Reklama

Reklama

Epizody(4)

Na neurochirurgickém oddělení prestižní dánské nemocnice jménem Království stále panuje zmatek. Spiritiska Singrid Drusse má plné ruce práce s vymítáním ďábla, švédský doktor Helmer má plné zuby Dánů a veškerých nespravedlivých obvinění a patolog Bondo má plná játra vzácného nádoru, který si nechal dobrovolně voperovat kvůli výzkumu. Studenti medicíny se mezitím více než studiem zabývají svým milostným životem a hazardem se sanitkami a Juditin čerstvě narozený chlapeček narůstá do znepokojivých rozměrů. Nezbývá nic jiného, než se připravit na vše, a to v dobrém i ve zlém. (KVIFF.TV)

(více)

Recenze (100)

Hellboy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Království je o poznání slabší, ale protože je přece jen pořád naprosto výjimečná, nebojím se udělit nejvyšší hodnocení. Škoda jen, že příběh končí otevřeně a divák se může jen dohadovat, jak to vše končí. První dva díly byly poněkud slabší, ale pak se to zase rozjelo:) Spousta fórků, psycháren, zombií a skvělý Udo Kier. Kdo zhlédne první sérii Království musí jednoduše vidět i druhou, to je jasné! ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekal jsem, že to může být ještě šílenější, ale očividně může! Postavy jako bratříček, Aege, cholerický doktor "alternativní medicíny", Stig a jeho hovory s mísou, nebo spíše jejím obsahem, Bondo a jeho nádor, Moesgaard a jeho sbírka a jak se proměnil doktor Krogshøj... I přesto, je druhá série o něco slabší, máme tu sice zajímavý a šílený vývoj v postavách, máme tu stejnou výbornou úvodní sekvenci, zůstala i výborná kamera a filtry, stejně tak povedená hudba a nakonec samozřejmě bezchybná režie. Ale někde to skřípe, něco tu chybí, z mého pohledu je to atmosféra a jakési mystično první série. To je ovšem jen nepatrný mínus, dánská pakáž to opět zvládla a natočila geniální pokračování. Velké mínus je to, že poslední část je značně otevřená a třetí série velice chybí. Alespoň si můžeme spoustu otazníků domyslet sami, i když, vymyslí to někdo tak jako mozek Larse von Triera? Těžko. 85% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ulítlejší,bizarnější,ale v mnoha ohledech i zábavnější pokračování vynikající první série.Postava bratříčka je pravděpodobně tou vůbec nejbizarnější postavou v dějinách TV serálů.POkud má někde Království nedostatek,pak v absenci konce.Po 8 dílech a nemalém čase stráveném s tímo dílkem zanechává příliš mnoho otázek.Je jasné,že to byl Trierův záměr (snad),ale na to mu z prominutím sere pes.Nezbývá,než jen zvolat : "Dansk jävlar!!!" ()

Cimr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přišlo vám první Království divné, strašidelné, morbidně vtipné a především velmi ujeté? Můžete se vsadit, že druhá série je to všechno a ještě dvakrát tolik. Von Trierovi zřejmě jeho experiment u diváků prošel, a tak ještě trochu zatlačil na pilu. A výsledkem je seriál s neuvěřitelnou atmosférou, u nějž kolikrát nevíte, jestli se dřív smát, bát nebo brečet. Lars von Trier je ďábel. Asi jediným záporem je, že se kvůli smrti představitele doktora Helmera nikdy nedozvíme, jak to s Královstvím dopadlo... ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lars von Trier se svým Královstvím způsobil, že jsem se po dlouhé době nejenže pustil do sledování seriálu na pokračování, ale dokonce ho úspěšně dokoukal až do konce! Přestože jsem skoro vždy více preferoval žánrovou čistotu a také navzdory poněkud slabšímu 3. dílu se stala pro mě tahle multižánrová procházka ojedinělým zážitkem, protože takové panoptikum originálně bizarních postav (které tu v druhé sérii skvěle doplnil ojedinělý, tragikomický „Bratříček“) na pomezi komedie, dramatu a horroru se vidí opravdu jen svátečně. Mám pocit, že nevyzpytatelnému von Trierovi nejvíc sluší, když má vedle sebe rovněž výrazného spoluscenáristu, který Trierovy mnohdy šílené nápady dokáže korigovat a pečlivě dohlíží nad dramaturgií celku. Dokonce jsem postupně vzal na milost i mnou dříve nenáviděné filozofující duo postižených, u nějž mi v této sérii konečně došlo, v jaké že to místnosti se nacházejí (a že to není žádné laboratorium, ale místnost se skladem a hlavně myčkou nádobí a že ti dva zde mohou představovat něco jako dvě od zbytku světa izolované „pavlačové drbny“). A přestože původně zamýšlená další série už tenkrát nevznikla, musím ocenit, že alespoň některé zásadní linky se ve finální epizodě dočkaly pořádného uzavření či vyvrcholení, a že zakončení celé té absurdní podívané mělo v nejeden moment ty správné a (ne)očekavané grády – obzvláště když se na různých frontách nemocnice začalo stále více zpívat a to i během závěrečných titulků s našim velkým průvodcem! Druhou sérii opět vidím na 75% a jelikož se píše rok 2022, začínám být zvědav i nad aktuálně dokončovanou třetí sérii... snad i s takovým odstupem času bude nové von Trierovo Království za něco stát. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama