Reklama

Reklama

Bojíte se tmy?

(seriál)
  • Kanada Are You Afraid of the Dark?
Rodinný / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada, (1990–2000), 36 h 43 min (Minutáž: 24–25 min)

Hrají:

Ross Hull, Daniel DeSanto, Raine Pare-Coull, Jodie Resther, Jason Alisharan, JoAnna Garcia Swisher, Elisha Cuthbert, David Deveau, Rachel Blanchard (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(91)

Obsahy(1)

Série strašidelných příběhu s mysteriózní atmosférou, 30minutové napínavé příběhy s hororovým nádechem. Každý díl nový příběh. Bojíte se Tmy? (Pumiiix)

Recenze (69)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tmy se už dávno nebojím, a ani v době kdy se u nás seriál vysílal poprvé, jsem se jí nebál, ale některé ty příběhy tenkrát opravdu dokázaly otřást křehkou dětskou psychikou...:) Ale až povyrostete do věku, kdy si řeknete, že všechno, co se děje, jsou jen historky od táboráku Půlnočního Spolku, už to ztratí kouzlo...spíš vás začne zajímat, kdo ty spratky nechává do půlnoci sedět u ohně vprostřed lesa:) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Pro věkovou kategorii pro kterou je to podle mě určené (děti do 10 let) super strašidelnej seriál. Já jsem u toho byl ve svý době docela vyšokovanej. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Já si naopak myslím, že to vůbec není pokus o horrory pro mládež. Jsou to jen fantaskní příběhy, jako Příběhy ze záhrobí nebo povídky mého oblíbence Roalda Dahla. Žádné horrory, jak zřejmě usuzejete z toho, že vše, co vidíme, je 'strašidelnou historkou' od ohně. Nesmíte to brát tak vážně a pak vás to bude bavit. 70 % ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů na legendárním Supermaxu. Úchvatná úvodní znělka, povedené a napínavé příběhy. Dnes už bych se jich však nejspíš nebála a také ukázky ze znělky na mě působí poněkud lacině:) Filmový vývoj udělal své, ale ta nostalgie a vzpomínky jsou nevyhasínající. "Děsí Vás příběhy o přízracích, bezhlavých jezdcích nebo klekánicích? Chcete opět prožít mrazení v zádech a strachy nevydat ze sebe ani hlásku? Už se bojíte? Měli byste! Další strašidelné příběhy Vám v seriálu Bojíte se tmy, bude vyprávět Supermax." :) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

To se mi líbilo moc. Krásně naivní jako knihovnička Buldoka Stopy hrůzy. Taky na tom občas dělal R. L. Stine. Nejpamátnější byl díl The Tale of the Midnight Madness o tom, jak staré kino zachránil horor ve stylu Nosferatu - ovšem s koncem, ve kterém vyhrál upír... a ten pak opustil stříbrné plátno. Výtečné nápady, chytré zvraty, tu a tam skutečná žánrová perla. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Strašidelné příběhy pro děti - jemnější varianta "Krajních mezí", "Twilight zone" a podobných rádoby strašidelných bajek pro hojné masy TV diváků, co by u skutečného horroru potřebovali pampersky a pak by museli ještě půl roku spát při rozsvíceném světle. Máte-li otrlého potomka do 12-ti let věku, pak to pro něj po setmění bude zážitek (většinou). Mě už tahle soft horor série potkala v době, kdy jsem byla uvyklá daleko větším drsárnám... jsem holt úchylné morbído už odmalička. 55% ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Bylo mi 9, kdyz jsem to sledovala na SuperMaxu. A ano, bala jsem se. Takze ucel to splnilo. Super serial, tou dobou jsem ho milovala. ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď sa na tento seriál dívam dnes, tak musím povedať, že najlepšia na ňom bola úvodná zvučka. Tá bola skutočne desivá. Príbehy ako také mali pár strašidelnejších momentov (niektoré), no zväčša mi dnes už až tak strašidelné neprídu. Prečo teda dávam 5*? Pretože toto je seriál, ktorý ma k hororom dostal a vďaka nemu ma začali viac fascinovať. V druhom rade malo veľa príbehov slušnú dávku kreativity, ktorú dodnes viem oceniť a neustále som si hovoril, že by som chcel byť členom "Polnočného Spolku." Doteraz sa na to môžem pozrieť a oceniť to, o čo sa tvorcovia snažili. Pre mladých, je to podľa mňa vhodné na nalákanie hororových divákov. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Zapalování ohně a následné koukání do prázdna s partou kamarádů by nemělo valnějšího významu bez vyprávění historek. Ty nejbizarnější, i ty nejdivnější přinášel po léta vpravdě děsivý seriál pro ty důvěřivější. Uznávám, že mrmlání na začátku a konci nutilo převrácet oči v sloup, nicméně po nástupu samotného příběhu se vše změnilo. Nadsázkovité a často i sebe shazující vyprávění mělo úžasnou jiskru a patřičné napětí. Menší dítě se nevyděsilo jenom faktem, že ten "kluk je nějakej divnej", ale i mistrným převracením žánrů od černého humoru k děsivým momentům a zase zpátky. I v případech filmařské fušeřiny bylo na co koukat, už jen s důvodu skvělých historek. Dodneška si pamatuju díl ze školního prostředí, kde se udusila studentka při jednom pokusu a ani po letech nedala škole klid... Říkejte si co chcete, na děti tohle muselo působit. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Hororový seriál pre mládež je diskutabilná vec, ja som sa totiž naozaj veľmi bál. Dokonca dodnes ma napadajú niektoré tie strašidelné príbehy. Napríklad ako cez stenu vchádzali duchovia a izba sa zavrela to bolo naozaj desivé, ale odvážneho tento seriál zo mňa neurobil, ba naopak pominul sa účinku a dopadol u mňa opačne. Musím však uznať, že pre staršiu mládež mohol byť pobavením a spestrením, nebolo to zlé, malo to svoje čaro. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Název, který říká vše... Vždycky mě tyhle mysteriózní náměty na seriály a filmy děsily ale zároveň fascinovaly a zůstaly navždy i s časopisy typu Enigma atd.mým zvláštním rituálem udržovat se v obraze a vědomosti, že je tu ještě něco co mě fascinuje podobně jako hudba nebo filmy. Pamatuju si celkově jen pár příběhů ale pokaždé mi běhal mráz po zádech. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dobrá otázka. A co vy, bojíte se tmy? Já se tmy nebojím. Jen se ve tmě špatně orientuju a to mě někdy děsí. Moje představivost taky pracuje ve tmě jinak. Nicméně, na hřbitov by mě v noci nikdo nedostal ani za zlaté prase. Některé příběhy byly dobré, jiné byly špatné, trošku jako na houpačce. Mimochodem, neměla jsem tušení, že seriál je z Kanady. ()

Reklama

Reklama