Reklama

Reklama

Arabela

(seriál)
  • Československo Arabela
Pohádka / Komedie / Dobrodružný
Československo, 1980, 6 h 17 min (Minutáž: 29 min)

Kamera:

Emil Sirotek

Hudba:

Luboš Fišer

Hrají:

Jana Nagyová Pulm, Vladimír Menšík, Stella Zázvorková, Vladimír Dlouhý, Jiří Lábus, Dáda Patrasová, Vlastimil Brodský, Jana Brejchová, Jiří Sovák (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Někdy stačí zazvonit zvonečkem a pohádky je konec. Jenže někdy je to právě naopak... V říši lidí se setkáváme s rodinou Majerových, kde se pan Majer živí jako vypravěč pohádek na dobrou noc. Jednoho dne najde pan Majer kouzelný zvoneček, který jeho rodinu spojí s Říší pohádek, kde vládne hodný král Hyacint se dvěma dcerami - Arabelou a Xénií. Je zde i zlý kouzelník II. kategorie Rumburak, který chce celou Říši pohádek získat jen a jen pro sebe, a hodlá pro to udělat vše. Ale nebyl by to správný pohádkový seriál, aby vše dobře nedopadlo. (Česká televize)

(více)

Recenze (485)

Davosh 

všechny recenze uživatele

Nejlepší pohádkový seriál, který se v ČR (ČSR) za celá léta natočil. Velmi dobrý nápad v tak skvělém hávu, že i po letech se rád na Arabelu znovu podívám. ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Ják já to milovala. Do teď si vzpomínám, jak mě máma nutila jeden večer dojíst buřtguláš, který nenávidím, jinak jsem na Arabelu nesměla koukat :) A já bych tenkrát sežrala i ho.no :) ()

Blackros 

všechny recenze uživatele

Ále co, jako malého mě to bavilo, tak to přec teď nemůžu zahodnotit špatně. I když určitou kvalitu, která je pro mě teď minimem to postrádá :) ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Arabela je snad nejlepší pohádkový seriál!Bezchybná herecká sestava, kouzelné příběhy a spousty fantazie! 5 hvězd. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotím to s ohledem na tu dobu, takže nebudu kritizovat efekty ani některé nedostatky..Pěkně zpracované, skvěle vybraní herci, pěkná hudba, skvělý výmysl - pohádky..Nejvíce mě vždy pobavil Fantomas :)) ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

První série Arabely je prakticky definice filmové pohádky a nechybí ji nic. Jako v jiných svých filmech, i tady smazal Václav Vorlíček dokonale hranici mezi realitou a pohádkovým nebo fantaskním světem, a zapsal se navždy svými nápady do našich dětských duší. Ať už jde o doktora Mráčka, dívku na koštěti, Křečka v noční košili nebo Čestmíra, nepochybil, vytvořil legendy a Arabela s panem Majerem, Rumburakem a kouzelným prstenem jsou jejich ikonami. ()

Sharlay 

všechny recenze uživatele

Jak mě vždycky sralo čekat týden na další díl. A ten prsten byl tak úžasný. A Rumburak jak byl dycky vychcanej, ale stejně borec. A Xénie, ta kozatá lemra, ale stejně byla vždycky sexy. Ach ano, Arabela je klasika. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Vzato kolem a kolem, je to velká klasika mého dětství a pořád velká sranda i dneska. Čas tomu nijak neuškodil. 90% ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

V kategorii hraných Československý pohádek je Arabela číslo 1. Pohádka pro děti i dospělé, s promyšleným prolínajícím se světem pohádek a reálného života od mistrů Macourka s Vorlíčkem. I záporná postava Rumburaka byla tak parádně zahraná Lábusem, že jí lidi museli mít rádi. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Vaclav Vorlicek ma pro tyhle serialy ohromny cit a talent. At uz je to Arabela, Krecek nebo Cestmir vzdy to je genialni. Ke vsemu ta plejada hercu... neni treba nic dodavat. ()

Klenotka 

všechny recenze uživatele

Miluju tenhle seriál, i když z české tvorby se mi o něco víc líbí Návštěvníci. Ti byli přece jen cíleni pro širší publikum. Arabela je místy trošinku naivní, ale to vůbec nevadí, jde o pohádku a tam má tahle naivita své nezastupitelné místo. A kdo by nechtěl mít kouzelný prsten? ;-) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pro mě nesmrtelná česká klasika, na kterou se rád podívám i teď. Vtipné a kouzelné a hlavně naprosto úžasně obsazené Menšíkem, Janžurovou, Sovákem a hlavně Lábusem. Úžasný Filipovský, nádherná pohádka, poměrně originální a nezapomenutelné. Rozhodně za plný počet. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

V dětských letech jsem často kroutil nějakou cetkou na prstě a ústy se snažil napodobit melodii charakteristickou pro otočení kouzelného prstenu. Výtečné. ()

Wall-E 

všechny recenze uživatele

Nej český seriál všech dob.Herecká elita a vynikající režisér Václav Vorlíček...Arabela se vrací už ztratila své kouzlo,ale tahle původní je unikát. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Vedle povedených filmových českých pohádek druhé poloviny minulého století se Václavu Vorlíčkovi povedl na světlo světa přivést i geniální pohádkový seriál, na nějž nesmí být nikdy zapomenuto. Já si osobně užil o trošku víc navazující pokračování, původní Arabela je ale nezanedbatelnou klasikou. ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ten nejlepší seriál pro děti a také především jeden z těch seriálů, ke kterému se ráda vracím. Nedokážu si představit, že by některé dítě strávilo dětství bez kouzelného prstenu. ()

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Zemřel režisér Václav Vorlíček

Zemřel režisér Václav Vorlíček

06.02.2019

Legendární český režisér Václav Vorlíček zemřel ve věku 88 let. Tvůrce řady známých českých klasik jako Tři oříšky pro Popelku, Arabela nebo Dívka na koštěti zemřel v pražské nemocnici, informaci… (více)

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

František Peterka 1922 - 2016

František Peterka 1922 - 2016

25.11.2016

Ve věku 94 let zemřel herec František Peterka. Narodil se do rodiny bankovního úředníka a modistky. Narozdíl od svých kolegů, kteří museli v rodině bojovat o své místo na divadelních prknech, u něj… (více)

Reklama

Reklama