Reklama

Reklama

Arabela

(seriál)
  • Československo Arabela
Pohádka / Komedie / Dobrodružný
Československo, 1980, 6 h 17 min (Minutáž: 29 min)

Kamera:

Emil Sirotek

Hudba:

Luboš Fišer

Hrají:

Jana Nagyová Pulm, Vladimír Menšík, Stella Zázvorková, Vladimír Dlouhý, Jiří Lábus, Dáda Patrasová, Vlastimil Brodský, Jana Brejchová, Jiří Sovák (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Někdy stačí zazvonit zvonečkem a pohádky je konec. Jenže někdy je to právě naopak... V říši lidí se setkáváme s rodinou Majerových, kde se pan Majer živí jako vypravěč pohádek na dobrou noc. Jednoho dne najde pan Majer kouzelný zvoneček, který jeho rodinu spojí s Říší pohádek, kde vládne hodný král Hyacint se dvěma dcerami - Arabelou a Xénií. Je zde i zlý kouzelník II. kategorie Rumburak, který chce celou Říši pohádek získat jen a jen pro sebe, a hodlá pro to udělat vše. Ale nebyl by to správný pohádkový seriál, aby vše dobře nedopadlo. (Česká televize)

(více)

Recenze (485)

lapatata 

všechny recenze uživatele

Arabela je přes nedokonalé triky jedním z nejpoutavějších, nejzdařilejších a nejnávykovějších českých seriálů. ()

ssarka 

všechny recenze uživatele

první serie Arabely je geniální...každej svého času chtěl mít prsten a plášť ( kufr si milostivě můžete nechat ) druhá serie se mi nelíbila už v době vzniku.. ()

Tumbik 

všechny recenze uživatele

Skvělá pohádka (seriál), která mě bavila i mě, dítě narozené 22 let po vydání. Nevím co bych měl vytknout. Naprosto skvělá pohádka, česká klasika. Niky neomrzí, i když jste to viděli už třeba 20x. ()

DK197 

všechny recenze uživatele

Pro děti stále dobré. Já už se na tom příběhovém zpracování dnes bavím méně. Ale i tak palec nahoru.:-) ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Seriál mého dětství, a asi nejen mého. Když si představím, že všechno co se tam stalo se děje i ve skutečnosti, nepřestávám se bavit. Je to prostě zábava plná kouzel, a pouze to tam hledejte. Nemá cenu něco jiného hledat. Inu zkrátka blázinec! Herci jsou top a splynutí se světem lidí nemá chybu. Hvězdiček 5***** ()

janmanas 

všechny recenze uživatele

Lepší pohádku jsem neviděl a už asi nikdy neuvidím. Pobaví i dospělé, protože vtipy a nadsázky jsou pojaty velmi vkusným tónem, který neurazí žádnou generaci diváků. ()

Sveter 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl dítě a viděl jsem to poprvé, tak jsem se vždy nemohl dočkat dalšího dílu. Stále nemohu uvěřit, že někdo byl schopen napsat něco tak skvělého. ()

Janos 

všechny recenze uživatele

To je tak skvěle a nádherně udělanej seriál,že jsem se na každý díl Arabely nesmírně těšil a nahrával jsem si ty díly na kazetu a pouštěl si to znovu a znovu.Jedním slovem GENIÁLNÍ!!!!!!!!!!!!!!!! ()

smalda 

všechny recenze uživatele

Nejlepší pohádkový seriál,vynikající herecké výkony, hudba,kterou když zaslechnu,tak se neodtrhnu následujících několik minut od obrazovky. Každý díl doslova nabitý. Lze jedině doporučit a to všem věkovým kategoriím. ()

Boris18 

všechny recenze uživatele

Podle mě jeden z nejlepších českých seriálů, který snad musel vidět každý. Seriál byl, je a bude sledován. A navíc skvělé obsazení. ()

EricNor 

všechny recenze uživatele

Nejlepší pohádkový - fantasy? seriál. Čestmír a Křeček v noční košili už nebyli tak parádní. Všeho tady je tak akorát - dobro, zlo, komedie no a to čekání na další díl, když jsem to viděl prvně. ()

majklfly 

všechny recenze uživatele

Ach ano, Arabela...tisknuvši se k mamince,pravým očkem fascinovaně sledoval strašného Rumburaka v podání Lábuse a tiše obdivoval krásu Arabely. Krásná pohádka od pana Vorlíčka, kde se asi navždy zapsal do historie české kinematografie. Promintě. Československé. Nemůžu však souhlasit s tím, že je nestárnoucí. Narostlo mi chmíří pod nosem a celý svět Arabely jako by se změnil v páru nad vodou. Najednou mě nijak neoslovil(mimo nostalgii a vúni bábovky, co mamka vařila) a já jen tupě zíral na tuto pohádku. Tento stav připisuji několikaleté zkušenosti, kdy jsem začal odmítat cokoliv českého a za největší tragídii považuji, když na mě někdo z počítače mluví česky. Bathory byla hvězdičkou na obloze plné mlhy... ()

Raddo 

všechny recenze uživatele

na tomto seriali som vyrastal a vtedy patril medzi moje oblubene ale teraz ho uz tak neberiem ale stale vo mne zanechal nasledky:D 8/10 ()

RADUNA 

všechny recenze uživatele

Nedavno jsem si konecne zakoupil dvd Arabela a vlastne na posezeni si pripomenul ceskou serialovou perlu.Naprosto skvele a nadupane hlaskami,vynikajici herecke vykony hlavne role mistra Mensika....... ()

Ludva 

všechny recenze uživatele

[2008-12] * Pohádkový seriál vtipně proplétající osudy říše pohádek a říše lidí. * Bohatá výprava, špičkové obsazení, napětí i vtipný scénář umožňují malým i velkým Arabelu sledovat s potěšením i poněkolikáté. ()

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Zemřel režisér Václav Vorlíček

Zemřel režisér Václav Vorlíček

06.02.2019

Legendární český režisér Václav Vorlíček zemřel ve věku 88 let. Tvůrce řady známých českých klasik jako Tři oříšky pro Popelku, Arabela nebo Dívka na koštěti zemřel v pražské nemocnici, informaci… (více)

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

František Peterka 1922 - 2016

František Peterka 1922 - 2016

25.11.2016

Ve věku 94 let zemřel herec František Peterka. Narodil se do rodiny bankovního úředníka a modistky. Narozdíl od svých kolegů, kteří museli v rodině bojovat o své místo na divadelních prknech, u něj… (více)

Reklama

Reklama