Reklama

Reklama

Bai fa mo nu zhuan

  • Hongkong 白髮魔女傳 (více)

Obsahy(1)

Na ledové hoře sedí mistr Cho Yi Hang a střeží květinu, která zde roste každých dvacet let a která může každému dát věčný život - když za ním přijdou velvyslanci od císaře, který je těžce nemocný a umírá, Cho Yi je odmítne s tím, že této květiny není hodný ani císař a bez milosti je zabije. Vracíme se s ním ve vzpomínkách do jeho dětství, kdy ho zachrání tajemná mladá dívka před roztrháním smečkou vlků a poté sledujeme, jak tuto dívku (v té době už mocnou čarodějku), potkává i v dospělosti. Na pozadí války osmi Wu-Tangských klanů s klanem zla pod vedením proradných siamských dvojčat sledujeme, jak se tito dva nepřátelé sbližují a když Cho Yi Hang zradí důvěru Bělovlasé Nevěsty, odchází na ledovou horu střežit květinu, jež jí zaslíbil na začátku jejich vztahu a doufá v odpuštění. (cubajz)

(více)

Recenze (3)

strougy 

všechny recenze uživatele

Průměrná fantasy pohádka, která s vyjímkou pěkné vizuální stránky nenabízí nic nového ani zajímavého. Nesmyslnému pacifismu oddané postavy mě ve filmech těžce iritují, tudíž mi hlavní hrdina lezl po většinu času pěkně na nervy a zamilované scény s Brigitte Lin by ideálně zapadly do jihoamerické telenovely, jejich nevěrohodnost přímo bila do očí. Slabé 2*. ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Těšíte se na Hero? Možná byste se měli těšit i na Bride with white hair (tedy pokud už vám spokojeně neleží ve videotéce). Film, který proslavil Ronnyho Yua a do početné armády fanoušků Brigitte Lin přivedl další stovky duší (Brigitte to fakt sluší ;), je totiž Hero dost podobný - nehynoucí láska, wuxia v plné polní a především neuvěřitelná vizuální jatka, jimiž je Ronny pověstný... I tak ale nemůžeme hodit Bride a Hero do stejného pytle, už jen proto, že Ronny si nehraje na nějaké "PG-13" a nemaže divákovi med kolem huby - Čína v dobách dynastie Ming zkrátka nebyla klidným venkovem a na ubohé civilisty čekala řada nástah - hlad, chudoba a za každým rohem nadržený swordsman... to nejsou milé vyhlídky, ale díky nim si můžete plnými doušky užívat explicitní násilí (včetně velkolepého porcování nepřátel) a nakonec dojde i na nějaký ten sex... Bride však není o vysokém počtu mrtvol nebo kolektivních souložích, je o lásce čisté jako studánka (hmm, to nezní moc uvěřitelně co? ;), která vzkvete na pozadí války klanů a dala by se přirovnat k mírně ujeté (jak je v Hong Kongu zvykem) verzi Romea a Julie, jediné čemu by se zřejmě Shakespeare divil, je dvojice hlavních záporáků, které tvoří sadistická dívčina a beznadějně zamilovaný borec, jinak též bratr a sestra, pár navzájem k sobě připoutaný na způsob siamských dvojčat... svůj účel (aby to vypadalo originálně) to plní na stoprocent a tohle bojové duo navíc umí předvést i pokročilou pyrotechniku, takže se ve finále dočkají i fandové vizuálních efektů... Ty jsou použity i v bojových scénách a někomu by Ronnyho vlastní verze slow-motion nemusela být po chuti, ale to už je čistě záležitost vkusu... Ronny Yu vystřihl romantiku v ostrém stylu, která přijde k chuti každému fandovi asijských filmů, pokud jste navíc fanda Brigitte Lin, Leslieho Cheunga nebo rozmáchlé výpravy, která servíruje záběry jako umělecká díla, můžete si přihodit nějaké ty bodíky k dobru... já osobně Ronnyho trochu pokárám za druhou třetinu filmu, která se mu trochu rozsypala a ve kterém divák ztrácí niť a přestává se o postavy zajímat... no ale možná mám jen averzi k indiánským rituálům a "ulička smrti" ve mně vyvolává nepříjemné vzpomínky... ;) 70% ()

Reklama

cubajz 

všechny recenze uživatele

krásně krvavá fantasy pohádka o jedné tragické lásce - vyzdvyhl bych pěknou výtvarnou stylizaci, samotnou Bělovlasou nevěstu umně se ohánějící bičem a příběh, naopak celkem mi vadila hudba a místy celkem otravné postavy (hlavně záporácká dvojčata byla se svým "démonickým" smíchem celkem na přesdržku). ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama