Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arabela a Petr po deseti letech. Od chvíle, kdy naposledy zazvonil kouzelný zvoneček, se udála spousta věcí. Arabela a Petr jsou spolu deset let a marně čekají na dítě. Z Honzíka a Mařenky se stali vysokoškoláci, studují folkloristiku, především pohádky. Říše pohádek je vážně ohrožena, ze země obrů je pro své vegetariánství vyhnán obr Balibul. Usadí se poblíž království, aby se naučil jíst lidi, a každý den žádá novou oběť. Bystrozraký uteče z vězení, aby se nestal jeho obětí, a zmocní se kouzelného pláště. Letí do světa lidí. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Šimpy

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový logický nedostatek....jsou všichni nadšeni, že vidí Arabelu v televizi...chápu, že nemají cestovní plášť a podobně, ale jsou v Říši pohádek, navíc Vigo je čaroděj první kategorie...to tam nikdo nemá křišťálovou kouli? Na Chechotově hradě určitě nějaké zbyly. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Později v průběhu série je pokračování přece jenom lepší, ale to navázání po 10 letech šustí na několika místech papírem (třeba to, že za celých 10 let nikdo z královské rodiny neletěl za Arabelou na návštěvu - nebo jim snad Xenie kradla a schovávala plášť celých 10 let? jestli jo, proč čekali 10 let s pozváním Holmese? vysvětlení, proč už čarodějnice a Rumburak nejsou elektrospotřebiče, Rumburakova ztráta schopnosti rozumět zvířatům) a některé úvodní zápletky jsou nelogické hned od začátku (Honzova semestrální práce - proč by tam psal takové nesmysly, když mu musí být jasné, že se nad tím profesoři pozastaví, přece jim nebude vykládat něco o tom, že to zažil osobně) nebo se stanou nelogické později (obr-vegetarián - když hned od začátku nechtěl nikoho žrát, proč to neřekl rovnou, pár týdnů se jim nepoflakoval za zámkem a pak si nenechal vystavit potvrzení a nazdar? u obra by se to mlčení ještě dalo pochopit, ale proč proboha mlčel vodník?). A taky je celá zápletka uvedena do pohybu nakonec úplně bezvýznamnou postavou Bystrozrakého (který ani není na konci potrestán jako Rumburakův pomocník) - bez něj by Rumburak neměl plášť na cestování, ani by nevěděl o Pultanele. Přesto to není tak špatné, ale původní Arabela měla jinačí šmrnc. ("Budeš mi vodit lidi hned ráno, abych měl tu nepříjemnou věc z krku.") ()

Galerie (1)

Zajímavosti (3)

  • V prvním díle jsou ústy čarodějnice aka paní Černé (Jana Andresíková) vysvětleny všechny zdánlivé nesouvislosti s navázáním děje na původní seriál Arabela (od r. 1980) a dokonce i na film Rumburak (1984). Základní příběhovou linii tohoto filmu tedy seriál považuje za kánon. Ignoruje ale do filmu zakomponovaná zaklínadla a zůstává jen u klasických kouzelných předmětů jako v původním seriálu. (Sidarius)
  • Tento díl se natáčel v Černošicích a na hradě Bouzov. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama