Reklama

Reklama

Arabela

(seriál)
  • Československo Arabela
Pohádka / Komedie / Dobrodružný
Československo, 1980, 6 h 17 min (Minutáž: 29 min)

Kamera:

Emil Sirotek

Hudba:

Luboš Fišer

Hrají:

Jana Nagyová Pulm, Vladimír Menšík, Stella Zázvorková, Vladimír Dlouhý, Jiří Lábus, Dáda Patrasová, Vlastimil Brodský, Jana Brejchová, Jiří Sovák (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Někdy stačí zazvonit zvonečkem a pohádky je konec. Jenže někdy je to právě naopak... V říši lidí se setkáváme s rodinou Majerových, kde se pan Majer živí jako vypravěč pohádek na dobrou noc. Jednoho dne najde pan Majer kouzelný zvoneček, který jeho rodinu spojí s Říší pohádek, kde vládne hodný král Hyacint se dvěma dcerami - Arabelou a Xénií. Je zde i zlý kouzelník II. kategorie Rumburak, který chce celou Říši pohádek získat jen a jen pro sebe, a hodlá pro to udělat vše. Ale nebyl by to správný pohádkový seriál, aby vše dobře nedopadlo. (Česká televize)

(více)

Recenze (485)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Jejda, moje dětská láska Arabela! :) A s potěšením jsem při sledování 13. komnaty zjistil, že paní Nagyová z krásy neodrostla. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Zazvonil zvonec a Arabely je konec. Ach jo. Troufám si tvrdit, že už nikdy se nenatočí tak výborný pohádkový seriál s neobyčejnou atmosférou. Vždycky jsem si přál vlastnit kouzelný prsten s cestovním pláštěm, abych mohl opustit říši lidí a žít v pohádkovém světě, kde vítězí dobro nad zlem. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Macourek a Vorlíček, nekecajte, nepresvedčíte ma ani náhodou, že nebola žiadna trávička, keď ste Arabelu písali. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Pekná Arabela, zamotaný dej a Rumburak, to mi po rokoch zostalo v pamäti z tohto seriálu, vlastne ešte Fantomas ako tak. Nikdy som si to neobľúbil pre šialené zápletky a nudný dej medzi nimi. Nepáčili sa mi kostýmy, hudba, strih, dodnes mám v pamäti istú fádnosť. Toto podanie sveta rozprávok ma akosi obišlo, dodnes mám zlý pocit, pri vyklopkávaní chôdze v seriáloch ako tento. Ale ako celé to nebolo nejak zlé, ono sa to dalo pozerať, len mi na tom vadí veľa vecí, pre ktoré som si k tomu nevytvoril vzťah. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

´´Televízne´´ dobrá rozprávočka, ktorá sa dočkala veľkého úspechu, a to nielen u nás. A myslím si, že si ho aj zaslúžila. ()

verbst 

všechny recenze uživatele

Miloval sem to jako malej, miluju to i teď. Prostě úchvatný . . . Nádherný dialogy. A vůbec: Nejlepší českej pohádkovej seriál. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Původní Arabela byla fajn, stala se pojmem a koukali na ni i dospělí. Sestava vynikajících herců, zajímavý příběh, skvělý humor. ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Jó, to byly časy, kdy jsem jako capart s nadšením čekal na každý další díl Arabely. Pompo, Rumburak, Fantomas a i ti další mi v té době tak nějak přirostli k srdci :) ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Nádherný pohádkový seriál mého dětství, výborný scénář a skvělé herecké obsazení, chytré, vtipné, nenudí a rozvíjí dětskou fantazii. Také nemohu opomenout skvělou a nezapomenutelnou hudbu. Jako dítě jsem milovala a jako dospělá, když jsem náhodou viděla jeden díl, tak jsem zjistila, že mě  stále baví. 👍👏🥰👌 ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Pravda kdysi mě to jako děcko celkem bavilo, ale jen vlastně ty záběry v říší pohádek. Miloval jsem hlavně losovací popravčí scény a tajně v duchu tipoval kdo půjde na jatka další. Jakmile se však děj přesunul do světa lidí, ztrácelo to kouzlo a za to ztrhávám hvězdičku. Ale nápad nacpat všechny možné pohádkové postavičky do jednoho seriálu byl skvělý, to se musí nechat. ()

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Zemřel režisér Václav Vorlíček

Zemřel režisér Václav Vorlíček

06.02.2019

Legendární český režisér Václav Vorlíček zemřel ve věku 88 let. Tvůrce řady známých českých klasik jako Tři oříšky pro Popelku, Arabela nebo Dívka na koštěti zemřel v pražské nemocnici, informaci… (více)

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

František Peterka 1922 - 2016

František Peterka 1922 - 2016

25.11.2016

Ve věku 94 let zemřel herec František Peterka. Narodil se do rodiny bankovního úředníka a modistky. Narozdíl od svých kolegů, kteří museli v rodině bojovat o své místo na divadelních prknech, u něj… (více)

Reklama

Reklama