Reklama

Reklama

Freddy Krueger je v pekle - a to doslova. Jako odsouzenec k doživotnímu trestu chystá fantastickou pomstu... a jediné, co k ní potřebuje, je malá výpomoc. Na scénu přichází Jason Voohees, rovnocenná ikona zběsilosti, který Freddymu ideálně vyhovuje pro to, aby znovu šířil strach a hrůzu v Elm Street. Jak přibývá obětí, je jasné, že Jason není ochotný zůstat stranou. A tak se vyděšené město ocitá uprostřed strašlivého a šokujícího souboje dvou titánů zla. Vítěz zabije všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Freddy Krueger má problém. Zabudlo sa na neho. Už sa ho nikto nebojí. Stratil svoju moc nad teenagermi. Preto sa rozhodne vstúpiť do snov nesmrteľného vraždiaceho maniaka Jason Voorheesa. Prostredníctvom neho znova rozpúta teror na Elm Street. Lenže keď sa takýto dvaja kohúti stretnú na tak malom dvore zakrátko vznikne medzi nimi konflikt. "Freddy vs. Jason". Tento film je príšerne naivná zlátanina. Som nadšeným fanúšikom pôvodných filmových sérii z osemdesiatých rokov, v ktorým hviezdili títo horroroví borci. Zbožňujem "Nočné Múry" a vždy si rád užijem "Piatok 13th". Ale niektoré skvelé veci jednoducho nejde dať dokopy, lebo z toho vznikne nestráviteľná patlanina. Ako napríklad jesť steak s čokoládovou tortou alebo vidieť Freddyho Kruegera a Jasona Voorheesa v jednom filme. ** ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tajné prianie sa stalo skutočnosťou, dočkali sme sa. Sú tu, hrdinovia nášho detstva, naše idoly, tí, ktorým sme sa vždy chceli vyrovnať, tí, ktorých stopy krvi sme chceli nasledovať. Hrdinovia, ktorí sa nám nikdy neobrátili chrbtom - práve naopak. Sú späť a spolu. Krajší odchod zo scény sme si ani nemohli priať. Teda mohli, aj keď scenár prekvapivo poskytuje originálny príbeh, jeho prevedenie do hávu akčného hororu je už o poznanie horšie. Digitálne efekty sú vyslovene otrasné a akcia je tu na úkor atmosféry. Tá z Elm Street je tvorená starou kotolňou a striedajúcimi sa farebnými filtrami a po fantazijnej atmosfére dielov 3-5 niet ani stopy. Kemp Crystal Lake dopadol o poznanie lepšie, ale aj tu by to chcelo ubrať z digibordelu. Ale zase bol rok 2003, slasher bol de facto mŕtvy, diely 8-10 Piatku 13 a šestka Elm Street boli mizerné, takže je to tak či tak vlastne malý zázrak. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Báječné po všech stránkách a já se těším na pokračování. Freddy je jako vždy vtipálek, Jason mlčenlivý zabiják. Nejlepší je tak souboj na závěr, kdy všechno lítá, voda stříká, plameny šlehají a obě postavy se snaží nadělat z toho druhého sekanou, což se jim docela daří. Zábavná party v kukuřici (co by byl americký horror bez kukuřice, že), Paula Shawová, létající mačeta a blýskající se čepele kožené rukavice. O krev není nouze, lítají prsty, ruce i celé hlavy...a ktomu žádné disco, ale kapely jako Type 0 Negative, Machine Head, Ill Niňo, Chimaira nebo Killswitch Engage! Viděno 4x... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Bez impotentnej snovo-realistickej časti by tento crossover spĺňal dokonale moje horrorové požiadavky. Prelínanie sna s realitou je úplne neprepracované a navzájom sa s niektorých záberoch vylučuje. Naopak, niektoré morbídne vtipíky mi prišli celkom trefné, niekedy to bolo fakt suché a trápne. A to nehovorím o zabíjaní teenagerov a posledný fight na móle! 60%. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Starší díly těchto sérií jsem viděl jenom minimálně, maximálně jeden až dva z každé a to ještě ty nejstarší. Z těch nových jen občas nějakou tu scénku, ale nikdy ne celý. A tak mě docela překvapilo, jak tohle byl zábavnej snímek. Pravda, člověk si nejdřív musí zvyknout na tu nesmrtelnost titulních hrdinů, ale je to zábavná akční jízda. Nedospělci jsou jako obvykle jenom do počtu, aby měli vrahové co dělat, ale to je jedno. Freddy a Jason jsou sami o sobě dost velcí tahouni a Yuova režie je dost rychlá, aby se člověk nenudil. A finální souboj je opravdu vyvrcholením, protože něco takovýho se hned tak nevidí. Kam se hrabe předposlední souboj Annakina a Obi-Wana. A co je hlavní, sebeparodičnost tu je v dostatečné míře. Není to braný jako nudnej blábol, ale s nadhledem a hodně černým humorem. Vlastně tu ani člověku nepřijde, že je tu tolik mrtvých a krve. Taková odlehčená zábavička to je, a střih tu nenahrazuje pohyby herců při soubojích. Navíc Englund jako Freddy hraje a to opravdu dobře. Freddy je v jeho podání vlastně něco víc, než šílený psychopatický masový vrah ze snů. V jeho podání je to šílený psychopatický masový vrah ze snů se smyslem pro humor. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (27)

  • Pracovní názvy filmu byly: A Nightmare on Elm Street Part 8, A Nightmare on Friday the 13th a Friday the 13th Part XI. (Stocki)
  • Když se ukázalo, že původní scénář je příliš dlouhý, postavy Tommyho Jarvise a Jenny byly vyřazeny. Jarvise měl hrát Jason Bateman a Jenny Katharine Isabelle. Producenti měli pocit, že Isabelle má předpoklady pro to stát vhodnou „scream queen“, a tak byla přeobsazena do role Gibb. Lauren Lee Smith měla místo ní hrát Jenny, která se ale ve filmu nakonec neobjevila. (Stocki)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Freddy vs. Jason vs. ?

Freddy vs. Jason vs. ?

05.08.2008

Bývalý táborník z Crystal Lake Jason Voorhees a kotelník z Elm Street Freddy Krueger se nesmazatelně zapsali mezi hororové ikony, ale v kinech se naposledy objevili před pěti lety. A rovnou spolu.… (více)

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama