Reklama

Reklama

Odysea 5

(seriál)
  • Kanada Odyssey 5
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada, (2002–2003), 14 h 44 min (Minutáž: 44–92 min)

Tvůrci:

Manny Coto

Hudba:

Laura Karpman

Hrají:

Peter Weller, Sebastian Roché, Christopher Gorham, Leslie Silva, Tamara Marie Watson, Jim Codrington, Phillip Jarrett, Kenneth Mitchell, Sonja Smits (více)
(další profese)

Epizody(19)

Obsahy(1)

Posádka raketoplánu Odyssey z oběžné dráhy zděšeně přihlíží totální destrukci planety Země. Těchto posledních pět pozemšťanů zachrání záhadná bytost Seeker která je pošle zpět v čase. Mají pět let na to aby zabránili katastrofě. Jejich mise je jasná - zjistit kdo stojí za spiknutím jehož cílem je likvidace našeho světa. Pomůže jim znalost vlastní minulosti v boji proti zákeřnému organismu známému jen jako "Leviathan" ? (DarkDemon)

(více)

Recenze (10)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nepochopitelně přehlížen. Ano, Odyssey 5 možná i přes rok natočení vypadá spíše o deset let starší, ale komu by to vadilo, když obsah je tak poutavý a neustále směřuje do finále... Jen škoda, že to finále se nedostaví kvůli ukončení seriálu po první sezoně. Využití mnoha symbolů doby ještě dříve, než dosáhly obrovské masovosti, je velmi vkusné a jednoduché. Například díl s virtuální-elektronickou přítelkyní Neila patří k vrcholům seriálu. Paranoia a hledání pravdy za záclonou ze lži je obtížné, ale mělo být dokončeno se vší úctou a zvednutými hlavami všech účastníků. Aspoň dvouhodinové finále pro fanoušky mohla televize natočit...pokud seriál neodhalil něco, co neměl:). ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Téměř geniální tv s. S minimálními prostředky se Mannymu Cottovi podařil husarský kousek, kdy začne seriál tím, SPOILER!!! že nechá vybouchnout planetu Zemi. To se jen tak nevidí, včetně toho, jak se zde opravdu originálně cestuje časem. A obsazení v čele s Robocopem, nemá chybu. Naprosto nesmyslně ignorován většinou tzv. SF tv fandů, ale pro ty, co SF mají hodně načtenou, je toto bez debat, povinnost. Bravo. Škoda (mírně řečeno), že to nemá konec. Velmi frustrující. Aspoň to mohli zakončiti comicsem, nebo románem. To by je přece moc nestálo.:-/ I když mě to už dávno nepřekvapuje. Krávoviny o ničem, jedoucí 10 s. s 20 spinoffy a lahůdky, nemají často ani pořádné zakončení. Jsem odvařen z toho, že tvůrci dali do posledních dílů alespoň jasný náznak, jak by to zřejmě pokr.dál a též nám rozhodně odhalí, kdo a proč, stojí za tou implozí Země. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, jak mi bylo takových 10 let, jak jsem to sledoval jak s přísahou. A pak přišla krutá rána v podobě konce seriálu. Pak jsem hledal kde se dalo, až jsem zjistil - pokračování není, a nebude :/. To je největší chyba, jinak perfektního seriálu. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Vyborny serial se zajimavym napadem nametem a zpracovanim. Bohuzel co to u me dost srazi na kolena je jeho neukoncenost. Ale jak uz byva zvykem to vetsina novych serialu nebyva a to je spatne. Dostali jsme hromadu otazek a zadnou odpoved na ne. Serial mel spatne i dobre dily ale jinak vynikajici napad skoda ze uz se nedozvime jak to vsechno skonci. ()

Joll 

všechny recenze uživatele

Výbornej seriál na kterej, raději nekoukejte!!! Nemá konec!! Ukončili jej 20tým dílem a drtivá většina je nevysvětlena je to jako by jste viděli jen půlku dobrýho filmu. Bohužel to ke stáří seriálu vypadá že už další řada nikdy nebude. ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z potencionálně nejlepších sci-fi serii za posledních 12 let. Na Odyssey 5 jsem narazil čistou náhodou a navíc ani napoprvé jsem ho zcela nepříjmul. Možná proto, že na svou dobu se jednalo o unikátní projekt a zároveň na sebe nebudil příliž velkou pozornost. Ikdyž pravda je taková, že měl na kanál, kde byl vysílán slušnou výchozí pozici. Někde se dokonce uvádí že byl svého času druhým nejsledovanějším pořadem na Showtime. Nicméně ani to mu nakonec nepomohlo a vedení, které evidentně nemělo Sci-fi v lásce, nemělo zájem na pokračování. Ostatně podobný osud zažilo na stejné stanici i tehdejší Stargate SG1, které odkoupilo SyFy nebo takové Dead Like Me. O Odysseu bohužel nebylo zájem a tak postupně zapadlo do dějin. Pokuď ale zahrabáte v těchto "dějnách", můžete se těšit v 20 dílech na zajímavý mix scifi, které je podobné mnohdy X-files, s rozvinutými charaktery postav, což na tehdejší dobu nebylo zvykem. Co jsem četl, někteří serii dost vyčítali ten koncept "nový případ týdne", což opravdu sem tam přímo postavy hledali nový případ, ale děj byl podle mě slušně propojen a nakonec každá postava tam měla svůj důvod. Na serii jsem taky ocenil, že tam nebyl vyloženě žádný vatový díl, pokuď ano tak byl vkusně udělán (většinou se jednalo o snahu Sarah ochránit syna před rakovinou, nebo dilema postav jak využít znalostí k zabránění určitým událostí). A konec? mluví za vše...fandové Showtime zřejmě dodnes nenávidí, škoda byl to seriál ohromným potenciálem. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Vynikajici !!! Skvely namet, vyborne zpracovani a herecke obsazeni vcele s Peterem "Robocopem" Wellerem je vic nez prijemne.... Dej se plynule vyviji, udrzuje zvedavost na spravnych hodnotach a najednou po prvni serii prijde strasliva rana! Serial byl zrusen! Pokud jste to nevideli, tak to snad ani nedelejte... Na konci zustane jen spousta nevysvetlenych otazniku a polozene otazky uz nikdo nezodpovi... Tohle melo skutecne velky potencial, ale bohuzel..... ()

Marlow 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál v němž jen skupina astronautů v přežije úplnou zkázu Země. Záhadná bytost je vrátí v čase o 5 let a oni se snaží zabránit neznámé katostrofě , která má zničit Zemi. ()

CrazyWolf 

všechny recenze uživatele

Vinikající seriál. Má sice pár slabších dílů, ale který seriál je nemá? Pro mě je to čistých a zasloužených 85%. ()

Reklama

Reklama