Reklama

Reklama

Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek

(seriál)
  • Slovensko Arabela sa vracia
Pohádka / Komedie / Dobrodružný
Česko, 1993, 12 h 8 min (Minutáž: 28 min)

Scénář:

Miloš Macourek

Kamera:

Emil Sirotek

Hrají:

Jiří Lábus, Miroslava Šafránková, Vladimír Dlouhý, Marián Labuda st., Jaroslava Kretschmerová, Ondřej Kepka, Petr Nárožný, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Arabela pokračuje dalšími šestadvaceti příběhy, jimiž autoři Miloš Macourek a Václav Vorlíček volně navázali na díly předchozí. Než se podařilo pokračování úspěšného seriálu napsat a natočit, uběhla řada let. Někteří herci z první série se už, bohužel, natáčení nedožili: Vladimír Menšík, Václav Lohniský, Petr Svojtka či Jiří Hrzán. Přesto se ale s většinou herců, které si diváci oblíbili, zase setkají. Se Stellou Zázvorkovou, Vlastimilem Brodským, Ivou Janžurovou, Janou Brejchovou, Vladimírem Dlouhým a přibudou k nim desítky představitelů nových rolí. Například Marian Labuda, Petr Nárožný a Pavel Zedníček. V titulní roli Arabely vystřídala slovenskou herečku Janu Nagyovou neméně půvabná Mirka Šafránková.

Od chvíle, kdy naposledy zazvonil kouzelný zvoneček, se udála spousta věcí. Arabela a Petr jsou spolu 10 let a marně čekají na dítě. Z Honzíka a Mařenky se stali vysokoškoláci, studují folkloristiku, tedy pohádky. Říše pohádek je vážně ohrožena, ze země obrů je pro své vegetariánství vyhnán obr Balibul a usadí se poblíž království, aby se naučil jíst lidi. Každý den žádá novou oběť. Bystrozraký uteče z vězení, aby se nestal jeho obětí a zmocní se kouzelného pláště. Letí do světa lidí. (Česká televize)

(více)

Recenze (286)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Někdy méně znamená více. Škoda, že si to Vorlíček s Macourkem neuvědomili. Jinak by mohli poměrně slušně navázat na dokonalou první sérii. Nápaditost triků a kouzel vysoká. Nevadila mi ani absence Jany Nagyové. Arabelu s Petrem jednoznačně přehrávají jejich pultanelskými jablíčky ostaršená dvojčata. Dvojrole dítek/popelářů v podání Nárožného a Zedníčka drží sérii nad vodou. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Delší a snaží se a to dost ale říkám jen vybraní herci a některé momenty jsou super víc to už ale nenabídne a proto jsem rád že to nemá více dílu protože si myslím že by to už vůbec nezaujalo. Vzpomínky na dětství jsou protože kdo taky nekoukal že, na zajímavý příběh je škoda že neoslní tak moc na pořád. ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Kdyby to skoncilo v pulce, kdyz byl Rumburak kralem, tak bych mozna i hvezdicu pridal. Tenhle serial dava vyrazu "prepatlanost" novy rozmer. Jen na par starych znamych se da spolehnout (Sovak, Brodsky, Labus), ale co predvadi nove postavy (Labuda, Zednicek, Narozny) je hruza. Jedinou vyjimkou je Kaiser, ktery si strihl znova Zachariase. A napravena Xenie je taky des. Vorlicek se timhle hrozne shodil, a neni to jeho jediny "porevolucni" omyl. ()

camper 

všechny recenze uživatele

Arabelu jsem vždycky miloval a budu stále, nevadilo mi ani, že její představitelka se v pokračování změnila (ikdyž původní byla lepší). Působím tady jako trn v oku, ale já mě se to prostě líbí. Jako malej jsem si vždycky přál cestovat do říše pohádek a mít Fantomasův "vočmen". //Edit 21.2.2011// Teď jsem to dokoukal znova a ani po tolika letech se mi to nepřestalo líbit. Pravda možná první série byla malinko lepší, ale i tak prostě pecka! ()

J R C Pecuchet 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování nemělo vůbec vzniknout. Je to velice slabý odvar původního seriálu. Bohužel to nezachraňuje ani herecké obsazení a navíc Janu Nagyovou vystřídala Miroslava Šafránková, kterou tvůrci dějově " odstavili " na vedlejší kolej. Pokud si dobře pamatuji, tak si Arabela ani Rumburak za celých 26 dílů ani neotočili prstenem. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (47)

  • Natáčelo se v Bohosticích, Praze, zámku Koloděje. [Zdroj: Filmovamista.cz]. (M.B)
  • Natáčeno na hradě Bouzov, obci Bezděkov a v Praze. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Natáčeno v Pardubicích, Praze. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama