riget (více)
Trailer 3
Drama / Horor / Mysteriózní / Komedie
Dánsko / Francie / Německo / Švédsko, (1994–2022), 14 h 20 min (Minutáž: 60–79 min)

Hrají:

Ernst-Hugo Järegård, Kirsten Rolffes, Søren Pilmark, Ghita Nørby, Jens Okking, Baard Owe, Peter Mygind, Udo Kier, Holger Perfort, Laura Christensen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(13)

V době, kdy Netflix ještě neexistoval ani jako půjčovna DVD, natočil režisér Lars von Trier televizní sérii Království, odehrávající se v útrobách kodaňského špitálu postaveného na místě, kde kdysi byly jen mokřiny a stará bělidla. Lékaři zde dennodenně zápolí s limity medicíny i vlastními kolegy, Švédové tu proklínají Dány a záhady a hrůzy se zde mísí s nadsázkou a humorem. Televizní série, proslavená svými sépiové tóny a chóry umývačů nádobí, se postupem času stala kultovní a zařadila se mezi nejvýznamnější díla quality TV. (KVIFF.TV)

(více)

Recenze uživatele Fr k tomuto seriálu (2)

Království (1994) 

.....POTOM TAM POSTAVILI NEMOCNICI A BĚLIČI UVOLNILI MÍSTO LÉKAŘŮM A VĚDCŮM, NEJLEPŠÍM MOZKŮM NÁRODA A NEJNOVĚJŠÍ TECHNOLOGII. DÍLO BYLO DOVRŠENO TÍM, ŽE MÍSTO POJMENOVALI "KRÁLOVSTVÍ"..... /// Seriál se rozjíždí pozvolně. Dánská nemocnice na ,,kraji města“ - ve které buďte připraveni na vše ,,v dobrém i ve zlém“ - nenabízí nic z romantiky nemocničního prostředí primáře Sovy nebo toho s G. Clooneym. Primář Stig Helmer je (pro mě) jedna z nejzajímavějších seriálových rolí vůbec a vlastně všichni ti lidi jsou zvláštní. Nejdůležitější ovšem je, že všude kolem VE SKRYTU EXCENTRISMU, ŠARMU ČI DOKONCE ŠÍLENSTVÍ ČÍHÁ DĚS. Lidské zlo, bába hledající strašidla, doktor toužící po nádoru a ještě k tomu někdo uctívá Ďábla - Z PRACHU JSI VZEŠLA A V PRACH SE OBRÁTÍŠ. A Z PRACHU ZASE POVSTANEŠ..... Brána KRÁLOVSTVÍ se pomalu začíná otevírat..... POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem student psychologie. 2.) Chtěl bych přinést oběť lékařský vědě a nevím jak na to. 3.) Chystám se vyvolávat duchy. 4.) Dlouho jsem neviděl porodit ženskou chlapa. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Série 2 (1997) (S02) 

....NA JINAK PEVNÉ MODERNÍ BUDOVĚ SE VŠAK ZAČÍNAJÍ OBJEVOVAT ZNÁMKY ÚNAVY... ŽÁDNÁ Z ŽIVÝCH BYTOSTÍ O TOM ZATÍM NEVÍ, ALE BRÁNA DO KRÁLOVSTVÍ SE ZAČÍNÁ ZNOVU OTEVÍRAT!...... /// Nejsem si jistej, co všechno bylo a nebylo myšleno vážně. Všechno se rozpadá, nikdo si toho nevšímá, přicházejí morbidity a neortodoxní filmařské představy, které znechutí hodně lidí. Všechno nabírá šílený směr, nikomu nic nepřipadá divný, jen Stig furt pičuje na Dány. Ovšem kolísavost zajímavosti děje nemůže vynahradit ani fakt, že v celý nemocnici má nejvíc rozumu zrůda, která se nedávno narodila a domů jde někdo (konečně) až v posledním díle - aspoň to teda tvrdí (ale je to retard). Nevadí? Ani to, že ZLÝ SE BUDOU SMÁT A DOBŘÍ PLAKAT? Já vím....Lars von Trier. Takže: POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ viz DOVĚTEK... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na slovo BELZEBUB odpovídám GRAND DUC (a taky Lucifer, Empereur, Satanachia...). 2.) Jsem Švéd s velmi vyvinutým smysl pro nenávist (Dánska). 3.) Chtěl bych ze svýho šéfa udělat zombíka po haiťansku. 4.) Neplave mi to. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Související novinky

KVIFF.TV exkluzivně uvádí Trojúhelník smutku

KVIFF.TV exkluzivně uvádí Trojúhelník smutku

20.12.2022

Streamovací platformu KVIFF.TV nemohli fanoušci filmu v uplynulém roce přehlédnout. Jako jediná přinesla do České republiky poslední počin režisérské legendy Larse von Triera – třetí sérii Království… (více)

Režisér Lars von Trier bojuje s Parkinsonem

Režisér Lars von Trier bojuje s Parkinsonem

09.08.2022

Ačkoli bývá někdy označován za provokatéra a kontroverzní osobnost, šestašedesátiletý dánský režisér Lars von Trier (Melancholie, Antikrist) dodnes patří mezi jedny z nejunikátnějších hlasů moderního… (více)

Kultovní seriál Království se dočká 3. řady

Kultovní seriál Království se dočká 3. řady

21.12.2020

Mysteriózní seriál Království od Larse von Triera (Antikrist) se v roce 2022 dočká třetí řady. Kultovní hit z let 1994 a 1997 vyprávěl znepokojivý příběh dvou neurochirurgů z Kodaně a už původně byl… (více)

Reklama

Reklama