Reklama

Reklama

Freddy Krueger je v pekle - a to doslova. Jako odsouzenec k doživotnímu trestu chystá fantastickou pomstu... a jediné, co k ní potřebuje, je malá výpomoc. Na scénu přichází Jason Voohees, rovnocenná ikona zběsilosti, který Freddymu ideálně vyhovuje pro to, aby znovu šířil strach a hrůzu v Elm Street. Jak přibývá obětí, je jasné, že Jason není ochotný zůstat stranou. A tak se vyděšené město ocitá uprostřed strašlivého a šokujícího souboje dvou titánů zla. Vítěz zabije všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Rozhodně tak zábavný, kolik nabízí jeho potenciál, brázdí si to tenhle gore-crossover ve vražedném tempu krvavými splašky někam do nitra divácké staré školy a bez ochrnutí zbytečnými vysvětlovačkami nabírá sympatický směr k vrstvě moderního a tučného popcornu. Zbylo místo na příjemně úchylný humor, tuny nadsázky a sympatické pomrkávání na ty co vědí. Přiznávám, že 4* je hodnocení mírně subjektivní, ale nemohu opomenout svrbění konečků prstů a neskutečnou vnitřní radost, kterou jsem zažíval při finální bitce za mohutného vřískání kytar Machine Head, Ill Nino a Spineshank. Nevím, jestli se mi podobné přání ještě někdy splní ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Freddy sa bije s Jasonom a do toho hrá metal. Čo chcieť viac, že. Tento crossover navracia Piatok trinásteho po dlhej dobe do áčkovej kategórie, čiže je určite lepší ako minimálne predchádzajúce dve časti. Avšak napriek tomu ma viac bavilo jeho vraždenie vo vesmíre, i keď bolo čisto trashového rangu. Osobne sú pre mňa nulté roky v mainstreamovom horore obdobím ducharín a nie slasheru, čiže teenageru začiatku milénia mi so svojou módou a účesmi pijú krv. Našťastie je minimálne Monica Keena svetlou výnimkou. Vďaka príšernej záverečnej titulkovej nu-metalovej piesni nakoniec dávam "iba" za tri. ()

Reklama

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Druhá spájačka (crossover), ktorú som zhliadol. V komentári k Alien vs. Predator som žáner zadefinoval. Ak máme skutočne do činenia so zámerom oblažiť diváka tým, čomu sa vo výberoch na hudobných nosičoch hovorí "The Best Of" a zároveň poštekliť diváka na citlivom mieste ("chcem vidieť to, čo som si vždy predstavoval, ale vo filme som to nevidel"), tak je FvJ dobrý. Tj. na trojku, čo vlastne nie je extra lichotivé. Samotný nápad postaviť do ringu bojovníkov, z ktorých ani jedného nemožno zabiť je dosť rozpačitý (ak to schytá Votrelec, proste exne, ak Freddy, nanajvýš sa uškrnie). Je síce zábavné sledovať monštrá, z ktorých jedno nezdeľuje žiadne emócie a to druhé naopak chŕli také sarkazmy, že je mi jednoducho trápne z nich zacitovať, no omnoho zaujímavejšie by bolo proti sebe poštvať Jasona a Michaela z Halloweenu, krajne vecných chlapíkov, ktorí lepšie narábajú so zbraňou než s hubou. Skutočným skvostom filmu nie sú (kupodivu) kozy, ale záverečná scéna, pri ktorej máte chuť pustiť si celý tento cvokhaus znovu, ako aj porcovanie jedného z démonov jeho vlastnou zbraňou (nekecám). Jediným hercom, ktorý hrá naozaj dobre je Brendan Fletcher alias Mark (tým nemyslím, že hrá dobre zadkom). Tak ako v AvP i tu nájdete odkazy na iné filmy (Maniac Cop II, napr.). Najlepšia citovačka je prvá bitka medzi monštrami, kde červené a zelené osvetlenie evokujú agresivitu nočných môr - nemusí to byť práve pocta Infernu od Argenta, aby to fungovalo. Mám sto chutí pridať hviezdičku, ale nejde to. Alfou a omegou vyvražďovačiek sú mordy. Ak sa redukujú na prostučkú a bleskovú penetráciu ostrím, tak je to buď senilita alebo nedostatok sebaúcty. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Občas až překvapivě zábavný horrorový crossover spolehlivě kazí přemíra politické korektnosti. Protikuřácká agitka je divákovi naservírována hned na začátku, a v souladu s dobovou antipedofilní hysterií dojde i na překrucování historie Freddyho zločineckých aktivit. Škoda! Nebýt těchto trapných skvrn, možná bych i chválil, neb Freddy je tu vskutku ve formě již dávno nevídané. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Báječné po všech stránkách a já se těším na pokračování. Freddy je jako vždy vtipálek, Jason mlčenlivý zabiják. Nejlepší je tak souboj na závěr, kdy všechno lítá, voda stříká, plameny šlehají a obě postavy se snaží nadělat z toho druhého sekanou, což se jim docela daří. Zábavná party v kukuřici (co by byl americký horror bez kukuřice, že), Paula Shawová, létající mačeta a blýskající se čepele kožené rukavice. O krev není nouze, lítají prsty, ruce i celé hlavy...a ktomu žádné disco, ale kapely jako Type 0 Negative, Machine Head, Ill Niňo, Chimaira nebo Killswitch Engage! Viděno 4x... ()

Galerie (157)

Zajímavosti (26)

  • Podľa režiséra Ronnyho Yu použili tvorcovia špeciálnych efektov vo filme 300 galónov falošnej krvi. (Nekrofil)
  • Betsy Palmer, ktorá hrala Jasonovu mamu v predchádzajúcich dieloch Piatku 13., bola požiadaná, aby si zopakovala úlohu pani Pamely Voorhees, ale odmietla kvôli nízkemu platu, ktorý jej bol ponúknutý. (Nekrofil)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Freddy vs. Jason vs. ?

Freddy vs. Jason vs. ?

05.08.2008

Bývalý táborník z Crystal Lake Jason Voorhees a kotelník z Elm Street Freddy Krueger se nesmazatelně zapsali mezi hororové ikony, ale v kinech se naposledy objevili před pěti lety. A rovnou spolu.… (více)

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama