Reklama

Reklama

To, co se zprvu jednomu inženýrovi zdálo jako skvělý nápad, jak získat miliony dolarů, se zvrtlo do stavu, kdy musí prchat, aby si zachránil holý život, a snažit se přijít na to, proč ho vlastně pronásledují. (Filmbox)

Recenze (444)

golfista 

všechny recenze uživatele

Tak... špatný film to nebyl. U televize a DVD se se dá strávit docela bez újmy na zdraví, ale v kině - to fakt nevím ... John Woo měl k dispozici dobrý námět, ale v castingu se tentokrát netrefil, čímž umazal velkou část naděje na úspěch. Affleck trošku "hraje" až ve druhé půli, Thurman je úplně mimo mísu a hlavní záporák je spíš sympaťák. Myslím, že bych s jiným obsazením sáhl k vyššímu hodnocení, protože k formě moc výhrad nemám... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Paycheck si škodí tým, že sa tvári vážne. Alebo som prehliadol sofistikovaný zámer natočiť prvú komédiu podľa predlohy Philipa K. Dicka? Každopádne, John Woo bol tentoraz vyslaný do sveta, kde niet miesta pre biele holubice. A to znamená mrhanie ako jeho talentu, tak i toho Dickovho. Aspoň že Ume Thurman to sluší a John Powell servíruje ďalší super-cool soundtrack. Bez nich by to bolo total faux pas. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

V návalu sebemrskačství jsem sáhla po filmu s Affleckem, kterého ne že nesnáším, ale nepovažuji ho za talentovaného herce a nechápu jeho hnízdění na hvězdném hollywoodském Olympu. Ne, omluva se nekonala, Ben mě nepřesvědčil, opět použil jen několik málo svých naučených výrazů, které střídá stále dokola (údiv s otevřenou pusou, údiv se zavřenou pusou a zamračeným čelem, atd.) . Ale film jako takový mě drapl - i přes spoustu nesrovnalostí, ale je to sci-fi, takže to se dá prominout, když má film takový odpich. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Kombinace John Woo za zenitem, veskrze toporný Ben Affleck a 20 procent pozitivních recenzí v Americe mi naháněla hrůzu. Ale stal se zázrak a zpoza oceánu dorazila svěží filmová radost, která si přes svůj sofistikovaný námět neklade za cíl filosofovat nad lidskými možnostmi předpovídat budoucnost, ale jen pobavit napínavou (polo)akční jízdou. Woo nejdřív pomalinku položí základní otázky, aby pak kolem svého hrdiny vybudoval temnou atmosféru, která zřetelně odkazuje k thrillerům Alfreda Hitchcocka. Ať už přímo ústředním tématem - ztráta identity hrála v Hitchově tvorbě vždy výraznou roli - nebo znepokojivou hudbou á la Bernard Herrmann, kterou doplňují táhlé záběry domů jak vystřižené z Na sever severozápadní linkou (a závěs ze Psycha uprostřed akce - vážně :-). A i když se posléze objeví nějaký ten slabší moment nebo logický karambol, není čas tyhle detaily řešit. Woo totiž znovu válí a bezhlavě táhne přímo na bránu, samozřejmě efektně explozivní a okořeněnou sněhobílou holubicí. John Woo dokázal, že ještě nepatří do šrotu a že je stále plný překvapení - po M:I-2 jsem totiž odpočinkovou lahůdku se spoustou akčních i neakčních vychytávek nečekal ani ve snu. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Tvorba Johna Woo se vždycky nesla ve znamení ohlušujících výbuchů, ultrazpomalených záběrů na kráčející hrdiny a zálibě (přímo fetiši) v ručních zbraních, zabíraných ještě zpomaleněji. K tomu všemu dostal Woo ve Výplatě vrchovatě prostoru a jako bonus všechen svůj rukopis narouboval na zajímavý příběh. Jeho jednotlivé detaily sice není radno zkoumat z příliš velké blízkosti (hrozí řada fatálních otázek), ale jako poslepovaný a vratký celek na rychlé zhlédnutí funguje perfektně. Woo se vyžívá ve svých tradičních explozivních trademarcích, k tomu přidává samoúčelnou, ale nápaditou automobilovou honičku ze staré školy, ultrarychlé kamerové nájezdy, bullet-time, spoustu hi-tech hračiček a malých roztomilých nápadů a k tomu nechá hrát téměř geniálního Powella. Místy jsem této kombinaci přišel minimálně velice na chuť. Jistě si pár lidí bude stěžovat na určité až televizní momenty, ale Woo takhle dřív prostě točil, ten styl mu sedí a neviděl bych to tudíž jako obrovský zádrhel. Co bych jako zádrhel viděl, je prkenná, přehrávající a špatně nalíčená Uma Thurman, po Kill Bill neúprosně zaškatulkovaná spolu se svým pohledem do žluté teplákové soupravy, odkud ji už jen tak něco nevytáhne. Na druhou stranu, jestli mi připadal Ben Affleck nemotorný a prkenný v Daredevilovi, o to větší mám radost z jeho role ve Výplatě. Vládne slušnou fyzičkou, s tyčí mu to solidně odsýpá a občas předvede i nějakou vypečenější akční lahůdku. A to nemluvím o tom, že herecky dospěl od všech svých filmů minimálně o třídu. Podtrženo a sečteno, forma občas hodně přebíjí obsah, ale jinak jde o slušné řemeslo a film, za který se John Woo rozhodně nemusí stydět. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že když je k dispozici zajímavá předloha (opět díky Philipe K. Dicku) a scenář, který jí nezprasí, jde to i i bez holubic. Jinými slovy, Paycheck nenese žádné znaky předchozích opusů Mistra Woo a tempo filmu tím rozhodně netrpí. Affleck podává překvapivě solidní výkon, oproti tomu Uma Thurman je tu velmi nevýrazná, na roli podobného typu se nehodí, ale to je těžký, po její silné ženě v Kill Bill se na ní budu pokaždé dívat už jinýma očima. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Slabý kousek zachraňuje vynikající soundtrack a druhá akční polovina. Thurman naprosto nesympatická, Affleck se probudí až v druhé půli a Eckhart je jen na ozdobu. Tři hvězdičky (namísto plánovaných dvou) pouze proto, že tam John nakonec protlačil svou holubici. Více takových vlastnoručních podpisů Johne, nějak stárneš a už to nejsou ty filmy, kdy byla každá akce nutně zážitkem. Škoda, další guru filmové akce je nenávratně pryč a namísto něj zbyl pouhý rutinér... Veliká škoda... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Vykastrované Minority Report. 65% Zajímavé komentáře: Cival, Djkoma, Rex Mundi, Adman, Tomislav, ]V[()Rt, karaul ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Akce se mi líbila, zápletka a rozuzlení taktéž, Uma - o tom žádná, jen to jediné mi bylo divné, že Benovi vždycky všechno na chlup vyšlo :-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No tak tohle mě teda moc nechytlo.Přišlo mě to jako akční sci-fi ,který místo akce může mít nálepku nudný.No Uma je pěkná. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Obrovskou výhodou Výplaty je, že John Woo umí točit akční filmy. Její obrovskou nevýhodou je, že není čistě akční film, ale poslepovaný pokus o "chytré" sci-fi drama s hrou na "co bude v budoucnosti". Pokud si tedy z pomyslné účtenky Johna Woo odečtu výborně provedené akční scény, pár hezkých ohníčků a nápaditých choreografií, šklebí se na mě scénář děravý jako ementál, který si s logikou užil leda v hodinovém hotelu. Když na obrazovce má co explodovat, co uhánět, co svítit jako silvesrovská rachejtle, je Výplata velice zábavná. Jenže ono se v tom filmu bohužel i mluví a odvíjí se děj, který není ani náhodou komplexní, ani náhodou překvapivý a ani náhodou domyšlený. Navíc jeho větší část vleče do finále nevýrazný fešák Affleck, jehož inženýr Jennings si může o charismatu a šťávě takového Johna Andertona leda nechat zdát. Příběhem se plouží nepřesvědčivě, ve vyhrocených scénách působí vyloženě škrobeně... V podstatě jsem tedy zapomněl, že Výplata chtěla pracovat s napínavým thrillerem, protože struna rychle praskne a zbyde celkem slušná akční hoblovačka woovských kvalit. Nechybí bílá holubice. Chybí jen holubičí lehkost. 50% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slaboulinké 3* hvězdičky. John Woo je režisérský veterán, který pomalu v americe začíná zapomínat jaké jsou jeho kořeny. Ben Affleck jako ne-akční hrdina, kterému nevěřím, že by vymyslel něco tak dokonalého jako "okno do budoucnosti" a Uma Thurman, která vypadá šíleně. Je mi to líto, ale tahle moje občas oblíbenkyně točila film pravděpodobně v době, kdy trpěla nějakou nemocí a nemohla jíst. Je na ni strašný pohled a raději bych tady viděl nějakou tu modelku s hezkým obličejem. Nevím, jestli se mám vyjadřovat na téma Logika ve filmu, ale tak ve zkratce. Hlavní postava dostala 20 věcí, to znamená, že se musel podívat do své budoucnosti 20krát a přitom ve filmu je řečeno, že jednou. Dále hlavní postava potkala postavu Umy Thurman na párty, ale pak mu byla vymazána paměť od vstupu do laboratoře(to je po párty :)) a stejně si slečnu nepamatoval? Nedá se srovnávat tahle rádoby akční honička s Total Recallem to se na mě opravdu nezlobte. Verhoven možná nemá holubice míru, ale má Arnolda a lépe svůj film zvládl režisérsky než John Woo. Zajímalo by mě, kdy se John vrátí do HK, aby oznámil, že natočí poslední film a jde do důchodu... Třeba pak začne točit zase o něco akčnější film, protože všichni dobře víme jak tihle hoši se šikmýma očima plní tyhle svoje oznámení :) PS: přišlo to jen mě, nebo se Affleckovi mění barva vlasů?:) před práci hnědé(laboratoř), po práci při přebírání věcí černé? ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,prostě zmáčkni enter. nikdy jsem zde nepracoval, nikdy jsem zde nebyl. pamatuji si jenom to, co stojí za to. co se vymaže je nuda. důležitý je dostat zaplaceno. VÝPLATU !" B.Affleck vymění 3 roky života za práci, která mu má zabezpečit jeho zbytek. jako zpětný inženýr si to může dovolit. jenomže, někdo dokázal změnit jeho osud. že by on sám? a stojí vidět svoji budoucnost za všechny prachy? nápad s obálkou ,,nepotřebných" věcí funguje. napětí je obstojný a děj má celkem spád. akce, pomineme li neschopnost zabít hlavního hrdinu je ucházející, na honičkách je znát rukopis J.Woo. prostě dobrá zábava za poznáním, že znát budoucnost nás dokáže zničit. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Powell: 1. Main title - John Powell ,2. 20 items ,3. Wolfe pack ,4. Crystal balls ,5. Mirror message ,6. Imposter ,7. Hog chase, Part 1 ,8. Hog chase, Part 2 ,9. I don't remember ,10. Tomorrow's headlines ,11. Future tense ,12. Fait accompli ,13. The finger ,14. Rachel's party, ()

