Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Kdo ví, jak se stalo, že si Kája Berka na návštěvu k dědečkovi a babičce do Ružbachu zapomněl vzít s sebou pyžamo. Prababička mu ochotně půjčila noční košili po pradědečkovi, o němž se v rodině tradovalo, že byl směšný snílek a vynálezce nesmyslných předmětů. Jedině prababička pokládala svého zesnulého manžela, profesora na místním gymnáziu, za zneuznaného génia. Kája, poté, co prosnil noc v pradědečkově noční košili, dal babičce plně za pravdu. Nejenom, že zažil v pradědečkově vyučovací hodině výlet do pravěku, ale dozvěděl se tady důležitou informaci. Jeho starší bratr Radim, konstruktér velké automobilky, se už dávno trápí se svým vynálezem převratného významu. Pradědeček prozradí Kájovi, že na podobném vynálezu auta, které bude jezdit zadarmo a bez škodlivých zplodin, sám kdysi pracoval a důležitou dokumentaci zakopal na zahradě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (177)

golfista 

všechny recenze uživatele

Cestování v čase po česku. Od pana Vorlíčka je i tohle téma vtipně a ryze česky ztvárněné. Výborný seriál o české chytrosti a také české závisti. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zedrale, kuřte! :) Snové návštěvy dědečka vynálezce a to, co z nich všechno vzešlo, hezky podáno a ještě lépe zahráno. Július Satínský v další famózní záporné roli. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Velice originální, zábavný seriál. Ale když si vybavím všechny ty komické scény - jak se Křečkovi kouří z uší, jak dělá dřepy, je po pás ponořen do kafe, mluví bez háčků a čárek, brodí se vodou, aby dostihl křečka s malým 'k'... nemůžu se ubránit dojmu, že to Miloš Macourek psal spíš na Petra Nárožného. To by bývalo bylo ještě daleko lepší. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Příjemný dětský seriál, který si mě svojí nápaditostí a zpracováním několikrát získal. Skvělé triky a masky to jistí. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Byly to spíš křeče v noční košili, ale co, ono tehdy nebylo z čeho vybírat. Pro děti to měla být jakási pozvánka do světa dospělých, která měla ukázat, že lidi jsou svině a kdo nekrade, okrádá rodinu a že bez ostrých loktů se může kdejaký neználek zahrabat. Milé děti, vezměte si příklad ze starého pana Křečka, takhle se dělá kariéra. Zapomeňte na naivitu mladého Brodského. Když opominu tento kontex, jednalo se o legrační a dobrodružné fantasy, kde si tvůrci udělali perfektní kličku ohledně cestování časem, prostě si oblékli pradědečkovu noční košili. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výborný český seriál. Snad ještě spolu s Návštěvníky a Arabelou ten nejlepší. Perfektní snové sekvence a bezvadné vynálezy. Jako malý jsem to přímo hltal. Není co dodat. 100% ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

A další z řady výborných českých seriálů. Ukradený nápad po dědečkovi, zachraňují děti pomocí zázračného vynálezu. V každé epizodě čeká na hlavní hrdiny zapeklité nástrahy, které musí vyřešit. / Viděné epizody *6.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 9/10 ) ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Trochu ulitlej socialistickej serial s pokulhavajicim scenarem, presto nejlepsi serial pro deti z 80.let, ktery jsem strasne rad sledoval. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Geniální komedie poznáte tak, že jim lidé smějí v jakékoliv době. Ač je seriál starý k dnešku 33 let, humor nevyčpěl což není u takto starých záležitostí běžné. Já si jej osobně řadím k záležitostem typu Návštěvníci, nebo Létající Čestmír. To byl tehdá skutečně zlatý věk sci-fi komedií pro děti a pokud se pamatuji, dospělí na to koukali s námi, protože krom Dallasu to byla zajímavá a svěží náhrada všech těch normalizačních socialistických seriálů co běžely v pátek večer. Filmů o cestování časem je celá řada, ale ovládat někoho v jeho hlavě, to myslím doposud nebylo překonáno :-). Viděno po letech, baví to stále stejně. Dávám tedy za 4 údery kladívkem ! * * * * ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tak našlo by se tam pár scénaristických velotočů, ale jednoznečně jeden z nejlepších československých seriálů vůbec. "Tak sakra Zedrale přestaňte kouřit ! " ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Z čias mojej mladosti jeden z najlepších seriálov. Úžasne zamotaný a zaujímavý dej, sympatický herci, humor a komické situácie na každom kroku. Čo viac si môže divák želať? Privítal by som častejšie reprízy v TV, prípadne ak by sa urobil remake. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Och, když jsem tento seriál viděl znovu po letech, užasl jsem, jak je vlastně trapný a jak moc se na něm podepsal zub času. (A to přitom není zas tak starý, nota bene při vědomí toho, že znám filmy staré 50 i více let, které vůbec nezestárly, a jsou tedy v pravém slova smyslu nadčasové). Většina hereckých výkonů (obzvláště u představitelů dětských rolí) je děsivá, pronášené repliky jsou povětšinou zcela stupidní, a situační i slovní humor je často za hranicí nesnesitelné trapnosti. Sorry, ale nebudu kolem něčeho chodit v devótní úctě jen proto, že jsem to jako malej zbožňoval - viděno dnešnímu očima je tenhle seriál dost strašný a při jeho sledování v první řadě vnímám skoro jen to, jak byly pozdní osmdesátky v Československu vrcholně trapný (móda, účesy, bytový design, hovorová čeština, dostupná elektronika, tehdejší auta, apod.). Bože, kácet tyhle modly z dětství mě fakt netěší! UPDATE 2.12.2023 - Když jsem dostal po letech překvapivou chuť to zase vidět, neubránil jsem se opět pocitům, že je to strašně trapné a takové ušmudlaně české, spousta věcí tam nedává moc smysl, kdyby se v tom člověk nějak víc pitval, ale má vůbec cenu řešit nějaký starý seriál?... ()

Reklama

Reklama