Reklama

Reklama

Dragnet

(seriál)
USA, 1951, 300x30 min

Režie:

Jack Webb

Hrají:

Jack Webb, Harry Morgan, Olan Soule, Dick Miller, Joe Turkel, Florence Marly, Sara Shane, Barbara Nichols, Mae Clarke, Pat Mowry, Hugh Sanders, George Barrows (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Seržant Joe Friday (Jack Webb) spolu se svými kolegy krůček po krůčku vyšetřují zločiny v Los Angeles. Příběhové linie byly převzaty ze skutečných spisů případů Los Angeles Police Department. (sator)

Recenze (3)

sator

všechny recenze uživatele

Televiznímu zpracování seriálu předcházelo rozhlasové vysílání, a to od 3. června 1949 – 26. července 1957.  Počet epizod byl 314. Autorem byl stejný autor jako filmového seriálu, tedy Jack Webb. Seržant Joe Friday (Jack Webb) spolu se svými kolegy, krůček po krůčku, vyšetřují zločiny v Los Angeles. Příběhové linie byly převzaty ze skutečných spisů případu Los Angeles Police Department. ()

Wallas 

všechny recenze uživatele

Na seriálu se nádherně podepsala doba vzniku - tehdejší ideologie a Americký sen k nám promlouvají z každého dialogu. Se svým komorním zpracováním se blíží až žánru noir, což vůbec není na škodu. ()

krvavamera 

všechny recenze uživatele

zlomový zlomový zlomový. to jsou tři slova, která charakterizují sérii dragnet a její vztah k policejnímu žánru. důraz na realismus: maximální. divákova schopnost vypozorovat přítomnost čtecího zařízení: více než pravděpodobná. jde o cross-over z rádia (který měl také na svědomý Jack Webb), který se velmi úspěšně podařilo převést na televizní obrazovku. v týhle době byla seriálová televize ještě v plenkách, podmínky si do scénářů diktoval sponzor pořadu (zde Chesterfieldovy cigarety - king size for the same prize at most places. the best for you), kterej věděl, že dobrý zločin mu k obrazovce přitáhne zákazníky, na druhou stranu ale nechtěl své jméno se zločinci příliš spojovat, cigarety vám tak nabídne váš oblíbený hrdina. Bez Dragneta by svět zločinu nikdy nebyl takový jako je, a poručík Columbo by asi vypadal úplně jinak... MOST RECOMMENDED! ()

Reklama

Reklama