tron 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabé. Nečudo, že to diváci odmietli a film na celom svete zarobil 96 miliónov (pri rozpočte 60). Bolo to prvýkrát, čo mi Ben Affleck prišiel vyložene nesympatický. John Woo dobre vedel, prečo v roku 1997 odmietol urobiť z výbornej TVÁRI TOHO DRUHÉHO sci-fi a zasadil jej dej radšej do súčasnosti (pôvodný scenár sa odohrával v budúcnosti). Pre toto. Nad scenárom nemá zmysel lámať si hlavu, logiku nemajú už základné veci (prečo hrdina nezabudol, že zabudol?). Nenápadité je všetko - dialógy, výprava, akcia. A holubica? Bože. Mnou kedysi milovaný režisér sa týmto filmom zrejme nastálo radí do kategórie režisérov, ktorým úspech ublížil (alebo ich to proste už nebaví). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No samozrejme se film nevyrovna Wooovo Hong Kongskejm filmum, ani americkemu Tvari v tvar, ale presto je to celkem slusnej akcni film. Hlavni prednosti je promakanej scenar a Wooovo rezije. Kazdej film, kterej se zabyva casem, ma nejakou tu logickou chybku a tady nich je docela dost, ale kdyz se tak stane, Woo to zachrani nejakou vychytavkou a nebo slusnou akci. A nechybi tu ani holubice. Co se tyce hercu, tak Affleck je docela slusnej, jen bych si je s Umou predstavoval naopak, to ona mela bejt za drsnacku a Affleck za jejiho kamarada. Uma se do role vystrasenejch zenskejch nehodi, i kdyz, zas tak bezbranna taky neni. Eckhart jako zaporak taky neni spatnej a Giamatti coby takova vedlejsi vtipna postavicka taky ujde. A triky jsou naprosto perfektni. Mozna by filmu prospela kratsi stopaz, ale jinak si nemam vicemene na co stezovat. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad (ocenil jsem zejména obálku s 19 předměty a zpětné skládání vzpomínek), opravdu plno akce (např. perfektní honička na motorce) a moje oblíbená divoška Uma Thurman. Bohužel však mizerný překomplikovaný scénář plný nesmyslů tento sci-fi film hodně kazí. Takový slabší mix Bourna, Total Recallu a Minority reportu plný klišé. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=1BOOQdiGVCo ()

Reklama

Reklama