Reklama

Reklama

Arabela

(seriál)
  • Československo Arabela
Pohádka / Komedie / Dobrodružný
Československo, 1980, 6 h 17 min (Minutáž: 29 min)

Kamera:

Emil Sirotek

Hudba:

Luboš Fišer

Hrají:

Jana Nagyová Pulm, Vladimír Menšík, Stella Zázvorková, Vladimír Dlouhý, Jiří Lábus, Dáda Patrasová, Vlastimil Brodský, Jana Brejchová, Jiří Sovák (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Někdy stačí zazvonit zvonečkem a pohádky je konec. Jenže někdy je to právě naopak... V říši lidí se setkáváme s rodinou Majerových, kde se pan Majer živí jako vypravěč pohádek na dobrou noc. Jednoho dne najde pan Majer kouzelný zvoneček, který jeho rodinu spojí s Říší pohádek, kde vládne hodný král Hyacint se dvěma dcerami - Arabelou a Xénií. Je zde i zlý kouzelník II. kategorie Rumburak, který chce celou Říši pohádek získat jen a jen pro sebe, a hodlá pro to udělat vše. Ale nebyl by to správný pohádkový seriál, aby vše dobře nedopadlo. (Česká televize)

(více)

Recenze (485)

Laxik 

všechny recenze uživatele

Arabela mě nikdy nechytla. Lábus jako Rumburak nic moc, celý ten příběh mě nebavil a prostě a jednosuše jsem jen málokdy zvládnul kouknout alespoň na jeden celý díl. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Hm, opravdová pohádka na pokračování. Většinou vše končí, když zazvoní zvonec. Tady právě zvonečkem všechno začíná. Taky by se mi hodilo mít takový prsten. Stačilo by jen otočit... ()

Marci 

všechny recenze uživatele

Kultovní seriál. Viděla jsem ho poprvé když mi bylo šest a od té doby ho můžu vidět kdykoliv znovu. Všechny jsme jako malé holky chtěly vypadat jako Arabela, oblékat se jako ona a vlastnit její prsten. Životní role pro Jiřího Lábuse jako čaroděje 2. kategorie Rumburaka - tu už nepřekonalo nic. Koprodukce se západoněmeckou televizí asi také způsobila to, že reálie nebyly "socialistické", ale připomínaly spíše kapitalistickou cizinu nebo spíš nějakou neurčitou jinou zemi. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

95 % - Jeden z nejoblíbenějších seriálů mého dětství. To se pozná tak, že jsme si na to potom se ségrou do úmoru hráli. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Teď když to sleduju, tak už na to nemám nervy. Proč tam nechávají ten prsten ležet? Proč nepromění Rumburaka v párek v rohlíku? Ale to bude asi tím, že u nějaké kraviny bych ty nervy neměl. ()

Gianni_B 

všechny recenze uživatele

Tohle je, troufnu si říct, můj úplně nejoblíbenější seriál (sorry, Davide), a všem, kteří dali nižší hodnocení kvůli tomu, že existuje pokračování, vzkazuji, že ono pokračování má na csfd samostatný profil. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Tento seriál se Václavu Vorlíčkovi velmi povedl. Je úžasné sledovat, jak se zápletka (příhodný výraz) postupně zamotává díky nejrůznějším kouzelnickým předmětům, které se dostávají do rukou jednotlivých postav. Kouzelný prsten jsem vždy toužil mít. "Kde je vězeň jménem Vilibald?" (50.) ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"Arabelu" jsem milovala už odmalička. Těšila jsem se na každý díl a plakala jsem, že budu muset zase týden čekat na další. Vrchol československé seriálové a zároveň pohádkové tvorby, přehršel originálních nápadů a samozřejmě dojemný romantický příběh mezi půvabnou princeznou (i díky dabingu rozhodně srovnatelnou s Libuščinou Popelkou) a dokonale něžným hrdinou Vladimíra Dlouhého. Všichni herci na jedničku, prsteny na jedničku s hvězdičkou (na výstavě seriálových kostýmů jsem si před lety prostě musela tu repliku koupit). Láska na celý život. ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

Nemohu říci, že bych měl tento seriál přímo v nemilosti, ale na TV obrazovkách jsem jej nikdy nevyhledával a když jsem na něj náhodou narazil, raději jsem přepnul na jiný kanál... Dle mého názoru se jedná o syntetickou pohádku bez života s roztříštěným a zmatečným dějem - nedějem. Jeden z případů, kdy vám to či ono zkrátka nesedne na první pohled. A poté ani na druhý... ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

triky áno,herci tiež i keď neviem J.Nagyová ako Arabela- to nemali "taký zázrak" v Čechách načo mala cestovať do Čiech nič extra na nej nebolo a ešte ju tuším museli dabovať- zbytočná robota ai peniaze. čo mi vadilo- prvoplánový dej presne sme vedeli,že ten sa prsten strati a potom návšteva z rozpravky ako sa čuduju toaletnej mise -hééé to je smiešne ,že to nepoznajú.... :( a podobné vtipné scenky ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější pohádkový seriál všech dob. A zase český. Na každý díl jsem se netrpělivě těšil a ani jeden jsem nevynechal. I dnes se na to rád podívám. Kam se hrabe Harry Potter? ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Seriál je sice na velmi vysoké úrovni jak v hereckém měřítku, tak co se týče triků a efektů, stejně tak když pohlédneme na režisérskou židli. Jen mě časem to neustálé opakování tak omrzelo, že u sto padesátého shlédnutí je to celkem nuda. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

V době vzniku mi bylo deset. Po shlédnutí několika dílů jsem měl období,že jak jsem někde zahlíd nějakej prsten,šup s ním na prst a kroutil a kroutil. A nic. Asi byli rozbitý. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgických -5* mí vrstevníci a starší se tomuto seriálu nemohli vyhnout a ve své době byl hodně populární nejen u nás, ale i v Německu. Sice jsem ho neviděl minimálně 20 let, ale z nostalgie mu 5 hvězd nechám. Přece jen je to seriál převážně pro děti a těm by se líbit mohl neustále. Třeba na stará kolena až zesenilním si ho pustím znovu a bude se líbit. Porevoluční pokračování se vůbec nepovedlo a ztratilo své pohádkové kouzlo, ale to platí pro veškeré Macourkoviny a Vorlíčkoviny. Takže palec nahoru jen pro Arabelu. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Zemřel režisér Václav Vorlíček

Zemřel režisér Václav Vorlíček

06.02.2019

Legendární český režisér Václav Vorlíček zemřel ve věku 88 let. Tvůrce řady známých českých klasik jako Tři oříšky pro Popelku, Arabela nebo Dívka na koštěti zemřel v pražské nemocnici, informaci… (více)

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

František Peterka 1922 - 2016

František Peterka 1922 - 2016

25.11.2016

Ve věku 94 let zemřel herec František Peterka. Narodil se do rodiny bankovního úředníka a modistky. Narozdíl od svých kolegů, kteří museli v rodině bojovat o své místo na divadelních prknech, u něj… (více)

Reklama

Reklama