Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Kdo ví, jak se stalo, že si Kája Berka na návštěvu k dědečkovi a babičce do Ružbachu zapomněl vzít s sebou pyžamo. Prababička mu ochotně půjčila noční košili po pradědečkovi, o němž se v rodině tradovalo, že byl směšný snílek a vynálezce nesmyslných předmětů. Jedině prababička pokládala svého zesnulého manžela, profesora na místním gymnáziu, za zneuznaného génia. Kája, poté, co prosnil noc v pradědečkově noční košili, dal babičce plně za pravdu. Nejenom, že zažil v pradědečkově vyučovací hodině výlet do pravěku, ale dozvěděl se tady důležitou informaci. Jeho starší bratr Radim, konstruktér velké automobilky, se už dávno trápí se svým vynálezem převratného významu. Pradědeček prozradí Kájovi, že na podobném vynálezu auta, které bude jezdit zadarmo a bez škodlivých zplodin, sám kdysi pracoval a důležitou dokumentaci zakopal na zahradě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (177)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

U tohoto seriálu jsem měl vždycky trochu pocit, že se Václav Vorlíček a Miloš Macourek tak trochu utrhli z řetězu. Vynálezy dědečka tentokrát neměli ani za mák skutečného potenciálu a byly vždy postaveny výhradně na otočení knoflíkem na vypínači. Ani logiku děj sem tam nedával. Když například lezou kluci skrz knír Júliuse Satinského, najednou jsou nějakým záhadným způsobem v uchu. A stejně snadno se dostávají na stůl a ze stolu na zem. Marek Brodský na mě navíc, při vší úctě k němu, nikdy nepůsobil jako skutečný herec. On text prostě odříkává. Naopak Miroslav Vladyka se do role perfektně hodil a mě nejvíc pobavily reakce ředitele, když zase něco škole vyvedl. Celkově se m ale tento seriál nikdy nedostal do šuplíku oblíbených. ()

hajdekr 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený seriál. Úžasné pradědečkovy vynálezy, postavy dobře zahrané. Jediné, co vytýkám, je nelogická zápletka ve čtvrtém dílu, kdy se ve snu osvobodí Zedral a zabarikáduje se v mozku pana Křečka - pokud to bylo ve snu pana Křečka, nemohlo to být doopravdy, tedy ani Zedral nemohl vyštvat kluky z mozku pana Křečka, protože to byl jen sen... ()

Reklama

Santek 

všechny recenze uživatele

Proč se dneska už takové geniální seriály netočí. Výborný seriál, který kloubí sci-fi, komedii, romantiku a mnoho dalšího. Boj dobra a zla v podání Vorlíčka je příkladný. Nevím jestli jsem měl raději tohle nebo návštěvníky, ale v osmdesátých letech snad lepší seriál ani neexistoval. Mělo to spád, výbornou atmosféru, tak doprovodná muzika taky stála za to, člověk se ani chvíli nenudil. Kde jsou ty časy křečka na kole :-) ()

tein 

všechny recenze uživatele

Příliš zbytečně překombinované, naivní až hloupé a plné nesmyslů. Ale prostě klasika je klasika a té i ty opravdu veliké nedostatky se holt promíjí. V dnešní době by to byl totální propadák ale z nolstalgie tomu dávám 5* a to hlavně za ty části s úžasným Vladykou coby geniálním pradědečkem. Rozhodně se u toho nesmí přemýšlet a je třeba to brát jako malé dítě co se nechá opít rohlíkem. Brains off, thumbs up 😉 ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tak dneska jsem se díval na první díl a už mi asi hrabe. Koukám na Ladislava Trojana a říkám si, ten hlas se mi nezdá, jakoby se sám nemluvil. Pak přijde hlasatel v televizi a slyším jasně Michala Pavlatu. Jdu si to ověřit na dabingforu a jen tak utrousím poznámku, že ještě zjistím, že ani ta Monika Effenbergerová se nemluví...a koukám, že jsem se nesekl ani v jednom. Nejenom, že jsem poznal Pavlatu po hlase, ale Trojana zde mluví Dalimil Klapka (i když sám hraje jiného profesora) a Moniku Effenbergerovou mluví Daniela Bartáková! :-) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • Když se asi v polovině 2. dílu "Sehnat noční košili!" spolu baví sourozenci Křečkovi v autě před domem Křečkových, je v odraze čelního a bočního okna dobře vidět tyč mikrofonu zvukaře. (rakovnik)

Reklama

Reklama