Reklama

Reklama

Létající Čestmír

(seriál)
  • Československo Lietajúci Čestmír (více)
Fantasy / Rodinný / Komedie
Československo / Západní Německo, 1983, 4 h 32 min (Minutáž: 44–46 min)

Scénář:

Miloš Macourek

Kamera:

Emil Sirotek

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Lukáš Bech, Žaneta Fuchsová, Antonín Kala, Jan Kreidl, Vladimír Menšík, Zdena Hadrbolcová, Petr Nárožný, Iva Janžurová, Ivana Andrlová, Ivan Vyskočil (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Originální sci-fi seriál z pera Miloše Macourka o létání, kouzelném modrém kameni a úžasných vynálezech: Jednoho rána cestou do školy zakopl Čestmír Trnka o Modrý kámen a ocitl se náhle na Planetě květin. Zažil tu neuvěřitelné věci a přinesl si odtud semínka, z nichž vypěstoval květiny, jejichž vůně mu dala schopnost stárnout a létat. Takové možnosti, jak jistě uznáte, musel Čestmír využít. Ale už první večerní let do školy pro důležité naslouchátko, které učitelka Klepáčová zabavila spolužáku Davidovi, signalizuje, že kouzelné květiny přinesou Čestmírovi i celé jeho rodině nemalé problémy. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele mchnk k tomuto seriálu (3)

Létající Čestmír (1983) 

Pro mě jeden z nejlepších počinů našich mistrů dětské a následně dospělácké fantasie. Úžasné, na koleně vyráběné, filmové triky, klasicky zamotaný čs. fantasy příběh ústící do geniálně absurdních situací a scénář, který je plný myšlenky čistého kamarádství a morálního poselství konat správnou věc. Také silná nostalgie, no jo, ta vzpomínka na mladí, to vše dokáže velké divy. Také Menšík a jeho proměny, dvojice Nárožný - Janžurová, je to naprosto skvělá komedie. Na Čestmíra se určitě podívám rád v důchodovém i postdůchodovém věku...těším se :) ()

Geniální rodina (1983) (E03) 

Tajně podezřívám strůjce seriálu The Big Bang Theory, že se jim Čestmír nějakým způsobem dostal do rukou, tedy laptopů a na základě tohoto dílu, konkrétně Oskara Blechy, vytvořili svou hlavní postavu. ()

Rodina na větvi (1983) (E05) 

"Uvnitř probíhá regenerace kyslíku, ale tomu byste nerozuměl..." Zpátky na stromy! Taky Filipovský jako člověk-vlk...výborný. ()

Reklama

Reklama